Ποδόσφαιρο

Αποστολή εξετελέσθη: Ο Άρης είναι στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 14 χρόνια και “πάει” για το τρόπαιο!

Έστω κι αν δεν κέρδισε (0-0) η δουλειά έγινε…

Ο Άρης είχε να υπερασπιστεί το 0-1 του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο, το έκανε και τελικά πήρε την πρόκριση. Το σημερινό ματς έληξε 0-0, ωστόσο το ζητούμενο ήταν η πρόκριση και τελικά αυτή ήρθε. Ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναικό στον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί, οι “κίτρινοι” “πάνε” μετά από 14 χρόνια, πάλι με αντίπαλο τους “πράσινους”, ευελπιστώντας αυτή την φορά να “αρπάξουν” το τρόπαιο.

Είχε ευκαιρίες, είχε την πρωτοβουλία κινήσεων αλλά δεν είχε το γκολ

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά με το… καλημέρα, κερδίζοντας δυο κόρνερ πριν καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό ενώ στο 8′ ο Σουλεϊμάνοφ σούταρε μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, σε μια καλή ευκαιρία για τον Άρη. Ενα σουτ του Καρέλη στο 12′ δεν ανησύχησε τον Κουέστα ενώ στο 13′ ο Φεράρι σέντραρε από τα αριστερά όμως ο Σουλεϊμάνοφ δεν κατάφερε να πιάσει την μπάλα όπως θα ήθελε, μέσα στην “καρδιά” της άμυνας του Παναιτωλικού.

Στο 25′ ο Άρης έφυγε επικίνδυνα στο τρανζίσιον ωστόσο απομακρύνθηκε η σέντρα του Νταρίντα. Στο 31′ η κατοχή ήταν στο 69%-31% για τους “κίτρινους” και στο επόμενο λεπτό ένα μακρινό σουτ του Σαμόρα κατέληξε άουτ. Μετά από μια καλή σέντρα του Οντουμπάτζιο, ο Σαμόρα απείλησε τους φιλοξενούμενους από τα δεξιά μετά από σουτ που έκανε και στο 45′ ο Σουλεϊμάνοφ έπιασε σουτ-βολίδα και ο Τσάβες έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, σε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή από πλευράς Άρη. Το ημίχρονο τελείωσε με 0-0.

Εμεινε το… μηδέν, ήρθε η πρόκριση

Ενα φάουλ υπέρ του Παναιτωλικού στο 52′ έκανε έξαλλο τον Μορόν και στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Μάντζιος έδωσε εντολή στον Φετφατζίδη να σηκωθεί για να περάσει στο ματς. Αυτό έγινε στο 60′, με τον έμπειρο παίκτη να παίρνει τη θέση του Μάνου στο 60′. Αυτή ήταν η πρώτη αλλαγή για τους “κίτρινους”. Ο Παναιτωλικός βγήκε στο τρανζίσιον στο 64′ και μετά από γύρισμα από τα δεξιά, ο Κουέστα πρόλαβε σε μια επικίνδυνη φάση. Η κεφαλιά του Βέλεθ στο 65′ έφυγε άουτ και στο δεύτερο μέρος, μέχρι το 70′, δεν είχε δημιουργηθεί κάποια μεγάλη φάση.

Στο 71′ το σουτ του Χουάνπι δεν απείλησε τον πορτιέρο του Άρη, στο 76′ ο Οντουμπάτζιο πήρε την μπάλα, ανέβηκε μέχρι την αντίπαλη περιοχή αλλά έκανε λάθος πάσα με αποτέλεσμα να χαθούν οι προυποθέσεις για να… ανησυχήσει τον Παναιτωλικό ο Άρης. Στο 78′ οι “κίτρινοι” κέρδισαν φάουλ από τα δεξιά, ο Νταρίντα εκτέλεσε και η φάση πέρασε για την ομάδα του Μάντζιου… Οι Σαβέριο και Ανσαριφάρντ αντικατέστησαν τους Σουλειμάνοφ και Μορόν αντίστοιχα στο 80′. Στο 84′ ο Νταρίντα έπιασε φοβερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ και δόθηκε οφσάιντ ενώ στο πρώτο κερδισμένο κόρνερ του ο Παναιτωλικός στο 86′, έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντουάρτε έκανε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 89′ ο Σαμόρα βρήκε ωραία τον Σαβέριο μέσα στην περιοχή, όμως ο τελευταίος δεν κοντρόλαρε καλά την μπάλα ενώ οι Ρόουζ και Ζουλ πέρασαν στη θέση των Βέλεθ και Σαμόρα. Στο 93′ στον Άρη διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Νταρίντα και το ματς τελείωσε 0-0, με αποτέλεσμα να έρθει η πρόκριση στον τελικό.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βέλεθ (90’ Ροζ), Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (59’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ, (79’ Σαβέριο), Σαμόρα (90’ Ζουλ), Μορόν (79’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80′ Λομόνακο), Μπρ. Ντουάρτε, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες (81′ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε (61′ Χουάνπι), Σενγκέλια (72′ Ντίας), Καρέλης (61′ Ζοάο Πέδρο).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button