Ποδόσφαιρο

Απαράδεκτος και άνευρος Άρης ηττήθηκε (0-2) και προβλημάτισε

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ, ο Άρης αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ένα ματς όπου οι «κιτρινόμαυροι» προβλημάτισαν αρκετά ηττήθηκαν με 0-2 παραμένοντας στους 38 βαθμούς και στην 5η θέση.

Πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ… κρύα για τον Άρη καθώς στο πρώτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μετά από πέναλτι που έκανε ο Μπα. Ο Κουέστα φώναξε δυνατό «παρών» αποκρούοντας το σουτ του Σφιντέρκι κρατώντας το μηδέν!

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά δείχνοντας αποφασισμένοι. Ο Άρης βρήκε γρήγορα τα πατήματα του με την πρώτη καλή ευκαιρία να έρχεται στο 6′ με την εξαιρετική ενέργεια του Γκάμα όμως οι Μπα και Ιντέγε δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Πασχαλάκη μέσα στην μικρή περιοχή.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έδειξε από την αρχή του αγώνα πως είναι σε πολύ καλή μέρα λέγοντας «όχι» σε άλλες δύο φάσεις όπου ο ΠΑΟΚ απείλησε την εστία του, μια στον Μπίσεσβαρ που βγήκε στο 10′ τετ-α-τετ και μια τρία λεπτά μετά στο δυνατό σουτ του Γιαννούλη από τα αριστερά.

Στο 16′ ήρθε η επόμενη πολύ καλή φάση για τους «κιτρινόμαυρους» αλλά ο Τόνσο δεν μπόρεσε με προβολή στον αέρα να την σπρώξει στα δίχτυα από το φάουλ του Ματίγια. Πρώτο κόρνερ για τον Άρη ήρθε στο 23′ όπου ο Γκάμα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Πασχαλάκη που έπεσε στην γωνία του παραχωρώντας δεύτερο κόρνερ, ωστόσο ο τερματοφύλακας των «ασπρόμαυρων» μπλόκαρε την σέντρα του Ματίγια.

Καθόλου βαρετό ματς, με ένα πρώτο 25λεπτο αρκετό ενδιαφέρον αγωνιστικά και από τις δύο ομάδες που πίεζαν αρκετά με τον ΠΑΟΚ να έχει χάσει τις ευκαιρίες αλλά με έναν Άρη να δείχνει αρκετά αποφασισμένος στην επίθεση αλλά με αρκετές αδυναμίες στην άμυνα.

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ στο 36′ και 0-1

Έπειτα από στημένη φάση λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Κουέστα από φάουλ και κίτρινη στον Τόνσο, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Βαρέλα από την σέντρα του Γιαννούλη με την άμυνα του Άρη να έχει πιαστεί απροετοίμαστη και να «καλείται» τώρα να… ξυπνήσει!

Πολύ καλή στιγμή για τον Άρη στο 41′ που έδειξε να επιμένει για την ισοφάριση, μετά από λάθος του ΠΑΟΚ, ο Γκάμα πίεσε αλλά το σουτ μπλόκαρε ο Πασχαλάκης ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα ήρθε στημένη φάση σε πολύ καλό σημείο για τους γηπεδούχους από τα δεξιά με τον έλληνα τερματοφύλακα να αποκρούει για άλλη μια φορά το πολύ καλό σουτ του Ματίγια.

Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ απείλησε με κόρνερ από τα αριστερά αλλά το σουτ του Γιαννούλη σταμάτησε ο Σάσα. Στην συνέχεια στο τρίτο λεπτό μέσα από κόντρες στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Σάσα προσπάθησε αλλά το σουτ βγήκε αρκετά μέτρα άουτ.

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ και 0-2 στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διευρύνει το σκορ λίγα δευτερόλεπτα πριν λήξει το πρώτο μέρος του αγώνα, με τον Σφιντέρσκι να βρίσκεται σχεδόν μόνος του και να πλασάρει εύστοχα τον Κουέστα μετά από την κάθετη μπαλιά του Μπίσεσβαρ.

Ο Φέλιξ Τσβάιερ αμέσως μετά την σέντρα σφύριξε την λήξη του πρώτου μέρους με τον Άρη να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και να πρέπει να βρει αντίδραση στο δεύτερο μέρος.

Δεύτερο ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Άρης μπήκε αρκετά δυναμικά που πάτησε περιοχή μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Σίγουρα οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση καθώς έπρεπε να αντιδράσουν με διαδοχικές ευκαιρίες χωρίς να βρίσκουν όμως στόχο.

Στο 52′ ένα λάθος του Πασχαλάκη που δεν κοντρόλαρε καλά την μπάλα, πέρασε ανεκμετάλλευτο αφού ο Τόνσο δεν μπόρεσε να «τσιμπήσει» την μπάλα ενώ στο αμέσως επόμελο λεπτό ο Γερμανός διαιτητής «έπνιξε» την δεύτερη κίτρινη στον Μάτος που τράβηξε αντικανονικά τον Μαντσίνι. Τέσσερα λεπτά μετά στο 57′ ένα δυνατό σουτ του Γκάμα με αρκετά φάλτσα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ από τα δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ «πάτησε» περιοχή στο 63′ ωστόσο ο Κουέστα δεν απειλήθηκε ενώ στο 67′ η κεφαλιά του Μάτος μέσα στην μεγάλη περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ επάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ισπανού.

Αν και ο Άρης ξεκίνησε πιο αποφασισμένος, η άμυνα του ΠΑΟΚ «άντεξε» την πίεση ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά έδειχνε να «πέφτει» επιθετικά μη μπορώντας να ξαναμπει στο παιχνίδι με κάποιο γκολ

Ακόμη μια κερδισμένη μονομαχία ψηλά στα καρέ του Κουέστα που μπλόκαρε την κεφαλιά του Σφιντέρσκι στο 73′ μετά από σέντρα του Στοχ από τα αριστερά.

Στο 75′ ο Ιντέγε δεν πρόλαβε την διαγώνια μπαλιά του Ματίγια και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε στην γωνία του με τον Νιγηριανό να μην μπορεί να απειλήσει.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Άρη να μειώσει το σκορ στο 81′ μετά από εξαιρετική πάσα του Σάσα αλλά ο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να «πιάσει» καλά την μπάλα ενώ ήταν μόνος του στην μικρή περιοχή και οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ απομάκρυναν.

Στο 84′ ήρθε μια καλή ευκαιρία ξανά για τον Άρη λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του αντιπάλου αλλά το σουτ του Ματίγια βρήκε πάνω στον Μάτος ενώ στο 87′ και πάλι ο Ιντέγε δεν έπιασε την σέντρα του Γκάμα και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων ο Δεληζήσης είδε την κόκκινη κάρτα από τον Τσβάιερ μετά από μαρκάρισμα στον Άκπομπ και χάνει το επόμενο παιχνίδι του Άρη.

  • Αυτό που επίσης προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι πως ο Μίχαελ Ένινγκ δεν έκανε καμία αλλαγή καθ’ολη την διάρκεια του αγώνα σε αντίθεση με τον Αμπέλ Φερέιρα που συμπλήρωσε και τις πέντε.

Ένα αρκετά περίεργο παιχνίδι στο οποίο ο Άρης σίγουρα προβλημάτισε καθώς δεν έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία και συγκέντρωση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button