Μπάσκετ

Αύριο οι αποφάσεις για την Basket League – Πρόταση στον ΕΣΑΚΕ εγγυητική, μπάτζετ και τηλεοπτικό συμβόλαιο

Το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ αύριο θα αποφασίσει σχετικά με το πώς θα ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα, ενώ επιπλέον αναμένεται να γίνουν ορισμένες προτάσεις με σκοπό να μπει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμμετοχής των ομάδων στη Basket League από την επόμενη χρονιά.

Όπως ακούγεται και γράφεται στην Αθήνα, έχει προκύψει μια συμφωνία μεταξύ εννέα ομάδων στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ιωνικός και Πανιώνιος προκειμένου από την επόμενη σεζόν να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Αυτές οι αλλαγές σχετίζονται αρχικά με την εγγυητική επιστολή της κάθε ΚΑΕ, η οποία σήμερα είναι 60.000 ευρώ και η πρόταση που θα γίνει θα είναι για αύξησή της σε ένα ποσό κοντά στα 180-200 χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον,πρόκειται να οριστεί ένα μίνιμουμ μπάτζετ για κάθε ομάδα που θα κυμαίνεται μεταξύ 800-900 χιλιάδων ευρώ μικτά (περίπου 350-400 χιλιάδες για το ρόστερ), ενώ παράλληλα υπάρχει πρόθεση να προκύψει τηλεοπτικό συμβόλαιο με κεντρική διαχείριση με τη συμμετοχή της ΑΕΚ – ο Παναθηναϊκός παραμένει μόνος του – αλλά και του Ολυμπιακού, τον οποίο οι εννέα ομάδες… θέλουν πίσω στη Basket League.

Το τι θα συμβεί ακριβώς αύριο δεν είναι ακόμη γνωστό, ωστόσο προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι ο Άρης δεν έχει ερωτηθεί ή ενημερωθεί, ειδικά από τη στιγμή που είναι από τις ομάδες με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία σε αυτή τη Basket League.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button