Ποδόσφαιρο

Αφιέρωμα της Mundo Deportivo για τον Γκάνεα: «Ποιοτικός, επιθετικός και εκτελεστής»

Με αφορμή την αποχώρηση του Κρίστιαν Γκάνεα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τον Άρη, η Mundo Deportivo κάνει ένα αφιέρμα-ανάλυση για τον νέο αριστερό μπακ των «κίτρινων».

Ο Ισπανός συντάκτης της Mundo Deportivo, Γιον Θιουμπέτα, έκανε μία αρκετά λεπτομερή ανάλυση των στοιχείων του Κρίστιαν Γκανέα βάζοντας στο «ζύγι» τα θετικά και τα αρνητικά του χαρακτηριστικά.

«Από την αρχή φάνηκε ότι είχε θέματα στην άμυνα, αλλά μπορούσε να ανταπεξέλθει. Δεν μπορέσαμε όμως να δούμε στη συνέχεια την εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι αφού δεν πήρε χρόνο στο γήπεδο. Στο επιθετικό κομμάτι έκανε κάτι παραπάνω από ενδιαφέροντα πράγματα» αναφέρεται αρχικά στο άρθρο.

Συνεχίζει ο δημοσιογράφος λέγοντας πως «η λήξη της συνεργασίας με την Αθλέτικ εξέπληξε τους φιλάθλους στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς ήθελαν πολύ να δουν τον Γκάνεα να παίρνει ευκαιρίες». Έπειτα ο Θιουμπέτα αναφέρεται στον Άρη λέγοντας πως «θα πρέπει να έχει κάτι για να προσελκύσει έναν ιστορικό σύλλογο σαν τον Άρη Θεσσαλονίκης».

Η Deportivo συνεχίζει με τα χαρακτηριστικά του σχολιάζοντας ότι: «Δείχνει ότι παίζει καλύτερα στην αριστερή πτέρυγα. Έχει δύναμη, βλέπει γήπεδο, έχει απίστευτη δύναμη στο σουτ του. Είναι μερικά που μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς για τον Γκάνεα στα 28 του».

Επιπλέον, αναφέρεται για τους λόγους που δεν «στέριωσε» στη Μπιλμπάο: «Το ότι ο Γκάνεα δεν προσέφερε τα μέγιστα στην άμυνα δεν σημαίνει ότι δεν έχει δυνατότητες επιθετικά. Θα μπορούσε να παίξει πιο μπροστά από τα αριστερά (σ.σ. εξτρέμ ή κέντρο και αριστερά) αλλά ο προπονητής της Μπιλμπάο δεν ήθελε εκεί άλλον παίκτη».

Ο Ζοσέμπα Νούνιεζ σχολιάζει με τη σειρά του τον 28χρονο Ρουμάνο μπακ: «ξεχωρίζει στις μεγάλες μετακινήσεις και στις εκτελέσεις. Είναι ο τυπικός παίκτης από τα αριστερά με πολλή ποιότητα. Κοντός παίκτης, με καλό σώμα, γρήγορος και με γρήγορη εκκίνηση. Αλλάζει γρήγορα τη θέση του και είναι επιθετικός στις διαμάχες με αντιπάλους»

Καταλήγει ο Νούνιεζ που τον ήξερε ως παίκτη τα προηγούμενα χρόνια: «Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στην περιοχή, το σουτ και η σέντρα έχουν περισσότερο αποτέλεσμα. Τον έχω δει να πετυχαίνει πολλά γκολ εκτός περιοχής, τόσο σε φάουλ όσο και σε κανονική ροή παιχνιδιού».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button