Μπάσκετ

Ασημακόπουλος: «Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τον Άρη στην θέση στην οποία ανήκει »

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Box to Box » φιλοξενήθηκε ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν υπεύθυνος των ακαδημιών του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά για το αν έχει προσαρμοστεί 100% στον καινούριο του ρόλο είπε :

Εννοείται πως έχω προσαρμοστεί, ούτως ή άλλως υπήρχε ήδη προϋπηρεσία αλλά και γενικότερα τα λημέρια εδώ είναι γνώριμα δεν έκανα κάτι καινούριο οπότε ήταν πού εύκολο να προσαρμοστώ.

Για το αν τον έχει δικαιώσει η επιλογή να αφήσει το επαγγελματικό μπάσκετ για το κομμάτι των ακαδημιών:

 που ανακοινώθηκε μέχρι να γίνει και αυτό και να ωριμάσει θεωρώ πως θα περάσει λίγος χρόνος μακάρι  να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα ανταπόκριση σε αυτό το θέμα για να μπορέσουμε και εμείς να χαρούμε πως προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο αι ειδικά σε αυτή τη μερίδα του πληθυσμού που ταλαιπωρείτε πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα.

Για το τι έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στις ακαδημίες του Άρη:  Όσο υπάρχει αποτέλεσμα, που σας διαβεβαιώ ότι το αυτό υπάρχει και η δουλειά γίνεται όπως την θέλουμε εμείς σίγουρα αυτό δεν αφήνει κανένα περιθώριο να σκεφτώ ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή μου ίσα ίσα κάθε μέρα που περνάει δικαιώνομαι ακόμα περισσότερο.

Για τις δωρεάν υποτροφίες που προσφέρει ο Άρης σε προσφυγόπουλα από την Ουκρανία:

Νομίζω πως όπως πλέον έχετε καταλάβει και στην αντρική ομάδα και στις ακαδημίες υπάρχει ένας νέος αέρας εκσυγχρονισμού. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τον Άρη στην θέση στην οποία ανήκει και εντός και εκτός γηπέδου. Ένα μεγάλο κομμάτι που γίνεται εντός γηπέδου όπως σας προανέφερα είναι ορατό και στην αντρική ομάδα και στις ακαδημίες και στην άρα λοιπόν το βάρος μας τώρα πρέπει να το ρίξουμε στις κοινωνικές δράσεις η οποίες είναι συνδεδεμένες με το όνομα του Άρη και νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς.   

Για το αν στο μέλλον παιδιά που βιώνουν αντίστοιχες συνθήκες θα μπορούν να βρίσκουν μία αγκαλιά στις ακαδημίες του Άρη:

Οτιδήποτε και αν γίνει σίγουρα θα ανακοινωθεί αλλά πρέπει να γίνει με κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί σωστά και να μην είναι απλά κίνηση εντυπωσιασμού. Εμείς βαδίζουμε με πολύ σταθερά βήματα και με μεγάλη υπευθυνότητα  στο κάθε τι που κάνουμε ούτως ώστε να μπορεί να γίνει με το σωστό τρόπο. Άρα να ξέρετε πως οτιδήποτε θα ανακοινώσουμε στο μέλλον θα γίνει κάτω από το πρίσμα της υπευθυνότητας. Υπάρχουν ήδη κάποιες συζητήσεις απλώς λόγω όλων αυτών που προανέφερα δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε ακόμα κάτι.

Για τον αν υπήρχε ανταπόκριση στην συγκεκριμένη υποτροφία :

Είναι πολύ νωρίς από τότε

Βασικά τα πράγματα που έχουν αλλάξει στο μεγαλύτερο κομμάτι είναι η διοίκηση η οποία ανέλαβε την ακαδημία, είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουνε μεράκι, είναι Αρειανοί και θέλουνε να δούνε την ομάδα να βαδίζει ψηλά και η ευαισθησία τους αυτή τους οδήγησε στο να ξεκινήσουν από χαμηλά. Επίσης, υπάρχει ταύτιση των απόψεων τους με τους προπονητές που βρίσκονται στις επάλξεις της ακαδημίας ότι για να ονομάζετε μία ομάδα μεγάλη θα πρέπει να έχει δώσει βάση στις υποδομές της και αυτό είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους όλους και δουλεύουμε πάνω στο πρίσμα του να ξανακάνουμε την ακαδημία του Άρη μεγάλη.

Για το αν ο δρόμος που θέλει να ακολουθήσει ο Άρης λόγω του brand name του είναι να παίζει και να συνεργάζεται με τους καλύτερους:

Θέλουμε να είμαστε οι κορυφαίοι και να παίζουμε με τους κορυφαίους γιατί μόνο αυτός είναι ο δρόμος για να οδηγήσουμε την ομάδα μας εκεί που πραγματικά ανήκει, στην κορυφή και όχι μόνο στην εγχώρια παραγωγή παικτών αλλά και στην Ευρωπαϊκή.

Για τα παιδία των ακαδημιών που είδαμε να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα:

Βέβαια είναι μεγάλη επιτυχία και του επιτελείου της αντρικής ομάδας που μπορεί να αντιληφθεί την δουλειά που γίνεται και πως πρέπει να δώσει χρόνο και στους νέους παίκτες αλλά και η βοήθεια του κόσμου είναι πολύτιμη ο οποίος είδαμε στο παιχνίδι με την Άεκ πόσο ζεστά χειροκρότησε κατά τη διάρκεια της αλλαγής. Άρα θεωρώ ότι μετά πολλά χρόνια είμαστε όλοι συνδεδεμένοι σε μια κοινή πορεία του να βγάζουμε πλέον παίκτες δικούς μας μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Για το πόσα παιδιά υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις ακαδημίες και για το αν υπάρχει πρόθεση να αυξηθούν :

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 170 παιδιά για το μέγεθος του συλλόγου που υπηρετούμε δεν είναι μεγάλος αυτός ο αριθμός ταυτόχρονα όμως με όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο κοινωνικό σύνολο λόγω covid είναι ένας αξιοπρεπείς αριθμός ο οποίος θεωρούμε ότι το επόμενο διάστημα θα μεγαλώσει πάρα πολύ και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία γιατί καταλαβαίνουμε και οι ίδιοι ότι η ανατροφοδότηση που έχουμε είναι ότι ακούγεται πάρα πολύ η δουλειά η οποία γίνεται στις ακαδημίες που φανερώνεται κυρίως όχι τόσο σε αυτά που φαίνονται κα στα παιδιά που πήραν χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα αλλά στις μικρότερες ηλικίες που τα αποτελέσματα θα φανούν αργότερα.

Για το αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ή ένα δίκτυο ανθρώπων για να ανακαλύπτονται παιδιά εκτός της πόλης:

Υπάρχουν έμπειροι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με το περιφερειακό μπάσκετ και γνωρίζουν την αγορά αλλά ταυτόχρονα το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι πλέον η πόρτα του Άρη χτυπάει μόνη της χωρίς να τρέξει ο Άρης να ψάξει να βρεί παίκτες. Οι γονείς αντιλαμβάνονται από μόνη τους την δουλειά που γίνεται και αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία για εμάς.

Για την επιλογή των παιδιών που θέλουν να παίξουν μπάσκετ να απευθύνονται αποκλειστικά στον Άρη :

Μας γεμίζει με χαρά ,είμαστε υπεύθυνοι για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν αλλά ταυτόχρονα σας θυμίζω ότι αυτή η δουλειά που ακούγεται τόσο πολύ έντονα ουσιαστικά ξεκίνησε φέτος τον Σεπτέμβρη αφού  πέρσι υπολειτουργήσαμε λόγω covid. Άρα καταλαβαίνεται πως καταφέραμε αυτά τα  πράγματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κα έτσι οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Για τα Camps που προγραμματίζει ο Άρης για το καλοκαίρι :

To περσινό Camp που κάναμε ήταν υψηλής ποιότητας στοχευμένο οπότε από πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα ,ο δρόμος έχει ανοίξει οπότε από εδώ και πέρα μόνο τέτοιες δράσεις θα κάνουμε για το οποίες θα ενημερώνεστε όσο το δυνατόν συντομότερα

Για το αν μπορεί ο Άρης να κατακτήσει το παιδικό πρωτάθλημα και της Θεσσαλονίκης αλλά και το πανελλήνιο :

Είναι ένας στόχος για τον οποίο παλεύουμε και μοχθούμε αλλά κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό με σιγουριά και όποιος το κάνει είναι έξω από την μπασκετική πραγματικότητα. Εμείς προπονούμαστε και θέλουμε φυσικά να το κατακτήσουμε γι αυτό προπονούμαστε και τόσο σκληρά και εντατικά.

Για το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη :

Νομίζω ότι τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και θεωρώ ότι θα τα πηγαίναμε ακόμα καλύτερα αν δεν μας χτυπούσαν ατυχίες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα παρόλα αυτά δεν ανήκει στην κουλτούρα  του Άρη να ζει με τα αν και αυτό το ξέρω 100% και σαν παίκτης . Ο Άρης βαδίζει πάντα με τα υπάρχοντα δεδομένα και αυτά οδήγησαν την ομάδα στην παραμονή που ήταν και ο πρώτος στόχος με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Τώρα βλέπουμε να παίζει ελκυστικό μπάσκετ που αρέσει στον κόσμο, βλέπουμε κομμάτια στο παιχνίδι μας που είναι μοντέρνα και ταιριάζουν στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ άρα αυτό πιστοποιεί την πολύ καλή δουλειά που γίνεται.

Τέλος για τον παίκτη που έχει ξεχωρίσει :

Όσο και αν σας κάνει εντύπωση έχω ξεχωρίσει τον Λόκετ, είναι ένας παίκτης που δεν συναντάς  συχνά παρόλο που δεν σκοράρει πολύ θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης κλειδί στο σχήμα που χρησιμοποιεί ο Καστρίτης , είναι τρομερή η ικανότητα του να πιέζει και να κρατά το αμυντικό κομμάτι  σε τέτοια συσπείρωση το οποίο είναι κλειδί για τον τρόπο που παίζουμε στην αμυντική μας λειτουργία. Σίγουρα ο Κέλι και ο Χάνλαν τραβάνε τα βλέμματα των περισσοτέρων εγώ όμως θα σταθώ στον Λόκετ και θα παροτρύνω και τον κόσμο να τον παρατηρήσει σε διάρκεια αγώνα.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button