Διεθνή

Αποσύρεται και ο Τσάβι

Το… «καταραμένο» 2017 θα είναι η τελευταία χρονιά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για ακόμα μία σπουδαία προσωπικότητα, τον Τσάβι Ερνάντεθ, που επιβεβαίωσε πως στο τέλος του έτους θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Μετά τους Πίρλο, Κακά, Τότι, Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο ένας ακόμα «γητευτής» της μπάλας, ο Τσάβι, ανακοίνωσε ότι το 2017 θα είναι το «κύκνειο άσμα» του στον χώρο της στρογγυλής θεάς.

Ο Καταλανός μέσος, που συνδύασε το όνομά του με την κορυφαία γενιά της Μπαρτσελόνα που «σάρωσε» όλους τπυς τίτλους, αποφάσισε σε ηλικία 37 ετών να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να βάλει τέλος σε μία ενδοξη καριέρα, γεμάτη διακρίσεις και αναγνώριση.

Kοιτώντας άλλωστε το παλμαρέ του σε πιάνει δέος. Τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, ισάριθμα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα παγκόσμιοο κύπελλο, ένα ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες, δύο ευρωπαϊκά με τους «μπλαουγκράνα» και την Εθνική Ισπανίας. Πάντως, στο μέλλον θα παραμείνει στο ποδόσφαιρο καθώς εκδήλωσε την επιθυμία να ακολουθήσει καριέρα προπονητή.

Ο Τσάβι που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Αλ Σαντ από το Κατάρ επιβεβαίωσε το… μοιραίο τονίζοντας: «Θα είναι η τελευταία μου σεζόν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Θέλω να πάρω την άδεια για προπονητής τον επόμενο χρόνο και να ακολουθήσω αυτή την καριέρα. 

«Είχα τη μεγάλη τύχη και χαρά να μην αντιμετωπίσω σοβαρό τραυματισμό όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι η καριέρα μου φτάνει στο τέλος της. Αντιλαμβάνομαι ότι κουράζομαι πιο εύκολα και είναι πιο δύσκολο να αναρρώσω και να προετοιμαστώ για το κάθε επόμενο παιχνίδι» τόνισε ο σπουδαίος κεντρικός μέσος και πλέον κάθε στιγμή του στο γήπεδο αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Πηγή: sdna.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button