Ποδόσφαιρο

Ασταμάτητος Άρης! Κυριαρχικό ποδόσφαιρο, νίκη (1-0) και… μοναξιά στην κορυφή!

Ο Άρης υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League 1.

Πρώτο ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί εξαρχής να απειλήσει και να μπει στην αντίπαλη περιοχή με την πρώτη σχετικά καλή φάση να έρχεται μόλις στο 9’ όταν ο Μάνος θέλησε να προλάβει τον Παπαδόπουλο όμως εκείνος έδιωξε την μπάλα με τα πόδια.

Στο 13’ βγήκε η πρώτη κίτρινη του αγώνα με τον Ματέο Γκαρσία να την δέχεται καθώς εμπόδισε τον Τασούλη να εκτελέσει από στατική φάση ενώ δύο λεπτά μετά (στο 15’) ήρθε η καλύτερη μέχρι εκείνη την ώρα φάση για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Ματέο αρχικά δεν τελείωσε μόνος την φάση παρότι πάτησε μεγάλη περιοχή, έδωσε στον Μάνο που άργησε και δεν έδωσε καλή πάσα στον Γκάμα. Στη συνέχεια της φάσης ο Μαντσίνι, πλάσαρε από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ενώ στο 21’ κέρδισαν φάουλ με τον Ματίγια να σουτάρει από τα δεξιά, ο Μπεναλουάν «έπιασε» την κεφαλιά αλλά δεν την έστειλε προς την εστία.

  • Στο 25’ ο Αστέρας απείλησε και «άγγιξε» το 0-1 μετά από στημένη φάση αλλά ο Σιαμπάνης που έκανε το ντεμπούτο του σήμερα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ενώ λίγο μετά στο 27’ ο Μπαράλες ζήτησε πέναλτι, αλλά το VAR έδειξε..φάουλ.

Ο Άρης απείλησε για άλλη μια φορά στο 35’ μετά την πολύ όμορφη συνεργασία των Σάκιτς που μετά από κόντρα κέρδισε την μπάλα, Γκάμα με κάθετη πάσα βρήκε τον Μάνο ο οποίος λίγο πιο έξω από την μεγάλη περιοχή σούταρε δυνατά με τον Παπαδόπουλο όμως να διώχνει σε ένα ακόμη κόρνερ. Έξι λεπτά μετά στο 41’ ο Μαντσίνι ήταν εκείνος που προσπάθησε να μπει στην αντίπαλη περιοχή, έκανε ωραίο γύρισμα όμως κανένας από τους συμπαίκτες του δεν ήταν εκεί.

  • Δεύτερη κίτρινη κάρτα βγήκε αυτή την φορά για τον Τασούλη μετά από σκληρό φάουλ στον Μαντσίνι στο 44’ ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό «κιτρινίστηκε» και ο Αργεντίνος για ένα… «ανύπαρκτο» φάουλ.

O Φωτιάς “σφύριξε” την λήξη του πρώτου μέρους με τον Άρη να είναι εμφανώς καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και χωρίς να αφήνει χώρους στον Αστέρα για να απειλήσει. Ωστόσο ήταν εμφανές πως οι “κιτρινόμαυροι” ενώ είχαν την κατοχή δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ.

Δεύτερο ημίχρονο

Συνεχόμενη πίεση από τον Άρη!

Ο Άρης μπήκε εμφανώς πολύ πιο δυναμικά και αποφασισμένος για να πάρει την νίκη σε σχέση με τους φιλοξενούμενους. Ο Μάνος μόλις στο 46’  μετά την πάσα του Γκάμα, πάτησε στην μεγάλη περιοχή όμως η πάσα-σουτ πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά και πάλι οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλή θέση λίγο πιο έξω από την μεγάλη περιοχή από τα αριστερά όμως του σουτ κόντραρε. Ένα λεπτό μετά και πάλι μετά από λάθος συνεννόηση στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Μάνος βρέθηκε μπροστά στο τέρμα όμως δεν έπιασε γεμάτο το σουτ, ο Γκάμα ήταν εκεί σούταρε αλλά ο Πασαλίδης τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ.

ΓΚΟΛ για τον Άρη στο 54’ και 1-0!

Το γκολ ήρθε μετά από την πίεση για τον Άρη με το γύρισμα του Γκάμα από τα δεξιά και ο Πασαλίδης έβαλε αυτογκόλ και αιφνιδίασε τον Παπαδόπουλο.

Δύο λεπτά μετά ο Άρης είχε την μεγάλη ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς. Ο Γκαρσία έδωσε στον Μαντσίνι όμως ο Αργεντίνος δεν κατάφερε να τελειώσει την φάση μόνος του με την άμυνα του Αστέρα να διώχνει.

  • Στο 61’ έγινε η πρώτη αλλαγή για τους «κιτρινόμαυρους» με τον Μαντσίνι να δίνει την θέση του στον Σίλβα ο οποίος έκανε και αυτός το ντεμπούτο του. «Διπλή» αλλαγή για τον Αστέρα Τρίπολης με τους Γκόμεζ και Ορόσκο να μπαίνουν αντί των Ριέρα και Ρετζίς.

Ο Σαντέ Σίλβα έδινε εξαρχής την ποιότητα του αφού λίγα λεπτά μετά την είσοδο του, κατάφερε να περάσει δύο αντιπάλους του βρέθηκε λίγα μέτρα έξω από την μικρή περιοχή αλλά το πλασέ του ήταν αρκετά αδύναμο με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Λίγα λεπτά μετά, στο 67’ και πάλι ο Πορτογάλος ήταν εκεί, με ένα σπριντ πέρασε δυνατά τον Κώτσιρα από τα αριστερά με την διαγώνια πάσα του Ματέο, σούταρε δυνατά όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 70’ ο Γκαρσία πέρασε τους πάντες, μπήκε στην μεγάλη περιοχή ανατράπηκε αλλά ο Φωτιάς έδειξε… «συνεχίζεται».

  • Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη στο 76’ με τον Μπρούνο Γκάμα να δίνει την θέση του στον Έργκους Κάτσε.

Στο 77’ ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε ένα κόρνερ από τα δεξιά όμως στην συνέχεια ο Σούντγκρεν κέρδισε το επιθετικό φάουλ και η φάση ολοκληρώθηκε εκεί.

Στο 84’ ο Μάνος προσπάθησε να κάνει το 2-0 αφού πρόλαβε την μπάλα και σούταρε, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε αλλά εν τέλει ο Έλληνας επιθετικός ήταν σε θέση οφ-σάιντ ενώ ένα λεπτό μετά έγινε η Τρίτη αλλαγή για τον Άρη με τον Χαβιέ Ματίγια να δίνει την θέση του στον Κρίστιαν Λόπεθ.

Στο 90’ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης να κάνει το 1-1 όμως ο Σιαμπάνης σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μπαράλες.

Ο Φωτίας αφού πέρασαν και τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων… “σφύριξε” την λήξη με τον Άρη να παίρνει μια τεράστια νίκη στην επιστροφή του στην δράση παραμένοντας μόνος του στην πρώτη θέση με 16 βαθμούς!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button