Γενικά

Αυτή είναι η νέα Porsche Cayenne! (Video)

Η Porsche παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά της πολύκροτης και επιτυχημένης Cayenne, πριν μάλιστα από το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σε λίγες μέρες από σήμερα. Τα έξυπνα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…

Το επανασχεδιασμένο Crossover έχει μια εξελικτική εμπρόσθια όψη με μεγαλύτερες εισόδους αέρα και νέους προβολείς LED. Το γνωστό στυλ συνεχίζεται και πάλι, αλλά η Porsche λέει ότι η Cayenne έχει χαμηλότερη γραμμή οροφής που βοηθά σε μια πιο αθλητική στάση. Άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου και νέα πίσω φώτα που αντανακλούν στα αντίστοιχα της Panamera Sport Turismo.

Μεγαλύτερες αλλαγές συμβαίνουν στην καμπίνα, καθώς οι οδηγοί θα βρουν μια νέα κεντρική κονσόλα, η οποία διαθέτει ένα συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών χειριστηρίων. Ένα πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι το σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 12,3 ιντσών, που έχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

η νέα Porsche Cayenne
H νέα Porsche Cayenne

Μόλις καθίσουν πίσω από το τιμόνι, οι οδηγοί θα βρουν ένα νέο συγκρότημα οργάνων με ένα αναλογικό στροφόμετρο που πλαισιώνεται από δύο οθόνες 7 ιντσών. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι τα ηχοσυστήματα Bose και Burmester καθώς και ένας μεγαλύτερος χώρος αποσκευών που έχει χωρητικότητα 770 λίτρα.

Κάτω από το καπό, θα διατίθεται μια ποικιλία διαφορετικών κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου ενός υπερτροφοδοτούμενου V6 3.0 λίτρων που παράγει 340 ίππους και 450 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα ενεργό σύστημα τετρακίνησης, το οποίο επιτρέπει στο μοντέλο να επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 5,9 Sec, όταν είναι εξοπλισμένο με το πακέτο Sport Chrono.

Θα υπάρχει επίσης ένας 2,9 λίτρων V6 Twin-Turbo βενζίνης με 440 ίππους και ροπή στρέψης 550 Nm. Χάρη στην πρόσθετη ισχύ, το Crossover μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,9 sec πριν πετύχει μια τελική ταχύτητα 265 km/h.

Η νέα Cayenne είναι ελαφρύτερη από τον προκάτοχό της, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου. Το μοντέλο τώρα ζυγίζει 1,985 kg, κάτι που ερμηνεύεται σε μείωση μέχρι και 65 kg, σε σχέση με πριν.

H νέα Porsche Cayenne
H νέα Porsche Cayenne

Η Cayenne μπορεί να εξοπλιστεί με νέα φρένα Porsche Surface Coated που αποτελούνται από ένα χυτοσίδηρο δίσκο με ειδική επίστρωση από ανθεκτικό υλικό. Η Porsche αναφέρει ότι η επίστρωση αυξάνει την τριβή ενώ ταυτόχρονα μειώνει τη φθορά. Στον τομέα της τεχνολογίας τώρα, μπορεί να εξοπλιστεί με μια ποικιλία συστημάτων υποστήριξης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του προσαρμοστικού συστήματος ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού. Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τη βοήθεια νυχτερινής όρασης, την υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, την υποβοήθηση διατήρησης λωρίδων κυκλοφορίας και την υποβοήθηση εμπλοκής κυκλοφορίας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button