Μπάσκετ

Βαλεργάκης: «Χρειάζεται αποσυμπίεση γιατί τα πράγματα είναι οριακά»

Ο Νίκος Βαλεργάκης, πρώην πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου, από τους πρώτους φίλους λέσχης φιλάθλων Άρης και μόνιμος θαμώνα του Παλέ και όπου παίει ο Άρης μίλησε στο Yellow Radio 92.8 και

Όσα τόνισε στην εκπομπή «Αθλητικό x-press» και στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Αποσυμπίεση χρειάζεται γιατί έχουμε σκάσει με την κατάσταση. Αυτές οι δουλειές γίνονται με λεφτά. Δεν ξέρω σε ποια καταστασή βρισκόμαστε, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια δυνατότητα και μέχρι ποιο σημείο αλλά τα πράγματα είναι οριακά, δεν ξέρω που μπορεί να καταλήξει.

Η αίσθηση που είχα εγώ πριν από ένα χρόνο για τον Γουλιέλμο επιβεβαιώθηκε, καθώς είναι ένας άνθρωπος που έχει μια συγκεκριμένη οικονομική επιφάνεια. δεν έχει ακουστέι ποτέ ότι το γραφείο Γουλιέλμου έχει φεράρι ή κάνει διακοπές στο Λας Βέγκας ή οτιδήποτε άλλο δηλαδή δεν υπάρχει τέτοια οικονομική δυνατότητα που να μπορέι να καλύψει μια ομάδα της Α1 στο μπάσκετ. Ήταν ο αρχικός μου φόβος που δεν θα πω ότι επαληθεύτηκε γιατί κακά τα ψέμματα έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν μπορεί μόνο ένας να το κάνει αυτό δυστυχώς αν το γενικεύσουμε το μπάσκετ πάει να γίνει βόλεϊ, υπάρχουν διάφορες ομάδες που μπορεί την επόμενη χρονιά να φύγει ο χρηματοδότης και να μην κατέβουν καν, όπως έγινε πέρυσι με τον Χολαργό αντί να τους ανοίξει τα μάτια και να τους δείξει ότι καταστρέφουν το μπάσκετ μια ομάδα που βγήκε στην 8αδα και φεύγω βγαίνει και λέειπουλάω το αφμ μου δεν γίνεται έτσι. Στο μπάσκετ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που να απορούμε «αυτός που βγήκε φέτος 3ος θα παίξει;». Δεν γίνεται επίσης να λες ότι κατεβαίνεις για να τιμωρήσεις κάποιον.

Για τον Δημήτρη Γουλιέλμο

Το καλοκαίρι στο Παλέ είπε πως «εγώ φτάνω σε μέχρι ένα σημείο, δώστε κι εσείς». Θα με πείτε υπερόπτη, αλλά ήταν ποσό αυτό που μαζεύτηκε; Δεν θα κατηγορήσω τον κόσμο το αντίθετο. Δεν δίνω άλλοθι σε όλους εμάς τους υπόλοιπους που πίσω από τον Γουλιέλμο δεν κάναμε αυτό που πρέπει.

Επειδή η άτυπη συνέντευξη του καλοκαιριού ήταν αποκαλυπτική έπρεπε να ήταν από την αρχή εκεί αυτοί που πρέπει. Αυτοί που πρέπει δεν θα πάνε στην γενική συνέλευση για να προπηλακιστούν από κάποιους που δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον Άρη. Αυτοί έπρεπε από τον Σεπτέμβριο να είναι σ’ ένα γραφείο και να πούνε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση. Εδώ κακίζω τον Γουλιέλμο γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά ότι τώρα που είδε τις 6 ήττες είπε «ελάτε». Σε αυτό έδειξε την διοικητική του απειρία διότι όταν καταλαβαίνεις ότι έρχεται βροχή και το χαλάζι δεν πας μόνος σου στην καταιγίδα πάς και με άλλους για να είστε όλοι μαζί βρεγμένοι και να επιμερηστεί έτσι η ευθύνη. Τόσο κράξιμο μέχρι τώρα το έχει κρατήσει όλο πάνω του, ποιόν άλλον μπορείς να κατηγορήσεις;

Εγώ είπα προχθες στο γήπεδο τον Χάρη «πρόσεξε είσαι πρόεδρος και με ρώτησε τι να κάνει. Δεν ξέρω, πρέπει να κάνει αυτό που νομίζει αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι ο Χάρης δεν έχει μια ουσιαστική αρμοδιότητα.

Κάνει περισσότερα απ’ όσα του αναλογεί και μπράβο του. Το ζήτημα είναι αυτός που θα είναι ο χρηματοδότης να μπορεί να έχει τα χρήματα και από εκεί και πέρα να έχει έναν άνθρωπο δικό του, Αρειανό να κάνει τους κατάλληλους ελέγχους.

Το ζήτημα είναι ότι η απειρία του Γουλιέλμου φάνηκε καθώς άργησε να ζητήσει βοήθεια ενώ ήξερε ότι δεν μπορεί μόνος. Είναι σαφές. Και επειδή πρέπει να γνωρίζουμε και τα θετικά για μένα μια εξαιρετική κίνηση ήταν η μεταγραφη του Σανικίτζε που έφερε δυο παίκτες. Φαντάζεστε τον Άρη χωρίς τους παίκτες της τελευταίας στιγμής;

Για το πάγκο:

Δεν θα μιλήσω για πάγκο γιατί είμαι τρελαμένος. Δεν γίνεται να μας κάνει «τσαμπουκά» στο Χαριλάου η Λάρισα και η Τρίπολη. Δεν γίνεται πάλι αυτός ο πάγκος – υπνηλία. Αν είχαμε νικήσει Ιωνικό και Κολοσσό δεν θα κάναμε τέτοια κουβέντα. Εκεί είναι το λάθος αν είχαμε νικήσει στις καθυστερήσεις τον Κολοσσό και τον παίρναμε την νίκη από τον Ιωνικό θα μας έβγαινε το πρόβλημα αργότερα. Η ομάδα αυτή θέλει αλλαγές. Η ομάδα αυτή και λειπάμε που το λέω έτσι όπως την είδα στα παιχνίδια είναι η χειρότερη της κατηγορίας. Ο παίκτης έχει δυνατότητε κατά 90% θα τις βγάλει αν τον βοηθήσει κι ένα γεμάτο Παλέ και δυο σφυρίγματα και φάουλθα δώσει ένα καλό ποσοστό αν όμως ο παίκτης είναι στο 20 και στο 30 δεν μπορεί να πάει στο 90.

Για την δική του προσέγγιση:

Δεν έχω συμμμετάσχει ενεργά ούτε και πρόκειται σε Δ Σχήματα γιατί θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω γήπεδο. Δεν έχω ενημέρωση τι γίνεται διοικητικά εγώ το βλέπω σαν φίλαθλος που λέει απλά την γνώμη του. Εγώ όμως θέλω να μάθω αν οι τελευταίες κουβέντες ήταν ειλικρινείς. Είναι πολύ βασικό. Να σε βοηθήσω, να σου δώσω το υστέρημα μου αλλά να υπάρχει ειλικρίνεια. Αξίζει ή ξανά πάλι τα ίδια; Και υπάρχουν στοιχεία

Τι θα έλεγε στο Γουλιέλμο:

Πες τι θέλεις γιατί το ότι δεν μπορείς έχει φανεί. Πες τι θέλεις, που θα πάνε τα χρήματα και τι θα γίνει, όχι θα δούμε τι θα κάνουμε. Κανένας δεν δίνει γενικώς και αορίστως.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button