Ποδόσφαιρο

“Αφεντικό” στην έδρα του καλύτερου “πελάτη”

O Άρης ταπείνωσε ξανά φέτος τον ΠΑΟΚ, νικώντας στην Τούμπα με 0-1

Η διαδικασία των πλέι οφ ξεκίνησε ιδανικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο… Ο Άρης “ταπείνωσε” τον ΠΑΟΚ με 0-1, δίνοντας ακόμη ένα “χαστούκι” στην ομάδα του Λουτσέσκου, όπως είχε κάνει και τις αρχές του Γενάρη, αυτή την φορά εντός έδρας. Το ντέρμπι κρίθηκε με γκολ του Μορόν στο πρώτο ημίχρονο μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Σαβέριο.

Ο ΠΑΟΚ την κατοχή, ο Άρης το γκολ

Το πρώτο 15λεπτο κύλησε δίχως κάποια μεγάλη φάση για τις δυο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και ο Άρης διαχειριζόταν με ηρεμία την όλη κατάσταση, “ψάχνοντας” χώρους. Ένα μακρινο σουτ του Μπάμπα στο 29′ κατέληξε σε κόρνερ, δίχως μετέπειτα να απειληθεί ο Κουέστα. Ο Άρης προσπαθούσε να ανέβει στο γήπεδο και κατάφερε να προηγηθεί με 0-1.

Αυτό έγινε με γκολ του Μορόν στο 31′. Ο Σαβέριο έκανε τρομερή προσπάθεια από τα αριστερά, πάσαρε στον Ισπανό και αυτός άνοιξε το σκορ με σουτ. Στο 43′ ο Ζουλ προσπάθησε να βρει όμορφα τον Σαβέριο αλλά η μπαλιά ήταν δυνατή και στην επόμενη φάση υπήρξε μπέρδεμα στην άμυνα του Άρη, ο Κουέστα βγήκε από τα καρέ του και τελικά δόθηκε οφσάιντ. Το ημίχρονο τελείωσε με 0-1.

Δεν άλλαξε κάτι και τελικά… διπλό!

Στις αρχές του β’ μέρους, έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Άρη. Στο ματς πέρασε ο Ανσαριφάρντ και ο Μορόν βγήκε εκτός αγώνα. Αυτό έγινε λόγω χτυπήματος του Ισπανού στον αστράγαλο. Ετσι, ο Άρης άλλαξε φορ στο παιχνίδι. Κουέστα και Μπράμπετς λίγο έλειψε να κάνουν ένα τραγικό λάθος, όμως ο Ισπανός πορτιέρο έδιωξε σε πλάγιο τελευταία στιγμή. Στο 56′ ο Σαβέριο έχασε μεγάλη ευκαιρία. Μπήκε στην περιοχή περνώντας όποιον βρει μπροστά του αλλά το πλασέ του κατέληξε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Ενα συρτό σουτ του Μουργκ έφυγε άουτ και ο Σβαμπ δέχτηκε κάρτα για σκληρό φάουλ στον Βερστράτε.

Στο 62΄ ο Σαβέριο επιδίωξε να απειλήσει και πάλι, αλλά μπόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μετά από σουτ του ποδοσφαιριστή του Άρη. Στο 66′ ο Κουέστα μάζεψε την μπάλα έπειτα από σέντρα του Μπάμπα ο οποίος στο 73′ πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ. Στο 76′ ο Σαβέριο αντικαταστάθηκε από τον Σαμόρα και ο Ζουλ πέρασε εκτός για να μπει στο παιχνίδι ο Βέλεθ. Στο 81′ ο Ο Σουλεϊμάνοφ μπήκε μέσα στη περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Άρης κέρδισε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του, ο Νταρίντα υποδείχτηκε οφσάιντ. Ο Κουέστα μπλόκαρε μετά από κόρνερ των γηπεδούχων στο 89′, στην συνέχεια ο Φετφατζίδης πήρε τη θέση του Σουλειμάνοφ και το ματς ολοκληρώθηκε (0-1) μετά από 6′ καθυστερήσεις.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι (71’ Ντεσπόντοφ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (78’ Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (71’ Τζίμας)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (76’ Βέλεθ), Βεστράτ, Νταρίντα (93’ Φεράρι), Σουλεϊμάνοφ (89’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (76’ Σαμόρα), Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button