ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Αρνήθηκαν Μπενζεμά, Μπλαν και Πλατινί την πρόσκληση Μακρόν

Τέσσερις ημέρες μετά από ένα γρήγορο μετ’ επιστροφής ταξίδι στη Ντόχα για να παρακολουθήσει τη νίκη των «Μπλε» επί του Μαρόκου στους ημιτελικούς, ο Πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα ταξιδέψει ξανά στο Κατάρ αυτή την Κυριακή (18/12). 

Ο αρχηγός του κράτους θα πάρει τη θέση του στις εξέδρες του γηπέδου «Λουσαΐλ», προκειμένου να στηρίξει την εθνική ομάδα της Γαλλίας απέναντι στην Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως έκανε και στη Ρωσία πριν από τέσσερα χρόνια. Εκεί, όπου πανηγύρισε μαζί της την κατάκτηση του τροπαίου…

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Parisien», στο πλευρό του Γάλλου Προέδρου θα είναι αυτή τη φορά και η «Πρώτη Κυρία» της χώρας, Μπριζίτ Μακρόν, η οποία ήταν απούσα στον ημιτελικό με το Μαρόκο. 

Τις τελευταίες ώρες τα ονόματα που θα συμπληρώνουν την προεδρική αποστολή δίνουν και παίρνουν. Η «Parisien» επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι εκτός από την υπουργό αθλητισμού, Αμελί Ουντέα-Καστερά, ο Μακρόν θα έχει… γερή υποστήριξη κοντά του.

Οι Πρεσνέλ Κιμπεμπέ, Πολ Πογκμπά και Ν΄Γκολό Καντέ θα βρίσκονται μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων της κυβέρνησης. Παγκόσμιοι πρωταθλητές το 2018, αλλά αναγκασμένοι να χάσουν τη διοργάνωση του Κατάρ, λόγω τραυματισμών. Οι τρεις διεθνείς θα πάρουν τη θέση τους δίπλα στον πρόεδρο, όπως ακριβώς και ο Κρίστοφερ Ενκουνκού, που πήρε το «πράσινο φως» από το σύλλογό του, τη Λειψία, για να «πετάξει» στη Ντόχα με το προεδρικό αεροπλάνο.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αθλητές, ο τζουντόκα, Τεντι Ρινέρ, καθώς και ο Αλέν Ζιρές, παλαίμαχος διεθνής με τους «τρικολόρ», θα ταξιδέψουν επίσης στο Κατάρ. Όπως και ο πρώην πυγμάχος Μπραχίμ Ασλούμ, ο οποίος βρέθηκε και στον ημιτελικό της περασμένης Τετάρτης, είναι ξανά καλεσμένος.

Από τις παρουσίες που ξεχωρίζουν είναι και αυτή της Στεφανί Φραπάρ. Η 39χρονη διαιτητής έγινε η πρώτη γυναίκα που «σφύριξε» σε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτόν ανάμεσα στη Γερμανία και στην Κόστα Ρίκα, στην φάση των ομίλων. 

Η Αιγύπτια μέτζο-σοπράνο, Φερά Ελ Ντίμπανι, έχει επίσης προσκληθεί να κάνει το ταξίδι. Το μέλος της Ακαδημίας της Εθνικής Όπερας του Παρισιού είχε επιλεγεί από τον Πρόεδρο Μακρόν για να τραγουδήσει τη «Μασσαλιώτιδα», μετά την επανεκλογή του τον Απρίλιο του 2022.

Οι πρώην παίκτες Λορέ Μπουλό και Μπρούνο Σεϊρού θα είναι επίσης μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων, όπως και ο στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων με ακρωτηριασμένα και τα δύο πόδια, Τιμπό Φοραΐ (ήταν παρών στον ημιτελικό), αλλά και δύο έφηβοι από την παιδική μέριμνα συνοδευόμενοι από τον διευθυντή τους. Ο βουλευτής, Καρλ Ολίβ, ήδη προσκεκλημένος την Τετάρτη, είναι επίσης μια από τις προσωπικότητες που θα βρεθεί στο γήπεδο.

Από την άλλη, ούτε ο Λοράν Μπλαν, ούτε ο Μισέλ Πλατινί, αλλά ούτε ο Καρίμ Μπενζεμά, προσκεκλημένοι του Γάλλου προέδρου, δεν θα αποτελέσουν μέρος αυτής της αποστολής.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button