Μπάσκετ

“Αυτοκτόνησε” στο τέλος, ήττα από τον Κόροιβο με 66-68

Ο Άρης υποδέχτηκε στο «Nick Galis Hall» τον Κόροιβο Αμαλιάδας στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League.

Η παρουσία του κόσμου για ένα ακόμη παιχνίδι εντυπωσιακή, ούτως η άλλως έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι όταν τον έχει ανάγκη πάντα θα είναι παρών και θα βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί, κάνοντας το «Παλέ» να παίρνει «φωτιά».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει στο παρκέ πάρα πολύ δυνατά, να βγάζει όρεξη δύναμη και πάθος και με ένα γρήγορο 5-0 πήρε το προβάδισμα. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πάρα πολύ μαχητικοί, και αυτό βγαίνει και από τα πολλά ριμπάουντ που μάζεψαν στο πρώτο δεκάλεπτο, είτε επιθετικά είτε αμυντικά (20), βέβαια σε αυτό που υστερούσε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν η ευστοχία, οι γηπεδούχοι παρ’ όλο που είχαν την κατοχή της μπάλας και κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ δεν μπορούσαν εύκολα να πετύχουν κάποιο καλάθι και αυτό ήταν κάτι που επέτρεψε τους φιλοξενούμενους να μείνουν κοντά στο σκορ. Αυτός που ξεχώρισε από τον Άρη στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Δημήτρης Φλιώνης, ο οποίος εντυπωσίασε με την μαχητικότητα του και πέτυχε 8 πόντους αλλά μάζεψε και 3 ριμπάουντ.

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: 23-18

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και μετά το αναμενόμενο ροτέισον η απόδοση των «κιτρινόμαυρων» έπεσε σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους οι οποίοι ανέβασαν στροφές βρήκαν κάποια σουτ τριών πόντων και με βοήθεια κάποιων περίεργων σφυριγμάτων των διαιτητών κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ αλλά κάποιες φορές να πάρουν και το προβάδισμα, βέβαια οι «κιτρινόμαυροι» που πλέον είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες διαιτησίες δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν να μάχονται και με κάποιους σωστούς χειρισμούς αλλά και αλλαγές του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφεραν να πάρουν πάλι «κεφάλι» στο σκορ πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Τέλος ημιχρόνου: 39-37

Ο Άρης ανέβασε στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο, έβγαλε καλύτερες επιθετικές επιλογές αλλά και καλύτερες άμυνες, δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πετύχουν εύκολα κάποιο καλάθι ενώ αυτός έφτανε με περισσότερη επιτυχία στο αντίπαλο καλάθι, πιάνοντας έτσι έναν καλό επιθετικό ρυθμό. Έτσι κατάφερε να χτίσει μια καλή διαφορά (+11) που ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στο παιχνίδι.

Τέλος τρίτου δεκαλέπτου: 56-45

Στην τελευταία περίοδο ο Άρης ενώ είχε το μομέντουμ του αγώνα ξεκίνησε πολύ νωθρά έχασε τον επιθετικό του ρυθμό και έτσι οι αντίπαλοι κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά και να φέρουν το παιχνίδι στον πόντο. Χαρακτηριστικό είναι ότι για τα πρώτα 5 λεπτά της 4ης περιόδου ο Άρης δεν είχε πετύχει ούτε έναν πόντο και δέχτηκε ένα σερί 9-0. Ο Άρης παρ’ όλο ότι έκανε πολύ κακές επιθετικές επιλογές κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα, οι φιλοξενούμενοι όμως που είχαν καθαρότερο μυαλό πετύχαιναν πιο εύκολα καλάθια και με ένα τρίποντο του Πόσλεϊ κατάφεραν 1,18’ πριν την λήξη να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (66-66). Ο Άρης στην συνέχεια δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο καλάθι και έτσι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ακόμη δύο παίρνοντας το προβάδισμα με 66-68 1.8’ πριν την λήξη του παιχνιδιού. Ο Άρης δεν κατάφερε να πετύχει κάτι στον ελάχιστο χρόνο και έτσι κατάφερε να χάσει ένα παιχνίδι που καθαρά ήταν δικό του.

Τέλος παιχνιδιού: 66-68

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button