Μπάσκετ

Βαλεργάκης: “Θέλουν να χτυπήσουν τον Άρη όχι τον Λάσκαρη, έχουν μάθει να ζουν σε βάρος του Άρη”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ.Βαλεργάκης.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την λέσχη φίλων Άρη στην οποία ήταν ο πρώτος πρόεδρος:

Δεν φταίει ο επόμενος Αρειανός για αυτό το θέμα, φταίει ο ανώνυμος Αρειανός για αυτό το θέμα, όταν όλοι εμείς οι ανώνυμοι δεν δίναμε 30 ευρώ τον χρόνο για μια συνδρομή, τότε χάθηκε το παιχνίδι.

Για το ότι η ματαιοδοξία των παραγόντων επηρέασε την πτώση της Λέσχης:

Αυτό για εμένα έρχεται δεύτερο, ο στόχος όλων τότε ήταν να έχει ο Άρης μια οικονομική βάση και να μην είναι έρμαιο καθενός “σωτήρα”.

Όταν όμως εμείς οι ίδιοι δεν βάζαμε 50 ευρώ στην άκρη για τον Άρη όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Για το ότι και οι παράγοντες πολλές φορές αποδείχθηκαν τουλάχιστον ανεπαρκείς:

Όταν έγινε ο Βαλεργάκης πρόεδρος της λέσχης έστω και για 6 μήνες ελέγχθηκε; Ελέγχθηκε μήπως κάνει κακό; Το ίδιο πράγμα ισχύει και στο σήμερα για τον Λάσκαρη, πλέον είναι μνημόσυνο.

Βέβαια αναγνωρίζω το ότι όταν έρχεται ο κάθε Λάσκαρης οι άνθρωποι που συζητούν μαζί του είναι σε μια δύσκολη κατάσταση, γιατί υπάρχουν τα οικονομικά προβλήματα στον υπερθετικό βαθμό, γιατί περιμένουν κάποια χρήματα για να καλύψουν ορισμένες τρύπες και να κατέβει η ομάδα.

Δυστυχώς όμως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Για την μη προφυλάκιση του Ν.Λάσκαρη:

Σήμερα κάποιοι στεναχωρήθηκαν, περίμεναν άλλοι εξέλιξη, για να βουίξουν όλα τα site ότι προφυλακίστηκε ο Λάσκαρης.

Ευτυχώς που υπάρχει το Yellow στην πόλη και μπορεί ο μέσος Αρειανός να πάρει μια πληροφορία από ένα σοβαρό ραδιόφωνο.

Όταν άλλα ραδιόφωνα βγάζουν δημοσιογράφους “ειδικούς” και λένε αηδίες, άκουσε χθες έναν δημοσιογράφο ειδικό στο δικαστικό ρεπορτάζ και έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Λάσκαρης θα είναι σήμερα φυλακή.

Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα χωρίς να έχεις δει την δικογραφία, χωρίς να έχει δει το κατηγορητήριο, ακόμα και αν έχεις μια πληροφορία, από που είναι αυτή η πληροφορία;

Αν είναι από τον δικηγόρο του Λετονού που έχει κάνει μια μήνυση και διεκδικεί και τον Λευκό Πύργο;

Δεν λέω το ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο, η ανάκριση θα δείξει αν όλα αυτά είναι αληθή, σε τι βαθμό είναι αληθή και στην συνέχεια να καταλήξει στην ποινική δίωξη η υπόθεση με συγκεκριμένο κατηγορητήριο.

Αυτό που είπα εγώ είναι ότι για υπεξαίρεση και απάτη κανείς δεν προφυλακίζεται, και σωστά δεν προφυλακίζεται.

Για την διαδικασία που ακολουθείται:

Όλα αυτά είναι σοβαρά αδικήματα, και για αυτό υπάρχει ανάκριση, από ότι έμαθα και η κ. Ευσεβίου εμφανίστηκε, που κάποιοι λέγανε ότι είναι κριμένη, χθες άκουσα ότι εκποίησε κάποια στοιχεία, για να πάει που; Στο φεγγάρι.

Όλα αυτά όμως γίνονται για να χτυπήσουν τον Άρη, όχι για να χτυπήσουν τον Λάσκαρη, κανένας δεν θα πάει να αγοράσει από τον Λάσκαρη με την έκταση που έχουν πάρει τα προβλήματα.

Ενώ συνέχισε:

Είναι χαζή η κ. Ευσεβίου να μην εμφανιστεί; Πήγε και όχι μόνο πήγε, και το 11 Δεκεμβρίου δεν σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες, είναι μια νορμάλ υπόθεση, η εξέλιξη όλη όμως αποδεικνύει ότι  είναι μια νορμάλ υπόθεση, πήγε σε ανακριτή, πήρε μαρτυρικές καταθέσεις η ανακρίτρια, πήρε όλα τα στοιχεία η ανακρίτρια και κάλεσε τους ανθρώπους στους οποίους έγινε η μήνυση.

Προφανώς είναι μεγάλη η δικογραφία και ζητήθηκαν δυο εβδομάδες για να απολογηθούν.

Για εμάς στα δικαστήρια είναι μια νορμάλ υπόθεση, άλλοι θέλουν να πουν ότι είναι η υπόθεση του αιώνα στην Θεσσαλονίκη για να χτυπηθεί Άρης.

Για το πως θα εξελιχθεί η υπόθεση:

Θα απολογηθούν ο κ. Λάσκαρης και η κ. Ευσεβίου, θα μελετήσει τον φάκελο η ανακρίτρια, θα προτείνουν και αυτοί μάρτυρες.

Μετά την απολογία των κατηγορουμένων θα διαβάσει την απολογία η ανακρίτρια, θα δώσει την δικογραφία στον εισαγγελέα, αν κριθούν προφυλακιστέοι πρέπει να συμφωνήσουν και οι δυο, αλλιώς θα κριθεί η υπόθεση από το δικαστικό συμβούλιο, μπορεί να πάει ακόμα και στο αρχεία, αλλιώς μπορεί να παραπεμφθεί η υπόθεση στο ακροατήριο και να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα.

Για τον λόγο που ακολουθείται τόσο χρονοβόρα νομική διαδικασία πριν την δίκη:

Μιλάμε για κακούργημα και ο φάκελος θα είναι ογκώδεις, πρέπει να τον διαβάσουν οι δικαστικοί λειτουργοί και να αποφασίσουν.

Κατευθείαν στο ακροατήριο παραπέμπεται ένα πλημμέλημα.

Εδώ πέρα μιλάμε για κακούργημα, για αυτό γίνεται αυτή η ανάκριση.

Για το εάν θα πρέπει να περιμένουμε χρόνια έως ότου οριστεί η δίκη:

Δεν τα πάνε τόσο πολύ τώρα, ιδίως τέτοιες δίκες. Είναι μια δίκη που θα έχει ενδιαφέρον, θα υπάρχουν και πιέσεις να οριστεί.

Και οι δικηγόροι του Λάσκαρη σίγουρα ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης θα κοιτάξουν να υπάρχει άρση των καταθέσεων.

Ενώ τέλος σχολίασε;

Πάντως βλέπεται, διεθνές ένταλμα σύλληψης, εδώ εμφανίστηκε στον ανακριτή, γιατί δεν τον έβαλαν μέσα κατευθείαν; Πετάει κάποιος έναν εύηχο όρο και έτσι γίνεται η δουλειά τους, η δουλειά αυτών που ζούνε σε βάρος του Άρη, αυτών που μια δεκαετία ζούνε από αυτό.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button