Γενικά

Αποχή των μαθητών από το 6ο Εσπερινό Επάλ Θεσσαλονίκης

Τα αιτήματα των μαθητευόμενων του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης που απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία παρά την καταγραφή απουσιών.

Παρόλο που από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες των σχολείων και στη δια ζώσης εκπαίδευση, κάνοντας Self Test και φορώντας μάσκα, οι μαθητευόμενοι του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία. Στο ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Τσακίρη, που ακολουθεί, παραθέτουν τους λόγους που τους οδηγούν στην αποχή.

Με αίτημα να επιστρέψουν στη μορφή της τηλεκπαίδευσης, λόγω της δυσπιστίας και της ανησυχίας τους σχετικά με την αξιοπιστία των Self Test, αλλά και την ατομική ευθύνη που φέρει αυτή η διαδικασία, περισσότεροι από πεντακόσιοι μαθητές δεν μπαίνουν στις αίθουσες για μάθημα, παρόλη την καταγραφή απουσιών.

Οι μαθητές, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, φαίνονται αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, απαιτώντας να εξαιρεθούν και να ενταχθούν στο νόμο που ισχύει για τα ΙΕΚ, ώστε να συνεχίσουν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, είναι όλοι ενήλικες, μάλιστα άνω των τριάντα ετών και δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν το θέμα της εργασίας και της υγείας τους.

Μετά από επικοινωνία με τους μαθητές η αποχή είναι σε εξέλιξη, συνεχίζεται μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Τι θα γίνει στη συνέχεια; Φαίνονται πως είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν…

Πηγή: KONT_ACT CHANNEL

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button