Ποδόσφαιρο

Βαλεργάκης για υπόθεση Τόσκο: «Ήθελε να τον πατήσει» – «Εκδόθηκε ένταλμα για ανθρωποκτονία από πρόθεση»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Βαλεργάκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για να βγει ένταλμα σύλληψης και μάλιστα για ανθρωποκτονία με δόλο, υπήρχε πολύ «ψωμί» στην υπόθεση.

Να το πάρουμε λίγο από την αρχή, δεν υπάρχει τέτοιος θάνατος όπως θυμάστε. Κάποιος είχε κρατηθεί προσωρινά και έγινε γνωστό πως κάποιος άλλος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, άρα ήδη εισάγεται η κύρια ανάκριση, δηλαδή μιλάμε για ανθρωποκτονία, για κακούργημα. Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης τώρα, συνεχίστηκε και η νομική έρευνα για να αντληθούν και να βρεθούν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν σε απαγγελία κατηγοριών, όπως και έγινε. Προφανώς τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία είναι τόσο επαρκή ώστε να δοθεί το ένταλμα σύλληψης και μάλιστα για μια βαρύτατη πράξη!

Δεν είναι κάτι τόσο απλό ούτε κάτι που μπορεί να γίνει γρήγορα.

Όχι βέβαια. Σκεφτείτε ότι στην αρχή όλοι λέγαμε την καημένη την κοπέλα που τυχαία περνούσε από εκεί και πιάστηκε αλλά αν είναι όπως είναι τα ακούμε τώρα, αποδεικνύονται διάφορα που φώναζαν κάποιοι, ότι υπάρχουν στρατοί ότι υπάρχουν οργανωμένες ομάδες που λειτουργούν με συγκεκριμένο στόχο κτλ, δεν είναι καθόλου απλό το πράγμα. Αν αποδειχθούν αυτά τα οποία φαίνεται που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Και δεν γνωρίζουμε και την δικογραφία φυσικά, απλώς μπορούμε να μιλάμε για αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Ξέρουμε ότι εμφανίστηκε κάποια κυρία που οδηγούσε το αυτοκίνητο και είπε «εγώ αιφνιδιάστηκα, φοβήθηκα και σηκώθηκα και έφυγα», αυτό ήταν το λάθος διότι ο νόμος λέει πως όταν εμπλέκεσαι σε ένα τροχαίο ατύχημα, σταματάς να δώσεις μια βοήθεια. Εδώ διαβάζουμε ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αυτό σημαίνει το αντίθετο ακριβώς, ότι ήθελε να τον πατήσει.

Ούτως ή άλλως η εγκατάλειψη τροχαίου είναι σοβαρό αδίκημα.

Φυσικά και δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό, να υπάρχει ένας άνθρωπος και δεν με αφορά καθόλου ούτε το οπαδικό ούτε το πολιτικό του ούτε το πρόσχημα μου, ότι θέλει να «πατηθεί» ένας συνάνθρωπος του, δεν το χωράει ο νους μου.

Η σοβαρότητα της κατάστασης είναι όντως τεράστια αλλά εδώ ξεκάθαρα αυτό είναι τρομακτικό.

Δεν το διανοούμαι αυτό, εδώ ένα μικρό περιστεράκι π.χ χτυπάς καταλάθος στον δρόμο και χαλιέσαι, στεναχωριέσαι και το σκέφτεσαι.

Οι πληροφορίες λένε πως οι άνθρωποι στο τμήμα της αθλητικής βίας κάθισαν περίπου 2.500 ώρες για να «ξεσκονίσουν» το υλικό.

Λογικό να υπάρχει τόσο υλικό. Κοιτάξτε, εγώ το έχω ξαναπει, η αστυνομία όταν θέλει μπορεί να κάνει το καθήκον της και αυτό που πρέπει με άριστα το 10,11! Το ζήτημα είναι να θέλει, εγώ δεν διανοούμαι ένας αστυνομικός που είναι το επάγγελμα του να μην θέλει να το κάνει, αλλά δυστυχώς έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν ότι υπάρχουν και οι «οδηγίες». Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από την προσωπικότητα του κάθε αστυνομικού, από το κύρος του και από την θέληση του να κάνει την δουλειά του, αυτό για το οποίο έδωσε όρκο και αυτό για το οποίο πληρώνεται. Και ευτυχώς, κατά 90% θα πω εγώ, οι αστυνομικοί κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει.

Πως σχολιάζετε τα όσα είπε ο συνήγορος της κοπέλας;

Ο συνάδελφος είπε αυτό ακριβώς που είπα και εγώ πριν πέντε λεπτά, ότι πως είναι δυνατόν να θέλεις να πατήσεις έναν άνθρωπο; Αυτό όμως είναι μια γενική αλήθεια και παραδοχή, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορείς να ξέρεις ότι θέλει να κάνει ο καθένας και εν τέλει τι θα αποφασισθεί για την συγκεκριμένη κοπέλα. Πάντως για να έχει εκδοθεί ένταλμα με τόσο βαριά κατηγορία, κάτι παραπάνω διάβασαν αυτοί που ασχολούνται με την δικογραφία και η ανακρίτρια.

Πρόκειται για στοιχεία που μας κάνουν να τρομάζουμε για το πώς μπορεί να στηθεί μια φονική ενέδρα.

Το μόνο που έχω να πω είναι αλίμονο στα παιδιά μας που κυκλοφορούν αν επικρατούν ό,τι ομάδα και αν είμαστε, τέτοιες απόψεις και λογικές και πρακτικές. Εδώ η τρέλα μπορεί να πιάσει τον οποινδήποτε!

Δεν έχει σημασία η φανέλα του οπαδού, πρέπει να σταματήσει ο κύκλος του αίματος.

Δεν το συζητώ αυτό, ούτε βεντέτες υπάρχουν ούτε αντεκδικήσεις. Αυτά υπάρχουν και πρέπει να ξεπεραστούν για το καλό όλων και κυριότερα για τις ανθρώπινες ζωές. Εγώ τώρα δεν μπορώ να ξεχάσω την δεκαετία του 70’ που πήγαινα με τους συμμαθητές μου στην θύρα 6 και κάναμε πλάκα και πανηγυρίζαμε και κλαίγαμε και φεύγαμε όλοι μαζί. Γιατί δηλαδή αυτό μπορούσε να συμβεί τότε και δεν μπορεί τώρα; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Γιατί δεν μπορώ να πηγαίνω εγώ στην Τούμπα με την παρέα μου και αντίστοιχα να έρθουν εκείνοι στο Χαριλάου; Αυτό είναι πλέον 100% ουτοπικό.

Με αυτά που διαβάζουμε, βλέπουμε ότι θα τα «ρίξουν» στην κοπέλα τελικά..

Απλώς το σημαντικό είναι ότι η οδηγός του αυτοκινήτου που εύλογα μπορεί να πει κανείς ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο στο λάθος χρόνο και αιφνιδιάστηκε οπότε αντί να φρενάρει και να παγώσει πέρασε από επάνω, το 90% των συνομιλητών μας πριν γίνει αυτή η εξέλιξη θα πίστευε ότι αυτό έγινε, τελικά υπάρχουν πλέον σοβαρότατες ενδείξεις και γι’ αυτό καλείται να απολογηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όχι απλώς συμμετείχε, αλλά ενδεχομένως ήθελε να κάνει αυτό που έκανε.

Να κλείσουμε με τα του Άρη, είναι δύσκολα τα πράγματα. Στο μπάσκετ είναι πολύ περίεργη η κατάσταση.

Μήπως να γίνει ένα κλειστό κλαμπ; Γιατί να μην γίνει; Φαίνεται αστείο αλλά που είναι η Κύμη και ο Χολαργός; Να κάνουμε μια πλάκα εγώ και πέντε φίλοι μου να πάρουμε το ΑΦΜ του Πανιωνίου; Ποιος είναι ο Ήφαιστος Λήμνου ή που είναι η Καλλονή Λέσβου στο ποδόσφαιρο; Τι θέλουμε τελικά; Ναι και στο εξωτερικό έχει γίνει επαγγελματοποίηση του αθλητισμού αλλά εκεί «πέφτει» χρήμα. Μήπως είναι λοιπόν καλύτερα να πούμε από την Αθήνα 5 ομάδες και από εδώ 3, να βάλουν μεταξύ τους κριτήρια και όρους και να πάρουν άλλες 2-3 και να κάνουν πρωτάθλημα;

Πάμε και στον ποδοσφαιρικό Άρη, τι συμβαίνει εκεί;

Αν δεν αρθεί το ban, δεν θα υπάρχει Άρης του χρόνου. Έφυγαν αρκετοί παίκτες, έμειναν περίπου 15 ποδοσφαιριστές με κάποιους πιτσιρικάδες απ’ότι διάβασα. Μετά τελείωσε. Όταν είχε πει ο Καρυπίδης επάνω στην κρίση «ούτως ή άλλως θα βρεθεί ο τρόπος», αν θυμάσαι σου είχα πει ότι αυτό το «ούτως» σημαίνει ότι θα αρθεί το μπαν ο Άρης θα δικαιωθεί δικαστικά, το «άλλως» είναι ότι θα πρέπει να πληρώσει. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Καρυπίδης είναι έμπορος και ότι εκεί που μιλάει, μιλάει με εμπόρους, δεν υπάρχουν αθλητικά ιδεώδη κτλ. Όταν είσαι έμπορος και γνωρίζεις το θέμα εμπορικά, θα δώσει κάτι παραπάνω κάτι παρακάτω για να κάνει έναν διακανονισμό και θα τελειώσει η ιστορία έτσι.

Που δεν θα έπρεπε όμως..

Πολλά δεν θα έπρεπε, αλλά έγιναν! Τώρα έχεις μια κατάσταση και αν ο Καρυπίδης θέλει να ασχοληθεί με τον Άρη, αυτό το θέμα πρέπει να το λύσει. Δεν πρέπει ξανά τον Γενάρη και τον Ιούνη να έχει τέτοια θέματα, πρέπει να το λύσει μια και έξω. Να κάνει τους διακανονισμούς και να τελειώσει η ιστορία, δεν γίνεται διαφορετικά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button