Μπάσκετ

Μαρμαρινός “Από τους καλύτερους Έλληνες σουτέρ ο Τολιόπουλος, χρειάζεται χρόνο αλλά θα βοηθήσει πολύ”

Ο Χρήστος Μαρμάρινός αναλυτής αγώνων μπάσκετ φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92,8 και στην εκπομπή ”Yellow News”.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Δημήτρη Οσσανλή και Χρήστο Γκάλη:

-Για το ότι ξεκίνησε την προπονητική από την ομάδα του Άρη:

Είναι πάρα πολλά χρόνια πριν, το 1995-96 ανταποκρίθηκα στο τότε κάλεσμα του Νίκου του Κεραμέα που είχε αναλάβει υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής και πήρα μέρος σε αυτήν την προσπάθεια, έμεινα τρία χρόνια και ήταν πολύ ωραίες στιγμές. Ήταν ένα προπονητικό σχολείο για μένα και παίζαμε στις καλές τις ομάδες που είχε ο Άρης, βέβαια πάντα έχει ο Άρης καλές ομάδες, υπήρχαν χρονιές που πήραμε πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης, πήραμε πρωταθλήματα Ελλάδος. Φανταστείτε ότι παίκτες που έπαιζαν τότε ήταν πολύ μεγάλα ονόματα που είχαν μεγάλη σταδιοδρομία στα επόμενα χρόνια.

-Για την ενασχόληση του ως αναλυτής αγώνων μπάσκετ είπε:

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι αυτό γιατί πέρα από τα όποια σχόλια είναι πολύ καλό οι άνθρωποι του χώρου να έχουμε μια επικοινωνία και να μπορούμε να μιλάμε με την ίδια γλώσσα και όσο το δυνατόν να ξέρουμε τι βλέπουμε και να μεταφέρουμε στον κόσμο πράγματα για να καταλάβει. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτή την ευκαιρία να κάνω τον σχολιασμό στην εκπομπή ”Pick and Roll” γιατί είναι ένα βήμα προς την κοινωνία του μπάσκετ και είναι πολύ καλή ευκαιρία για μένα αυτό.

-Για το ότι αυτό που κάνει βοηθάει τον κόσμο να κατανοήσει περισσότερο το μπάσκετ:

Πολύ χαίρομαι γιατί αυτός είναι ο στόχος μου, να εκλαϊκεύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το άθλημα για να γίνει τόσο ελκυστικό σε όλο τον κόσμο που παρακολουθεί.

-Για τον Βασίλη Τολιόπουλο είπε:

Έχω περάσει αρκετές ώρες δουλεύοντας ατομικά μαζί του. Είναι ένας πολύ ικανός παίκτης, από τους καλύτερους σουτερ Έλληνες που κυκλοφορούν στον χώρο, είναι ένα σύγχρονο γκαρντ το οποίο μπορεί και να χειριστεί την μπάλα, μπορεί να σουτάρει, μπορεί να πασάρει και να δημιουργήσει, μπορεί σίγουρα να αλλάξει τον ρυθμό. Το μόνο που χρειάζεται και είναι το μόνιμο πρόβλημα σε όλα τα παιδιά σε αυτή την ηλικία που βρίσκονται σε μεγάλες ομάδες, είναι ότι έχουν παραστάσεις από προπόνηση, έχουν καλή νοοτροπία, αλλά δεν έχουν αγώνα και δυστυχώς η ευτυχώς όλη η ανάπτυξη των αθλητών όση ατομική προπόνηση και να κάνουν δεν γίνεται να είναι σαν τους αγώνες.

-Για το αν ο Τολιόπουλος είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Άρη:

Μπορεί να το κάνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος αγωνιστικός ρυθμός το οποίο καταλαβαίνω ότι τώρα δεν υπάρχει και όλος ο χρόνος που χρειάζεται αλλά πιστεύω ότι μέσα από τις προπονήσεις αλλά και από τους αγώνες θα γίνεται αγωνιστική με αγωνιστική καλύτερος, του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός και είναι λογικό γιατί αυτό είναι στα πλαίσια που λένε στην προπονητική ”ειδική αντοχή” και δημιουργείτε μόνο από συνθήκες αγώνα όσο καλά προπονημένος και να είσαι αυτό δεν δημιουργείτε στην προπόνηση. Πιστεύω πολύ σύντομα θα μπει και θα βοηθήσει την ομάδα.

-Για το αν είναι γκάρντ που μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του:

Μπορεί να το κάνει αυτό, το μεγάλο του προσόν είναι το σουτ, δηλαδή αν μπορούμε να κάνουμε κάποια σύγκριση με έναν παίκτη από το NBA σαν στυλ όχι ότι έχουνε στην ίδια αξία είναι με τον Στεφ Κάρι. Έχει πρώτα από όλα το σουτ, μετά από το στο ανοίγει την πάσα, ανοίγει το μπάσιμο, ανοίγει την δημιουργία γενικότερα όλης της φάσης, αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο του Βασίλη είναι ότι έχει πάρα πολύ καλό σουτ, είτε στατικός είτε από ντρίπλα. Είναι ιδανικός για να αλλάζει ρυθμό, μπορεί να πιέσει την άμυνα, μπορεί να χρησιμοποιήσει την ταχύτητα του, παρότι του λείπει το μέγεθος, βέβαια ο Άρης έχει μεγαλύτερο πρόβλημα στην ταχύτητα παρά στο μέγεθος.

-Για τον Άρη: 

Είναι η αγαπημένη μου ομάδα ο Άρης, τρία χρόνια έχω πάρα πολλούς φίλους στις τάξεις των φιλάθλων του ερασιτέχνη με τους οποίους έχω κρατήσει επαφή όλα αυτά τα 20 χρόνια που έχω φύγει, οπότε πάντα ο Άρης είναι μια ομάδα που την παρακολουθώ.

-Για το αν συμφωνεί ότι ο Άρης δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο δείχνουν τα αποτελέσματα:

Συμφωνώ, κοιτάξτε οι Αμερικανοί έχουν λύσει αρκετά προβλήματα από αυτά στα κολέγια τους με την δύναμη του προγράμματος, ο Άρης έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, έπαιξε όλους τους πρωτοπόρους στην έδρα του, με καλές εμφανίσεις, έπαιξε καλά και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό, στο Περιστέρι έχασε με δύο αποφάσεις λανθασμένες που θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, δηλαδή έπαιξε δύσκολα παιχνίδια στην έδρα του ως αουτσάιντερ, από εκεί και πέρα έπαιξε στον Προμηθέα που είναι μια πολύ καλή ομάδα οπότε είναι λίγο πλασματική η θέση στην οποία βρίσκεται από πλευράς καθαρά και μόνο προγράμματος, σίγουρα χάνοντας κάποια παιχνίδια στο πόντο, έχει να κάνει και λίγο με την αυτοπεποίθηση της ομάδας αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν είσαι αρκετά καλός, πόσο πολύ χρειάζεται να βελτιωθώ για να πάρω τις νίκες που πρέπει και μπαίνεις σε έναν κύκλο εσωστρέφειας, αυτό όμως φαίνεται ότι σπάει και η ομάδα είδη πάει καλύτερα και με τον Βασίλη σίγουρα θα πάει καλύτερα.

-Για το αν ο Άρης θα παρουσιαστεί καλύτερος κόντρα στο Ρέθυμνο:

Ναι, πρέπει να το περιμένουμε αυτό, σε τέτοια παιχνίδια το άγχος το έχει ο γηπεδούχος, είναι ένα στα ”χαρτιά” το φαβορί το Ρέθυμνο, είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε την προηγούμενη αγωνιστική με τον Κολοσσό και τον ΠΑΟΚ, πήγε ο ΠΑΟΚ ως αουτσάιντερ απέναντι σε μια ομάδα που μάχεται για την σωτηρία και τους βαθμούς και είδαμε ότι ο Κολοσσός δεν άντεξε την πίεση και ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα. Οπότε είναι ένα ανάλογο παιχνίδι στο οποίο την πίεση την έχει το Ρέθυμνο και πιστεύω ότι ο Άρης όσο περνάει ο καιρός και γνωρίζονται οι παίκτες έχει μια πολύ καλή πιθανότητα να κερδίσει αυτό το παιχνίδι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button