Γενικά

Αποκριάτικο ξεφάντωμα σήμερα σε δήμους της Θεσσαλονίκης – Δείτε που θα στηθούν αποκριάτικα πάρτι

Αποκριάτικο θα είναι το κλίμα σήμερα σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικούς συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις και δράσεις με αφορμή και την Τσικνοπέμπτη και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν και να γλεντήσουν με την καρδιά τους. Το press724.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις εκδηλώσεις.

Αποκριάτικη παρέλαση στην Τριανδρία

Η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων και τους Συλλόγους της περιοχής θα διοργανώσει σήμερα Τσικνοπέμπτη αποκριάτικη εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 16:00 με την αποκριάτικη παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών από: το 1ο Νηπιαγωγείο Τριανδρίας, το 2ο Νηπιαγωγείο Τριανδρίας, το 4ο Νηπιαγωγείο Τριανδρίας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας, τον Αθλητικό Σύλλογο «Αχιλλέας» Τριανδρίας, τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «Φίλιππος» και το Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής & Διαπολιτισμικής Αγωγής «Include».

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Γυμναστηρίου με Ελευθερίας και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Γυμναστηρίου – Ελευθερίας – Αγίου Σπυρίδωνος – Τρικούπη.

Μετά την παρέλαση η διασκέδαση θα συνεχιστεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας με Disco Party, διαγωνισμούς χορού, μουσικοκινητικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές και φυσικά πλέκοντας το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Τσικνοπέμπτη στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Το καθιερωμένο ραντεβού με όλους τους δημότες του δήμου, καθώς και τους Θεσσαλονικείς που επιθυμούν να γιορτάσουν «εκτός των τειχών» το καρναβάλι δίνει φέτος ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική δημοτική ενότητα. Πρόπερσι ήταν το Πανόραμα, πέρσι η Εξοχή και φέτος η Πυλαία, καθώς εκεί θα γίνουν οι εκδηλώσεις την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • Την Τσικνοπέμπτη, 8 Φεβρουαρίου το αποκριάτικο γλέντιστο μπαλκονάκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρουστην Πυλαία, με χορό, μουσική και άφθονο κρασί. Φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας και ελάτε στις 19.30 για να διασκεδάσετε.
  • Την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου τις κεντρικές εκδηλώσεις με τα «Κούλουμα 2018» να διοργανώνονται στην Πυλαία. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον αύλειο χώρο του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου, από τις 11 το πρωί. Υπό τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής θα προσφέρονται φασολάδα, λαγάνα, παραδοσιακός χαλβάς, νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί σε όλους τους επισκέπτες, καθώς και χαρταετοί για μικρούς και μεγάλους!

Τσικνοπέμπτη στον δήμο Νεάπολης- Συκεών

Αποκριάτικο ξεφάντωμα με παραδοσιακή μουσική, χορό και κρασί! Μπουλούκια μουσικών και χορευτών με συνοδεία χάλκινων οργάνων και την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» θα δώσουν από τις 18.00 της Τσικνοπέμπτης, το σύνθημα για ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι.

Ξεκινώντας από τον Άγιο Χαράλαμπο Συκεών (Επταπυργίου με Αραπίτσας), τον Μαύρο Γάτο (Ν. Παρασκευά με Ρ. Φεραίου) και τον Άγιο Γεώργιο (Ίμβρου με Τσαλδάρη), το κέφι θα κατευθυνθεί στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη, για ένα παραδοσιακό γλέντι με άφθονο χορό και κρασί γύρω από μια μεγάλη φωτιά.

Παρόντα, για να δώσουν το δικό τους στίγμα, θα είναι το Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Χορευτικό Συγκρότημα Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως «Αγ. Φωτεινή», το Χορευτικό Σωματείο «Χοροστάτες», ο Σύλλογος Γυναικών «Εστία», τα Χορευτικά Συγκροτήματα των Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Συκεών, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «Τα κάστρα», το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, η Ποντιακή Εστία Νεάπολης και η ΕΔΟΜΑΚ.

Το πνεύμα της Αποκριάς θα περάσει και φέτος από κάθε σημείο του δήμου, με αποκορύφωμα το αντάμωμα και τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας, με το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι, με ζωντανή μουσική και πατροπαράδοτα φαγητά, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες από τις 10 το πρωί.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

► ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Δ.Ε. Νεάπολης, Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) – 7:30 μ.μ.

Διασκεδάζουμε με παραδοσιακή μουσική, χορό και κρασί!

Από τις 6 το απόγευμα, μπουλούκια μουσικών και χορευτών με συνοδεία χάλκινων οργάνων και την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» θα ξεκινήσουν από τον Άγιο Χαράλαμπο Συκεών (Επταπυργίου με Αραπίτσας), τον Μαύρο Γάτο (Ν. Παρασκευά με Ρ. Φεραίου) και τον Άγιο Γεώργιο (Ίμβρου με Τσαλδάρη) με κατεύθυνση την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) για παραδοσιακό γλέντι και χορό γύρω από μια μεγάλη φωτιά.

Συμμετέχουν: Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών δήμου Νεάπολης-Συκεών, Χορευτικό Συγκρότημα Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως «Αγ. Φωτεινή», Χορευτικό Σωματείο «Χοροστάτες», Σύλλογος Γυναικών «Εστία», Χορευτικά Συγκροτήματα των Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Συκεών, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «Τα κάστρα», 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, Ποντιακή Εστία Νεάπολης, ΕΔΟΜΑΚ.

► ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ

Απίθανο αποκριάτικο ξεφάντωμα με ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά, απίιθανους διαγωνισμούς, θεατρικά σκετσάκια, πολύ χορό και εκπλήξεις!

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΩΝ – 6 μ.μ.

Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων (Δημοκρατίας 8)

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – 12 μ.

Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ – 6 μ.μ.

Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου

► ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

19 Φεβρουαρίου 2018

Με παραδοσιακό γλέντι και πατροπαράδοτα φαγητά σε όλες τις ενότητες από τις 10 π.μ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου (γήπεδο ποδοσφαίρου)

Με την Πανωραία και τη μουσική της παρέα.

Καρναβαλική παρέλαση και κάψιμο του Καρνάβαλου στο Κορδελιό

Καρναβαλική παρέλαση, ξέφρενο πάρτι καθώς και κάψιμο του Καρνάβαλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τσικνοπέμπτη  8 Φεβρουαρίου, στο Κορδελιό.

Σύμφωνα με τους οργανωτές  η παρέλαση των Καρναβαλιστών την οποία οργανώνει η Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού σε συνεργασία με την ΔΗ.ΚΕ.ΚΕ και με την συμμετοχή όλων των σχολείων της περιοχής, θα ξεκινήσει  ταυτόχρονα από δύο αφετηρίες –  από την Πλατεία Σκρά (στο Κορδελιό) και από την πλατεία του υπόγειου παρκινγκ  (στο Ελευθέριο)- με τελικό προορισμό το Αμφιθέατρο (επί της Εθ. Αντιστάσεως) όπου στις 18.30  θα στηθεί ένα μεγάλο Αποκριάτικο πάρτυ με κέφι, ξέφρενο χορό, χρώματα και δυνατή μουσική από τον  DJ  Πάνο Παναγιωτίδη και με μοναδικά αποκριάτικα χορευτικά από την Σχολή Χορού DOLCE VITA.

«Κόντρα στη δύσκολη εποχή  που βιώνουμε, η αποκριάτικη περίοδος αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα για όλους μας.  Στόχος μας είναι και φέτος η ενότητα και η πανδημοτική συμμετοχή  στην καρναβαλική μας παρέλαση έτσι ώστε και πάλι όλοι μαζί (όπως και τα Χριστούγεννα) να περάσουμε μια όμορφη, μια χαρούμενη και πάνω από  όλα μια απολαυστική, ξέγνοιαστη αποκριάτικη «ενωτική» βραδιά και στο τέλος να κάψουμε και τον καρνάβαλο. Για την επίτευξη αυτού του στόχου περιμένουμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν μαζί μας στο μεγάλο – πολύχρωμο – και παραδοσιακό μας Γαϊτανάκι για να σχηματίσουμε έναν μεγάλο  παραδοσιακό αποκριάτικο κύκλο. Θέλουμε έστω και για λίγο να δώσουμε την ευκαιρία  σε όλους, μικρούς και μεγάλους, να στροβιλιστούν στους ρυθμούς της Αποκριάς και να ζήσουν μοναδικές στιγμές κεφιού έτσι ώστε η φετινή Τσικνοπέμπτη να μείνει αξέχαστη σε όλους μας» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, Μαρία Πασχαλίδου, ευχαριστώντας όλους τους χορηγούς οι οποίοι στήριξαν το πάρτι της Τσικνοπέμπτης.

Πηγή: press724.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button