Ποδόσφαιρο

Αρειανάρα φέρε μας το Κύπελλο! “Ηρωας” Κουέστα στα πέναλτι και τώρα φουλ για το τρόπαιο!

Παρά την σφαγή…

Τεράστια πρόκριση (1-1 το 90λεπτο! Ο Άρης απέκλεισε την ΑΕΚ στα πέναλτι, με “ήρωα” τον Κουέστα που απέκρουσε δυο πέναλτι. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον τελικό και φυσικά μονόδρομος είναι η κατάκτηση του τροπαίου στο εξής!

Ακυρώθηκαν γκολ της ΑΕΚ και του Άρη

Στο 4′ ο Μορόν κέδισε φάουλ σε καλή θέση για γέμισμα στην περιοχή, αλλά δόθηκε οφσάιντ μετά την εκτέλεση. Στο 8′ ο Σιντιμπέ “κιτρινίστηκε” για χτύπημα στον Σαβέριο. Στο 12′ ο Βίντα σκόραρε σε μια φάση που έδειξε αδράνεια η άμυνα του Άρη αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε. H σέντρα έγινε από τον Γιόνσον από δεξιά, πήρε την κεφαλιά ο Μήτογλου στο πρώτο δοκάρι και μετά ο Βίντα από κοντά σκόραρε για το 1-0 όμως ήταν σε αντικανονική θέση. Στο 15′ ο Νταρίντα έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ, με τον Άρη να μην έχει μπει καλά στο παιχνίδι.

Στο 20′ ο Βίντα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και απομάκρυνε ο Μπράμπετς, σε μια επικίνδυνη στιγμή ενώ το 23′ ο Σαβέριο έκανε ένα αδύναμο πλασέ μετά από κλέψιμο του Μορόν, σε μια καλή φάση από πλευράς του συνόλου του Μάντζιου. Στο 25′ ακυρώθηκε τέρμα του Άρη. Ο Νταρίντα έδωσε την μπάλα στον Μορόν που έφυγε τετ-α-τετ και σκόραρε, αλλά ο Ισπανός υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Πηγή κινδύνου ο Βίντα, αναγκαστική αλλαγή για Άρη Ρόουζ αντί Μπράμπετς

Οι παίκτες του Μάντζιου αντιμετώπιζαν προβλήματα όταν η ΑΕΚ έπαιζε με… ψηλά την μπάλα κάνοντας σέντρες. Ο Κουέστα έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Βίντα μέσα στην περιοχή από τα δεξιά στο 32′ ενώ ξανά ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχασε ευκαιρία στο επόμενο λεπτό, όταν σούταρε μέσα στην περιοχή και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 35′ ο Μορόν έβγαλε έξυπνη μπαλιά προς τον Νταρίντα που έμπαινε προς την περιοχή του Άρη αλλά ο Τσέχος δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 38′ έγινε αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη. Ο Μπράμπετς χτύπησε στο στήθος σε μια σύγκρουση που είχε με τον Κουέστα και βγήκε λίγο μετά εκτός αγώνα. Την θέση του πήρε ο Ρόουζ.

Το πάτημα του Σιντιμπέ που έγινε… πλάγιο αντί για δεύτερη κίτρινη, το 0-1 της ΑΕΚ και οι διαμαρτυρίες

Ο Σιντιμπέ που είχε κίτρινη πάτησε τον Σαβέριο στο 44′ και ο Νταμπάνοβιτς δεν έδωσε φάουλ αλλά πλάγιο για τον Άρη. Αυτό προκάλεσε τις διαμαρτυρίες από τον πάγκο των “κιτρίνων” σε μια φάση που θα μπορούσε να αποβληθεί ο παίκτης της ΑΕΚ ενώ ο ρέφερι στην συνέχεια λανθασμένα έδωσε φάουλ υπέρ της “Ενωσης” αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Στην εξέλιξη της φάσης το σύνολο του Αλμέιδα κέρδισε κόρνερ και μετά την εκτέλεση αυτού ο Γκατσίνοβιτς έκανε το 0-1, με την πλευρά του Άρη να φωνάζει για φάουλ του Μήτογλου στον Ντουκουρέ. Το ημίχρονο τελείωσε με 0-1, με το σύνολο του Μάντζιου να μην είναι καλό και να φαίνεται να υπάρχει έλλειψη ενέργειας.

O Moρόν το 1-1

Στο 54′ ο Φετφατζίδης και ο Σαμόρα πήραν την θέση των Ντουκουρέ και Σαβέριο, με στόχο να γίνει πιο επιθετικός ο Άρης ενώ στο 56′ ο Οντουμπάτζιο κέρδισε το φάουλ από τα δεξιά, σαν κοντινό κόρνερ. Ο Νταμπάνοβιτς πριν την εκτέλεση έδωσε κίτρινη στον Φαμπιάνο ενώ αφότου εκτέλεσε το φάουλ ο Σουλεϊμάνοφ, ο Μορόν πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1 στο 58′.

Γελοίοι: Δεν δόθηκε πέναλτι στον Σουλεϊμάνοφ και τελικά παράταση

Στην συνέχεια ο Νταρίντα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, άργησε να σουτάρει και ο Βίντα έκοψε τον παίκτη του Άρη. Οι “κίτρινοι” έδειχναν πιο επικίνδυνοι στο επιθετικό τρανζίσιον, στο 76′ ο Πόνσε έκανε… βουτιά και ο διαιτητής έδωσε φάουλ, με τον Νταρίντα να διαμαρτύρεται. Στο 84′ ο Πήλιος από πίσω έσπρωξε τον Σουλεϊμάνοφ και αυτό ήταν πέναλτι αλλά και κόκκινη γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης της ΑΕΚ είχε κίτρινη. Ούτε ο VARίστας συγκινήθηκε και δεν δόθηκε παράβαση! Στο 91′ ο Βερστράτε πήρε την θέση του Τζούρασεκ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση (1-1 το τελικό στο 90λεπτο).

Ακολούθησαν πέναλτι…

Ο Άρης κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο ματς στο 115′, ο Ρόουζ βρέθηκε στο έδαφος αλλά ο Νταμπάνοβιτς έδειξε να συνεχιστεί στο ματς. Ακόμη ένα κόρνερ κέρδισε η ομάδα του Μάντζιου στο 119′. Ο Νταρίντα ήταν αυτός που το εκτέλεσε και ο ρέφερι έδωσε χέρι στον Σουλειμάνοφ. Ο Κουέστα μπλόκαρε κεφαλιά των φιλοξενούμενων στο 120 και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

-Ο Φαμπιάνο το 1-0
-Αστοχος ο Βίντα
-Ο Μορόν το 2-0
-Ο Βαν Βέερτ το 2-1
-Αστοχος ο Φετφατζίδης
-Άστοχος ο Πόνσε
-Ο Νταρίντα 3-1
-Ο Πινέδα το 3-2
-Ο Βερστράτε το 4-2 και ΠΡΟΚΡΙΣΗ

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38’ Ροζ), Μοντόγια (105’ Φεράρι), Ντουκουρέ (53’ Ζαμόρα), Τζούρασεκ (90’ Βερστράτε), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53’ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (73’ Πόνσε), Βίντα, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Άμπραμπαντ (82’ Πιζάρο), Γκατσίνοβιτς (105’ Φαν Βέερτ), Πινέδα, Μάνταλος (82’ Φερνάντες), Τσούμπερ (73’ Αραούχο).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button