ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Από καπιτάνο παρακολουθεί την Εθνική Αλβανίας στον…καναπέ (photos)

Ο Μεργκίμ Μάβραϊ μετά από αρκέτα χρόνια βρέθηκε εκτός εθνικής και από καπιτάνο παρακολούθησε της εθνική ομάδα της Αλβανίας από τον..καναπέ.

Ο  Αλβανός στόπερ συμμετείχε για πρώτη φορά με την Αλβανία το 2006 σε ηλικία 19 ετών. Στη συνέχεια κλήθηκε από την Εθνική Αλβανίας U21,αλλά αρνήθηκε καθώς ήθελε απευθείας την ανώτερη ομάδα, αισθάνθηκε υποτιμημένow από το FSHF.

Τον Φεβρουάριο του 2010 κι έχοντας αντιληφθεί ότι η παρουσία στην εθνική Γερμανίας ήταν άπιαστο όνειρο, αποδέχθηκε την πρόταση της αλβανικής ομοσπονδίας. Στο μεσοδιάστημα του τηλεφώνησε ο Ματίας Ζάμερ. Ο τότε τεχνικός διευθυντής γερμανικής ομοσπονδίας του σημείωσε ότι τον έχει συμπεριλάβει στα σχέδιά του και ο Μαβράι άλλαξε τα σχέδιά του.

Οι επιτελείς της αλβανικής ομοσπονδίας κατέκριναν τη συμπεριφορά του Μαβράι, τον κατηγόρησαν για προδοσία. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο τότε προπονητής της Αλβανίας, Τζιάνι Ντε Μπιάσι, μαζί με μια σειρά αλλαγών που επέβαλε στο εθνικό συγκρότημα. Μέσα σ’ αυτές ήταν και η ένταξη του Μαβράι ο οποίος από το 2012 είναι μέλος της εθνικής, κανοντας το ντεμπούτο του κατά Κατάρ στις 22 Μαΐου 2012 στο Campo de Futbol de Vallecas της Μαδρίτης.

Ο Mavraj σημείωσε το πρώτο γκολ για την ομάδα της Αλβανίας στις 8 Ιουνίου 2014 εναντίον του Σαν Μαρίνο, όπου έπαιξε ως μίζα και σημείωσε στο 28ο λεπτό ο στόχος έναρξης μιας νίκης 0-3.

Στις 14 Νοεμβρίου 2014, ο Mavraj σημείωσε το δεύτερο γκολ του για την Αλβανία κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα “Ομίλου I” εναντίον των οικοδεσπότη Euro 2016, της Γαλλίας.

Και από προδότης έγινε ήρωας με τη συμμετοχή της εθνικής στα τελικά του Euro 2016 καταφέρνοντας να γίνει από τους νεότερους καπιτάνο φορώντας το περιβραχειόνιο μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου 2018 κόντρα στην Ουαλία.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button