Ποδόσφαιρο

Βακιρτζής: «Βαριά η φανέλα του Άρη – Ιδανική περίπτωση ο Χαριστέας»

Ο Κώστας Βακιρτζής, πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, πρώτη μεταγραφή στην ομάδα επί εποχή Κοντομηνά, και νυν αντιπρόεδρος προπονητών της Καβάλας μίλησε στο Yellow Radio 92.8 για τους κιτρινόμαυρους, τον Άγγελο Χαριστέα, ενώ αναφέρθηκε και τον τρόπο επιστροφής των ομάδων στην δράση.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Αθλητικο X-Press» και τον Γιώργο Τότσικα:

Για το ότι αποτέλεσε πρώτη μεταγραφή επί εποχή Κοντομηνά:

Όσοι είχαμε πάρει μεταγραφή εκείνη την εποχή στον Άρη ήμασταν τυχεροί. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν πρώτος, ποιος δεύτερος · σημασία έχει ότι είχαμε όλοι την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα.

Τα συναισθήματα του:

Είμαι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα. Παρακολουθώ τις εξελίξεις. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία έρχομαι στο Χαριλάου να δω κάποια παιχνίδια, ειδικά κάποια παιχνίδια που έπαιξε στην Ευρώπη.

Θα μου μείνει αξέχαστο το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που είδα τον κόσμο ξανά και ένιωσα πολύ περίεργα. Εκείνη η βραδιά ήταν το κάτι άλλο! Όλο το γήπεδο ήταν κίτρινο, το αποτέλεσμα ήταν θετικό, ο κόσμος έφυγε ενθουσιασμένος. Ζήλεψα..ήθελα να ήμουν εκείνη την ώρα μέσα στο γήπεδο.

Πάντοτε μαθαίνω τις εξελίξεις τι γίνεται, τι δεν γίνεται και θέλω πάντοτε το καλύτερο γι’ αυτήν την ομάδα.

Αν έχει κρατήσει επαφές με τους παλιούς του συμπαίκτες:

Έχω κρατήσει επαφές με εκείνα τα παιδιά, είναι αρκετοί. Παράδειγμα με τους Λουμπούτης, Κατεργιαννάκης, Δέλιος, Λιολίδης μιλάω συχνά και μαθαίνω τα νέα τους. Ειδικά τώρα με το διαδίκτυο έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνούμε συχνότερα, να μαθαίνουμε τα νέα.

Για τον Χαριστέα:

Ο Άγγελος είναι μια ιδανική περίπτωση για την θέση. Καταρχήν, είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Έχει προσφέρει τα μέγιστα, όχι μόνο στον Άρη αλλά και σε όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας μην ξεχνάμε τον άθλο της Εθνική το 2004 που ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές.

Επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βγήκε από τα σπλάχνα του Άρη· και είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα, θέλει το καλύτερο γι’ αυτήν και θα πρέπει να στηριχτεί από τον κόσμο. Χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι, που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και το έχουν ζήσει από μέσα, πόσο μάλλον ο Χαριστέας που έχει παίξει και στην Ευρώπη και έχει ζήσει κάποιες άλλες καταστάσεις που πολλοί δεν τις έχουν ζήσει και έχει πολλές εμπειρίες και παραστάσεις.

Για το κύπελλο:

Αυτό θα είναι ευχής έργον. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα με πολύ βαριά φανέλα. Η ομάδα πρέπει πάντοτε να κερδίζει οποιονδήποτε αντίπαλο και ένα τρόπαιο είναι μεγάλη υπόθεση.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται πράγματα, γίνονται βήματα ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο Άρης. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν τα πρωταθλήματα ή η διοργάνωση του κυπέλλου, αν συνεχιστούν εύχομαι όλα να πάνε καλά και να ζήσουμε αυτή την μεγάλη χαρά.

Για την επιστροφή στην κανονικότητα:

Χθες με τον σύνδεσμο προπονητών νομού Καβάλας κάναμε ένα πολύ πετυχημένο σεμινάριο, με συμμετοχή 100 ατόμων ( ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούσε να συμμετέχει). Μας μίλησε ο Νίκος Αμανετίδης, μέλος του συνδέσμου και προπονητής φυσικής κατάστασης και μας είπε πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Είναι δύσκολη η επιστροφή και ειδικά για κάποιους ποδοσφαιριστές που αυτούς τους μήνες δεν γυμνάστηκαν μόνοι τους. Σίγουρα χρειάζεται μια προσαρμογή 2-3 εβδομάδων κι όχι στο 100% για να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Εντάξει δεν μπορεί κανείς σε 2 εβδομάδες να έρθει στο 100% των δυνατοτήτων του μετά από τόσο μεγάλη αποχή, αλλά σίγουρα με κάποια απαραίτητα πράγματα μπορεί να φτάσει σ’ ένα επιθυμητό σημείο και να μπορεί να αποδώσει πάρα πολύ καλά.

Περιμένουμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να τηρηθεί από την στιγμή που θα επιστρέψουν ενεργά στον αθλητισμό.

Για τις μέρες της πανδημίας:

Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο,πήραμε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα και φτάνουμε προς το τέλος και πάμε ακόμα καλύτερα. Θέλω να κρατήσω μόνο τα θετικά από αυτήν την κατάσταση · ότι ήμουν δηλαδή κοντά στην οικογένεια μου, περάσαμε πολύ χρόνο, πράγμα που με την καθημερινότητα το είχα χάσει. Και το ότι ενεργοποίησε ένστικτα κοινωνικής προσφορά συνανθρώπων μας. Πάρα πολλοί βοήθησαν είτε νοσοκομεία είτε ανθρώπους άπορους. Κι εμείς σαν σύνδεσμος κάναμε μια δωρεά αξίας 1.000 ευρώ στον ιατρικό σύλλογο Καβάλας με μάσκες προσώπου υψηλής προστασίας και γενικά προσπαθούμε να είμαστε κοντά.

Οι καλύτερες αναμνήσεις με την ομάδα:

Παρόλο που είχα έναν τραυματισμό που μου στοίχησε πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο, από τον Άρη έχω κρατήσει πάρα πολύ καλές αναμνήσεις. Κρατάω την αγάπη του κόσμου. Κρατάω και το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα βασικός μετά την επιστροφή μου από τον τραυματισμό. Έτυχε να είναι και αγώνας με την προηγούμενη μου ομάδα, την Καβάλα, κι έτσι είχα πολλά ανάμεικτα συναισθήματα.

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη:

Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα Αξίζει το καλύτερο και χρειάζεται την στήριξη του, όπως τον στήριξε στις δύσκολες εποχές. Και με υπομονή, σκληρή δουλειά και πίστη σε αυτή την ομάδα θα πανηγυρίσουν έναν τίτλο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button