Μπάσκετ

Αποθέωση Γκάλη στην Ρόδο (photos)

Την απόλυτη γνώρισε ο Νίκος Γκάλης σήμερα το πρωί στο 1ο δημοτικό σχολείο της Κρεμαστής. Κατόπιν πρωτοβουλίας του γυμναστή του σχολείου και παλιού του συμπαίκτη και φίλου Βαγγέλη Αθανασιάδη, ο «Νικ» βρέθηκε δίπλα στα παιδιά και στην κυριολεξία γνώρισε την αποθέωση.

Όπως μετέδωσε το 12sports.gr: «Πριν από τη σχολική γιορτή, ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΘΡΥΛΟΣ του ελληνικού μπάσκετ γνώρισε την αποθέωση από τους μαθητές, τους δασκάλους αλλά και πλήθος γονέων που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του.

Ο ίδιος μάλιστα ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία τους μαθητές και τους δασκάλους και προέτρεψε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο Νίκος Γκάλης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος όταν με τη βοήθεια των παιδιών ετοιμάστηκε ένα βίντεο με τα κατορθώματα του σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Στο βίντεο αυτό υπήρχαν όλα τα στοιχεία της καριέρας και της ζωής του, κάτι που άρεσε ιδιαίτερα στο «Νικ», ο οποίος υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα, βγήκε πάρα πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες και έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενος δίπλα στα παιδιά του 1ου δημοτικού σχολείου της Κρεμαστής.

Όλη την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά και η ΕΡΤ1, η οποία θα προβάλλει πλάνα στην αυριανή εκπομπή Basket League Show που θα ξεκινήσει στις 16:00″.

Χθες, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε μετά την συνάντηση και βράβευση του Γκάλη:

Είναι μεγάλη τιμή για τα νησιά της Περιφέρειάς μας και ειδικά για τη Ρόδο, να υποδεχόμαστε τον κ. Νίκο Γκάλη, έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές στον αθλητισμό και πραγματικά είναι ένας ζωντανός θρύλος του μπάσκετ. Είναι ο άνθρωπος που έφερε το μπάσκετ στην ελληνική νεολαία εκείνος που χάρισε σε όλους του Έλληνες, το 1987, με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν τόπο, δικά του παιδιά να έχουν κατακτήσει τόσο ψηλές κορυφές, όπως ο Νίκος Γκάλης, που μπήκε στο Hall of Fame του μπάσκετ. Είναι η ύψιστη αναγνώριση γι αυτόν και μεγάλη η τιμή για τον τόπο, που μπορεί να την αξιοποιήσει, για να εμπνεύσει νέα παιδιά και να τους δώσει την αυτοπεποίθηση που δίνει μια διαδικασία τόσο αξιοκρατική, όπως είναι ο αθλητισμός, ότι μπορούν να κατακτήσουν οποιαδήποτε κορυφή ονειρευτούν, με τη δουλειά τους, τις ικανότητες, την αφοσίωσή τους.

Είναι σημαντικό, άνθρωποι με την προσωπική διαδρομή του Νίκου Γκάλη, να γίνονται πρότυπα για τους νέους. Πρότυπα αριστείας που να λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα στην ηθική κρίση της εποχής. Θέλω να πιστεύω ότι η περιοχή μας θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να αξιοποιήσει περισσότερο την παρουσία και την διαδρομή του Νίκου Γκάλη στον αθλητισμό. Εγώ προσωπικά είμαι από εκείνους που θα του το ζητήσω, ούτως ώστε να διοργανώσουμε και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις, αξιοποιώντας το όνομά του.

Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή μέρα:

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button