Ποδόσφαιρο

Αυγενάκης: «Η απόφαση για τις εκλογές στην ΕΠΟ ήταν κυβερνητική, όχι δική μου»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στα «θέματα» που δημιούργησε η μετάθεση των εκλογών στην ΕΠΟ για το φθινόπωρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πράγματι, είχαμε κάνει συναντήσεις το Γενάρη και είχαμε συμφωνήσει για εκλογές στην ΕΠΟ νωρίτερα, για τον Ιούνιο. Ωστόσο όλα πήγαν πίσω, με την πανδημία και με το μνημόνιο, την ολιστική μελέτη, που δεν έφτασε ακόμα. Θα είναι έτοιμη στα μέσα του επόμενου μήνα απ’ ότι μας ενημέρωσαν από FIFA/UEFA. Την αναμένουμε. Αλλά όλα πήγαν πίσω λόγω της πανδημίας» τόνισε στον Θέμα Fm ο υφυπουργός Αθλητισμού και συμπλήρωσε… «Και να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόφαση για εκλογές στις ομοσπονδίες το φθινόπωρο είναι κυβερνητική απόφαση, δεν είναι απόφαση του Αυγενάκη».

Για την περίπτωση που η ΕΠΟ κάνει εκλογές τον Ιούλιο και όχι το φθινόπωρο: «Τα διαβάζω, αλλά από το να τα διαβάζω μέχρι το να τα δούμε, έχουμε δρόμο ακόμα. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για ένα καλό ποδόσφαιρο δεν έχει παρά να καθίσει και να συνεννοηθούμε».

Για την απάντηση της FIFA στην ΕΠΟ… «κρατώ την τελευταία παράγραφο. Και τους λέει συνεννοηθείτε με την κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα και οργανωμένα».

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην επικείμενη επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ αλλά δεν είπε κουβέντα για την επιστολή της FIFA.

«Είμαστε στην τελική ευθεία, με τη διοργανώτρια αρχή Σούπερ Λίγκα 1. Η συνεργασία με την υγειονομική επιτροπη της ΓΓΑ και ΕΟΔΥ είναι στο τελικό στάδιο, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες που θα επικυρωθούν στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας και να δοθεί το πράσινο φως».

Για την απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών. «Παρόλο που έχει κατατεθεί μια πρόταση του ΟΦΗ για μια μινιμουμ παρουσία της τάξης του 20% των αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν έχει δοθεί το πράσινο φως, και συζητάμε για επανέναρξη κεκλεισμένων των θυρών. Μέχρι νεοτέρας οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών».

Για τη νέα περίοδο είπε: «Εξετάζεται. Δεν μπορώ να απαντήσω τώρα. Η πορεία του κορωνοϊού είναι καλή αλλά όλοι φοβούνται για ένα come back».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button