Ποδόσφαιρο

Βάβαλης: “Επιτυχημένη η φετινή χρονιά, τελειομανής και… άρρωστος με αυτό που κάνει ο Παντελίδης”

Ο στενός συνεργάτης του Παντελίδη, Άκης Βάβαλης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

-Για το αν ξεκουράζονται:

Χρειάζεται να αποφορτιστούμε, αλλά η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Η ξεκούραση είναι μόνο από την καθημερινότητα.

-Για το ταμείο του για την φετινή χρονιά:

Είναι αρκετά πετυχημένη. Στόχος ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Ήταν ένα μελανό σημείο ο αποκλεισμός από το κύπελλο. Έπρεπε όμως να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Η ομάδα απολάμβανε ο κόσμος και ήταν πολύ ανταγωνιστική. Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο. Η εξασφάλιση φέρνει την επιτυχημένη χρονιά.

-Για το τι έκανε η ομάδα:

Κάποια θέματα όπως τα τρεξίματα είναι αντικειμενικά και το ωραίο ποδόσφαιρο υποκειμενικό. Όλος ο φίλαθλος κόσμος χαιρόταν αυτό που έβλεπε.

-Για τα κομβικά σημεία στην φετινή χρονιά:

Μπορώ να πω ότι ήταν κομβική απόφαση. Αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να κάψουμε τον πρώτο 1,5 μήνα. Αυτό ξέραμε ότι θα είχε ένα κόστος. Το δεύτερο σημείο ήταν η διαλογή των παικτών. Θέλαμε προσεκτικές επιλογές. Το τρίτο ήταν τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Καθιερωθήκαμε στη συνείδηση του κόσμου. Αποδείξαμε ότι μπορεί η ομάδα να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο.

-Για την θυσία του μήνα που έκαναν:

Στην κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει με ημίμετρα. Μετά τον Δεκέμβριο η ομάδα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει. Η διάρκεια σε καθιερώνει στο πρωτάθλημα. Σημαντική ήταν η προσθήκη των νέων παιδιών γιατί η ομάδα αποδυναμώθηκε με τους τραυματισμούς.

-Για την κατάσταση του Άρη όταν ανέλαβαν:

Δεν ήταν στο σημείο που θα θέλαμε για να μπορέσει η ομάδα να ανταπεξέλθει μέσα σε όλη την χρονιά.

-Για τις προσθήκες του Ιανουαρίου:

Ο κ. Διαμαντόπουλος έχει μεγάλη ευθύνη σε αυτό το κομμάτι. Τα παιδιά μπήκαν αμέσως στην ομάδα και φάνηκε κατευθείαν η διαφορά. Δεν χρειάζεται να έχουμε μεγάλη περίοδο προσαρμογής.

-Για τους παίκτες που χρειαζόμαστε σε κάθε γραμμή:

Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να χτίσουμε από την αρχή και εξασφαλίσαμε γρήγορα τον στόχο μας και μπορέσαμε να κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Είναι σχεδόν αδύνατον η ομάδα να έχει ολοκληρώσει μεταγραφές στις 18 Ιουνίου και να είναι όλοι έτοιμοι. Ο Σούτγκρεν είναι ένα παιδί πολύ κοντά στην ομάδα.

-Για τα άκρα της ομάδας:

Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μπούμε σε λεπτομέρειες για τα άκρα άμυνας και της επίθεσης. Τα παιδιά προσέφεραν το 100%. Όσο μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις χρειάζονται κάποιες καλές μεταγραφές.

-Για το ότι η ομάδα πρέπει να δουλεύει σε υψηλούς βαθμούς:

Να έχεις μία ομάδα που να δουλεύει σε υψηλούς ρυθμούς, να πνίγει τον αντίπαλο. Η ομάδα που θα μπορεί να αγωνιστεί με την μπάλα στα πόδια και χωρίς, αλλά να φέρουμε την ομάδα σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ιδιαιτερότητες.

-Για Τόνσο και Γκάμα:

Ο Μαρτίν πιστεύω ότι θα είναι 100% έτοιμος. Ο Γκάμα είναι ιδιαίτερη περίπτωση γιατί δεν πρέπει να βιαστούμε και αυτός ο τραυματισμός είναι δύσκολος. Θα του πάρει λίγο παραπάνω χρόνο. Είναι ένας τεράστιος παίκτης, μακάρι να μας βοηθήσει.

-Για τους δανεικούς παίκτες:

Όταν κάποια παιδιά είναι πρωταγωνιστές της ομάδας πάντα μας απασχολεί. Όταν μιλάμε για παίκτες που ανήκουν σε άλλες ομάδες, τα ζητήματα είναι περίπλοκα. Αν κάτι δεν πάει καλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βρούμε άξιους αντικαταστάτες.

-Για την δύσκολη περίοδο που πέρασε η ομάδα:

Δεν είναι κάτι διαφορετικό. Μία περίοδος με πολλές συζητήσεις καταλάβαμε ότι η ομάδα έχει φτάσει σε οριακό σημείο που πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι κάποιοι χαρακτήρες πρέπει να μπουν μπροστά και να τη βγάλουν από το τέλμα. Κάπως έτσι τα παιδιά μπήκαν μπροστά και έβγαλαν τον χαρακτήρα και τον εγωισμό τους.

-Για την σχέση του με τον Παντελίδη:

Είναι μία συνεργασία και σε φιλικό επίπεδο. Τέσσερα χρόνια συνεργαζόμαστε και είναι πολύ καλή συνεργασία.

-Για τον Σάββα Παντελίδη:

Στο κομμάτι της δουλειάς είναι τελειομανής και άρρωστος με αυτό που κάνει. Η ομάδα και το ποδόσφαιρο είναι αυτά που εξετάζει πάντα. Είναι ευτυχισμένος άνθρωπος και χαρούμενος με αυτό που κάνει. Χαίρεται και ζει αυτό που κάνει. Μιλάμε για μία τεράστια ομάδα. Στην καθημερινότητα το ζεις αυτό το πράγμα. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Κερδίζεις και τα παιδιά πηγαίνουν χαρούμενα σχολείο, οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι στην δουλειά τους.

-Για τα προπονητικά πράγματα:

Κάποια πράγματα χρειάζονται βελτίωση. Έχουν γίνει μεγάλα έργα. Όσο ανεβαίνει επίπεδο μία ομάδα πρέπει να τα τελειοποιεί όλα.

-Για το τρίπτυχο προπονητής-Διαμαντόπουλος- Καρυπίδης:

Νομίζω ότι η σχέση είναι πολύ καλή. Είναι φυσιολογικό οι σχέσεις να είναι καθημερινές με τον Διαμαντόπουλο γιατί είναι συνέχεια εδώ. Η επιτυχία έχει πολλά παρακλάδια. Όσο καλύτερη είναι η συνεργασία τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα.

-Για τους στόχους της ομάδας:

Θα μπούμε γρήγορα στην Ευρώπη. Με το καινούριο σύστημα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. Πρέπει να δούμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Θα θέλαμε να πάμε και στον τελικό αλλά είναι δύσκολο. Η δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας μπορεί αν μας φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα. Για το κύπελλο θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε και εκεί μπορούμε να προχωρήσουμε αρκετά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button