ΕρασιτέχνηςΜπάσκετ

Αστεριάδης: «Θέλουμε να μεγαλώσουμε το όραμα μας, κινούμαστε σε ευρωπαϊκά πρότυπα»

Ο Θεόδωρος Αστεριάδης, προπονητής του εφηβικού και παιδικού τμήματος του ερασιτέχνη Άρη, ενημέρωσε για την εξέλιξη των ακαδημιών, στο Yellow Radio 101,7.

Για την θετική προσπάθεια που βλέπουμε από τον σύλλογο: Όντως πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο. Βέβαια, μεσολάβησε το τεράστιο πρόβλημα του κορωνοϊού, διακοπές των πρωταθλημάτων, διακοπές των προπονήσεων. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι ο ορίζοντας είναι μακρύς, είναι θετικός, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τα ηνία των ακαδημιών, επικοινωνούν απ όλες τις μεριές να φέρουν τον Άρη ψηλά στις μικρές ηλικίες, όσον αφορά το μπάσκετ σίγουρα και σε εμάς έχει δοθεί η εντολή να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πιστεύω τα σημάδια που έχουμε δείξει έως τώρα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, ο ρόλος είναι πάρα πολύ μακρύς, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι, έχουμε να δούμε πολλά πράγματα από τις ακαδημίες.

Για τις διεθνείς διοργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν οι κιτρινόμαυροι: Σίγουρα, ο ορίζοντας μας να είναι ευρωπαϊκός, όπως έχω ξαναπεί και ίσως να ξεπερνάει τα όρια της Ευρώπης, με την έννοια του αν θέλουμε να μεγαλώσουμε το όραμα μας, θα πρέπει να στραφούμε προς τα έξω. Σκοπός μας είναι να γίνουμε ανταγωνιστικοί με τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ήδη, με δική μου πρωτοβουλία, κανονίσαμε και ήμασταν πριν την Πρωτοχρονιά σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, με την Στέλα Τζούρα, τον Παναθηναϊκό, τεράστιες ομάδες, ήδη έχουμε επαφές με Ισπανία, ήδη έχουμε επαφή με αμερικάνικα καμπ, να τους φιλοξενήσουμε ή να μας φιλοξενήσουν το καλοκαίρι. Αυτά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα γιατί βρίσκονται σε διαδικασία για λεπτομέρειες, αλλά προσπαθούμε ταυτόχρονα με την καθημερινή δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα, να μπορέσουμε να δώσουμε εικόνες, παραστάσεις στους μικρούς μας αθλητές, ώστε να καταλάβουν ότι ο ανταγωνισμός δεν είναι μόνο στην δική μας χώρα.

Για τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότυπα στα οποία κινείται ο ερασιτέχνης: Μέσα από αυτές τις εμπειρίες αντιλαμβάνονται όλοι και οι παίκτες και οι προπονητές αλλά και οι παράγοντες, που είναι το μέλλον. Δεν είναι κακό να αντιγράφεις αυτούς που είναι 10 χρόνια μπροστά, ώστε να καταφέρεις να τους φτάσεις. Αυτό είναι το σκεπτικό, αυτή είναι η συνταγή και εμείς αυτό θα ακολουθήσουμε για να πετύχουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, τους στόχους μας.

Για τους στόχους που έχουν θέσει οι κιτρινόμαυροι: Αυτό είναι ένα κομμάτι του στόχου, φυσικά και είναι ένας στόχος για μία ομάδα σαν τον Άρη. Εννοώ ότι ο Άρης έχει σήμερα μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, στο να γεννήσει μπασκετμπολίστες υψηλού επιπέδου. Το έχει κάνει στο παρελθόν, το έχει κάνει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, αν δεν κάνω λάθος, είναι 15 ή 16 οι παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και έχουν βγει από τις ακαδημίες του Άρη την τελευταία δεκαετία. Γιατί να μην συνεχίσουμε να το κάνουμε και εμείς και να το κάνουμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο; Δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει, αλλά η συγκυρία του ότι ο Άρης πρέπει να πετύχει και να στοχεύσει στο να βρει καλούς Έλληνες παίκτες, επιτάσσει στο να κατευθυνθούμε προς αυτή την προσπάθεια.

Για το αν υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά εντός της ομάδας: Σίγουρα οι κινήσεις που έχουν καταφέρει οι διοικούντες στο να μπορέσουν να προσελκύσουν κορυφαίους αθλητές στην ηλικία τους αυτή την στιγμή, μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, κατάφεραν οι διοικούντες με μεγάλη προσπάθεια και ίσως βάζοντας αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, να φέρουν στις δυνάμεις του Άρη παίκτες οι οποίοι θεωρούνται κορυφαίοι για την ηλικία τους, είναι βασικοί στις εθνικές ομάδες των ηλικιών τους και υπόσχονται ότι πολύ σύντομα θα μπορούν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα και την πρώτη τους παρουσία στην τελευταία αγωνιστική της Α1.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button