ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Αρτέτα: «Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, πιο δύσκολη η επόμενη σεζόν»

Η Άρσεναλ πρέπει να πάρει έξυπνες αποφάσεις στη μεταγραφική περίοδο, ώστε να μπορέσει και πάλι να ανταγωνιστεί για την Premier League την επόμενη σεζόν, δήλωσε σήμερα (26/5) ο Μικέλ Αρτέτα.

Η Άρσεναλ ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας αυτής της σεζόν, αλλά κατέρρευσε τους τελευταίους δύο μήνες καθώς η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε τον τίτλο, τρία παιχνίδια πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, μετά από ένα απίστευτο σερί.
 
Ενώ ο Αρτέτα είχε μια ικανή ενδεκάδα πρώτης επιλογής, οι μακροχρόνιοι τραυματισμοί βασικών παικτών ανέδειξαν την έλλειψη βάθους στην ομάδα: «Επιδιώκουμε την τελειότητα σε οτιδήποτε αγγίζουμε και συμμετέχουμε», είπε ο Αρτέτα στους δημοσιογράφους ενόψει του εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με τη Γουλβς.

«Ψάχνουμε για ανθρώπους που μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον σύλλογο. Ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη πιο δύσκολος την επόμενη σεζόν. Αυτή η σεζόν ήταν η πιο δύσκολη στα 22 μου χρόνια εδώ. Για να το κάνουμε αυτό, έχουμε ένα πολλά υποσχόμενο σχέδιο να σκεφτούμε, να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι το σωστό, να πάμε ξανά με περισσότερη αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Ο επιθετικός της Άρσεναλ Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος σημείωσε 14 γκολ και μοίρασε 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις για τον σύλλογο του βόρειου Λονδίνου αυτή τη σεζόν, υπέγραψε επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2027 την Τρίτη (23/5).

«Εκπροσωπεί τον σύλλογό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο Αρτέτα. «Είναι μέρος του πλάνου, αυτή τη στιγμή είμαστε σε ισχυρή θέση για να μπορέσουμε να το κάνουμε. Αποφασίσαμε ότι ήταν προφανώς ένας από τους βασικούς παίκτες του συλλόγου και ήθελε να εξασφαλίσει το μέλλον του. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Είναι εξαιρετικά χαρούμενος, το ίδιο και εμείς».

Ο Αρτέτα πρόσθεσε ότι η Άρσεναλ θέλει να τελειώσει με στυλ τη σεζόν κόντρα στη Γουλβς, λέγοντας: «Πρέπει να προσφέρουμε μια εξαιρετική απόδοση και νίκη μπροστά στον κόσμο μας για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Έχουμε λάβει πολλή απίστευτη ενέργεια, την οποία μας έδωσαν σε όλη τη σεζόν. Τώρα είναι η ώρα να αρχίσουμε να χτίζουμε για την επόμενη σεζόν. Πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button