Μπάσκετ

“Αυτά ισχύουν με την σύμβαση Άρη-Αλεξανδρείου”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Ο Ερασιτέχνης έχει φωνή” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης και γνωστός δικηγόρος κ.Παναγιώτης Μαστροθύμιος

Αναλυτικά όσα είπε στην Ελένη Γρηγοράκη:

Αρχικά για την σύμβαση του Άρη με το Αλεξάνδρειο ανέφερε:

Ο Άρης έχει την προτεραιότητα στην χρήση του Αλεξανδρείου, διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων.

Φιλοξενία ομάδων που έρχονται από το εξωτερικό, διεξαγωγή φιλικών και τουρνουά, μέχρι και εκδηλώσεων που θέλει να κάνει η Κ.Α.Ε.

Η προτεραιότητα εξασφαλίζεται μέσω της σύμβασης στην Κ.Α.Ε. Άρης.

Από εκεί και πέρα οποιαδήποτε εκδήλωση τρίτου πρέπει να δοθεί η συγκατάθεση του Άρη, και σε μέρες και ώρες που δεν συμπίπτουν με τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της ομάδας μόνο τότε δίνεται άδεια.

Για το εάν πρόκειται να γίνουν κάποιες βελτιώσεις:

Συζητήσαμε και για την αντικατάσταση του παρκέ, υπάρχουν σημεία που έχει αρχίσει να φθείρεται το παρκέ, εφόσον προχωράει κανονικά η σύμβαση και έρχονται κάποια έσοδα το σωστό είναι να επιστρέφουν κάποια από αυτά τα χρήματα στο Αλεξάνδρειο.

Ο ένας ο πίνακας θα μπορούσε να δείχνει κάποιες διαφημίσεις οι οποίες θα φέρουν κάποια επιπλέον έσοδα και για την Κ.Α.Ε. Άρης και για το Αλεξάνδρειο το οποίο βάσει νόμου παίρνει το 15%.

Για την χρονική διάρκεια της σύμβασης:

Η σύμβαση έχει διάρκεια 5 ετών με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης κάθε χρόνο για 5 χρόνια.

Ουσιαστικά η σύμβαση είναι 1+1+1+1 και το μόνο που χρειάζεται είναι η έγκριση της Κ.Α.Ε. Άρης.

Αυτοί είναι οι όροι της σύμβασης, επέλεξε η Κ.Α.Ε. Άρης το 1+1 για 5 χρόνια για τότε μας λέγαν ότι ήθελαν και οι ίδιοι να επενδύσουν σε κάποια πράγματα, και δεν θα ήθελαν να βρεθούν προ εκπλήξεως και να αλλάξουν οι όροι σε ένα ή δυο χρόνια.

Άλλωστε αυτό το γήπεδο είναι συνυφασμένο με τον Άρη, δεν μπορείς νομίζω κάποιος να φανταστεί τον Άρη μακριά από το Αλεξάνδρειο.

Θα ήταν βέβαια ευχής έργον να γίνει ένα καινούργιο γήπεδο αντάξιο της ομάδας.

Για τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις ενόψει της νέας σύμβασης:

Επί δύο χρόνια δεν είχε αποδοθεί κάτι στα Ε.Α.Κ. με αποτέλεσμα όταν καθίσαμε να κάνουμε την σύμβαση το πρώτο πράγμα που έπρεπε να διακανονιστεί ήταν αυτό το 15%.

Αυτό το ποσό είναι έσοδο του κράτους βάση νόμου, οπότε δεν μπορούσε να μειωθεί ή να εξαφανιστεί, θα υπήρχε απιστία.

Το πρώτο μέρος της σύμβασης αφορούσε τον διακανονισμό, ο στόχος ήταν λοιπόν να γίνει η σύμβαση και εκεί πέρα να χωρέσει ο διακανονισμός των επόμενων ετών.

Για τους χώρους της Κ.Α.Ε. και το πως υπολογίζεται το μίσθωμα:

Πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιους χώρους χρησιμοποιεί η Κ.Α.Ε. και ποια είναι η χρήση, γραφεία, μπουτίκ, μουσείο, αλλά και για ποια χρήση προορίζεται ο κάθε χώρος.

Διαφορετικό είναι το να χρησιμοποιείται η μπουτίκ και διαφορετικό το μουσείο που έρχονται δωρεάν παιδιά για να μάθουν την ιστορία του Άρη.

Λόγω λοιπόν του εκπαιδευτικού χαρακτήρα αποφασίσαμε εκεί να μπει ένα τυπικό και χαμηλό μίσθωμα.

Στον χώρο όμως που γίνεται εμπορική δραστηριότητα τα κριτήρια είναι διαφορετικά.

Σε αυτούς τους χώρους ορίστηκε ένα ετήσιο μίσθωμα συνυπολογίζοντας τις ώρες και τους όρους χρήσεις.

Για το όνειρο του σχετικά με το Αλεξάνδρειο:

Θα ήθελα να δω μια διοίκηση να έρθει να κάνει το Αλεξάνδρειο εξ ολοκλήρου μουσείο, να κάνουμε την σάλα του 87′, με κέρινο ομοίωμα του Γκάλη, του Γιαννάκη, και δίπλα να υπάρχει ένα σύγχρονο γήπεδο 15-20 χιλιάδων θέσεων.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button