Ποδόσφαιρο

Ας ρίξουμε και μια ματιά στον κανονισμό

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, με επίσημη δήλωσή του έκανε γνωστό πως η ΚΕΔ του…έδωσε τρεις λόγους που δεν ήταν πέναλτι η “δολοφονική” γονατιά του Αθανασιάδη στον Φαμπιάνο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, με δήλωσή του, έκανε γνωστό πως η ΚΕΔ του γνωστοποίησε τρεις λόγους που ο Αθανασιάδης δεν έκανε πέναλτι στον Φαμπιάνο.

Ας θυμηθούμε τους λόγους:

  1. Ο τερματοφύλακας πρώτα απέκρουσε την μπάλα και μετά συγκρούσθηκε με τον επιτιθέμενο.
  2. Ο επιτιθέμενος δεν προσπαθούσε να παίξει με την μπάλα.
  3. Ο τερματοφύλακας ήταν προσηλωμένος στην μπάλα όχι στον επιτιθέμενο και η μετέπειτα σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη”.

Βλέποντας λοιπόν τους λόγους, ας δούμε και τον κανονισμό, από το άρθρο 12 που μιλά για το επικίνδυνο παιχνίδι:

«Ένα τάκλιν ή μια διεκδίκηση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός αντιπάλου ποδοσφαιριστή, γιατί χρησιμοποιείται υπερβολική δύναμη ή βαναυσότητα (εχθρότητα), πρέπει να τιμωρείται ως σοβαρό επικίνδυνο (βάναυσο) παιχνίδι. Όποιος παίκτης πηδά με τα πόδια του προς τον αντίπαλο, για να διεκδικήσει τη μπάλα, από μπροστά ή από τα πλάγια ή από πίσω χρησιμοποιώντας το ένα ή και τα δυο πόδια, με υπερβολική δύναμη ή θέτει σε κίνδυνο την σωματική ασφάλεια αντιπάλου, είναι ένοχος σοβαρού επικίνδυνου (βάναυσου) παιχνιδιού».

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο κανονισμός δεν κάνει κανένα λόγο για “πρόθεση του επιτιθέμενου να πάει στη μπάλα” ούτε κρίνει την προσήλωσή του σε αυτή, μιλά καθαρά για την επικινδυνότητα της κίνησης, εκτός αν μπορεί να αμφισβητηθεί και αυτή από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button