Γενικά

Αφιέρωμα στον Ρουμανικό Κινηματογράφο στο ΦΙΞ in art

In Art Cinema. Κάθε Τετάρτη  στο ΦΙΞ in art.

Αφιέρωμα στον Ρουμανικό Κινηματογράφο.
Ώρες προβολής ταινιών: 21:30

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Πληροφορίες & Κρατήσεις 2310 500 034 | [email protected] | www.facebook.com/fixinart

Οι δωρεάν προβολές ταινιών γίνονται σε συνεργασία με το Ρουμάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης και την Ρουμάνικη Πρεσβεία της Αθήνας (Ambasada Romaniei la Atena & Consulatul General al României la Salonica).

Τετάρτη 18/10

Προβολή της ταινίας

Restul e Tăcere (The rest is silence)

Σκηνοθεσία :Nae Caranfil
Σενάριο: Nae Caranfil
Ηθοποιοί: Marius Florea Vizante, Silviu Biris, Sandu Mihai Gruia, Alexandru Hasnas, Nicu Mihoc, Vlad Zamfirescu, Valentin Popescu
Έτος παραγωγής: 2008

Βουκουρέστι 1911, ο Grigore Usare, ένας 19χρονος ηθοποιός ενθουσιασμένος από την εμφάνιση του σινεμά, αποφασίζει να γίνει σκηνοθέτης και να γυρίσει την ταινία «Ο θάνατος της Ανεξαρτησίας», μια αναπαρασταση του αγώνα του 1877 ανάμεσα στους Ρουμάνους, Ρώσοους και τους Τούρκους ο οποίος οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ρουμανίας.
Για να μπορέσει να υλοποιήσει αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο του, «η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία που έγινε ποτέ»  και « να κατακτήσει τον κόσμο», ξεκινάει μια ιδεολογική και πολιτική εκστρατεία για να αποδείξει ότι το σινεμά έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον και ότι θα εξελιχθεί σε μορφή τέχνης από μόνο του.
Σε μια άνιση κοινωνία, που αλλάζει συνέχεια, με ακραίες ανισότητες, φτώχια και ένδοια, το προτζεκτ του αντιμετωπίζεται τόσο από τις δημόσιες αρχές όσο και από τις εταιρείες παραγωγής, ως μη ρεαλιστικό. Ο νεαρός όμως δεν επιτρέπει στα συναισθήματα του να μπουν ανάμεσα σε αυτόν και τα όνειρά του.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button