Γενικά

Αφιέρωμα «Τίλντα Σουίντον: ένα ξωτικό στο σινεμά» από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Ηθοποιός-φαινόμενο του παγκόσμιου κινηματογράφου, η χαρισματική κι αγαπημένη Τίλντα Σουίντον πρωταγωνιστεί στο αφιέρωμα «Τίλντα Σουίντον: ένα ξωτικό στο σινεμά» που παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από την Κυριακή 26 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, στο σινεφίλ στέκι της, την αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι).

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα απολαύσουμε ξανά στη μεγάλη οθόνη τρία από τα ωραιότερα φιλμ της ηθοποιού: το ντεμπούτο της στο εξαιρετικό Καραβάτζιο του Ντέρεκ Τζάρμαν, την αινιγματική παρουσία της στον αισθησιακό Νεαρό Αδάμ του Ντέιβιντ Μακένζι και μια από τις κορυφαίες ερμηνείες της στο Είμαι ο έρωτας του Λούκα Γκουαντανίνο.

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Αφιέρωμα «Τίλντα Σουίντον: ένα ξωτικό στο σινεμά»
26 – 28 Νοεμβρίου 2017, αίθουσα Σταύρος Τορνές
Πρόγραμμα προβολών
Κυριακή 26/11
18:30 Είμαι ο έρωτας
21:00 Ο νεαρός Αδάμ

Δευτέρα 27/11
18:30 Καραβάτζιο
21:00 Είμαι ο έρωτας

Τρίτη 28/11
18:30 Ο νεαρός Αδάμ
21:00 Καραβάτζιο

Οι ταινίες

Καραβάτζιο / Caravaggio
(Μεγάλη Βρετανία, 1986)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ντέρεκ Τζάρμαν / Derek Jarman. Με τους: Tilda Swinton, Sean Bean, Garry Cooper, Nigel Terry. Έγχρωμη, 93′.

Η ιστορία του σπουδαίου ζωγράφου του 17ου αιώνα, Καραβάτζιο. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Τίλντα Σουίντον στον γοητευτικά αλλόκοτο κόσμο του Ντέρεκ Τζάρμαν, αποτελεί ένα από τα ορόσημα στην φιλμογραφία της.

Ο νεαρός Αδάμ / Young Adam
(Μεγάλη Βρετανία, 2003)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ντέιβιντ Μακένζι / David Mackenzie. Με τους: Tilda Swinton, Ewan McGregor, Emily Mortimer. Έγχρωμη, 98΄.

Ένας νεαρός συγγραφέας που εργάζεται σε φορτηγίδα θα ανασύρει από το ποτάμι το πτώμα μιας παλιάς του ερωμένης, αλλά επειδή φοβάται ότι θα κατηγορηθεί για φόνο, θα αποκρύψει το γεγονός. Ένα μυστηριώδες, αισθησιακό ερωτικό δράμα με φόντο τη Σκωτία και την υπογραφή του ταλαντούχου Ντέιβιντ Μακένζι.

Είμαι ο έρωτας / Io sono l’amore
(Ιταλία, 2009)
Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο / Luca Guadagnino. Σενάριο: Luca Guadagnino, Barbara Alberti Με τους: Tilda Swinton, Flavio Parenti, Edoardo Gabbriellini, Alba Rohrwacher. Έγχρωμη, 120΄.

Η Έμα ζει στην Ιταλία με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της. Η ήσυχη, τακτοποιημένη ζωή της θα διαταραχτεί όταν θα γνωρίσει τον Αντόνιο, ένα σεφ και φίλο του γιου της. Ο έρωτας θα ανατρέψει τα πάντα. Η Τίλντα Σουίντον σε μία από τις σπουδαιότερες ερμηνείες της, υπό την καθοδήγηση ενός από τους πλέον ανερχόμενους σύγχρονους σκηνοθέτες.

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τους κατόχους CineΚάρταF).

* Σημειώνεται ότι στο χώρο του φουαγιέ της Αποθήκης 1 λειτουργεί πωλητήριο με παλιότερες εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ταινίες σε DVD, σε ειδική τιμή για τους θεατές της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button