Γενικά

Αρχίζει σήμερα η ΔΕΘ

Στην ΔΕΘ τα δρώμενα θα είναι πολλά.

Στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης θα προβάλλεται καθόλη την διάρκεια της το ντοκιμαντέρ « Θεσσαλονίκη 1917- Η φωτιά που γέννησε μια πόλη». Η επέτειος των 100 χρόνων από την μεγάλη φωτιά θα πραγματοποιηθεί φέτος με διάφορες εκδηλώσεις και δεν θα μπορούσε η ΔΕΘ να μην είναι ενεργή σε αυτό το μεγάλο και ιστορικό γεγονός.

Με την θύμηση της μεγάλης πυρκαγιάς αυτό το καινούργιο ντοκιμαντέρ του ανερχόμενου σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού δίνει μια φρέσκια ματιά πάνω στα δραματικά γεγονότα που άλλαξαν ριζικά την πόλη.

Στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης επίσης φιλοξενείται και η έκθεση «Η Κίνα στο ΚΘΒΕ». Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με αυτό το δρώμενο συμμετέχει ενεργά στην ΔΕΘ εκθέτοντας διάφορα κουστούμια, μακέτες και φροντιστηριακό και οπτικοακουστικό υλικό από παραστάσεις που ανέβηκαν εκεί όλα τα προηγούμενα χρόνια με θεματική την Κίνα και την Κινεζική κουλτούρα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους παραβρισκόμενους.

«Οι Άθλιοι» είναι η άλλη πρόταση του ΚΘΒΕ που μέσω του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα θα μπορέσουν οι μικρότεροι να καταλάβουν καλύτερα το γενικότερο ρυθμό και τις ηθικές αξίες της εποχής. Το δρώμενο θα παρουσιαστεί στον Υπαίθριο Χώρο της ΔΕΘ στις 13,14 και 15 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης τις 19.30μμ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button