Αν δε δημιουργείς, δε θα κερδίζεις
Η εικόνα του Άρη στον αγώνα με τον Απόλλων Σμύρνης ήταν απογοητευτική από το πρώτο ημίχρονο και είτε έβρισκε το γκολ στο 2ο, το πρόβλημα δε θα σταματούσε να υπήρχε.
Η ομάδα του Άκη Μάντζιου υστερεί στη δημιουργία του παιχνιδιού, κάτι το οποίο μπορούσε να παρατηρηθεί από πέρυσι, όμως δεν ενδιέφερε κανέναν καθώς τα αποτελέσματα ερχόντουσαν και χωρίς δημιουργία παιχνιδιού.
Ο Άρης πέρυσι ήταν μια νέα ομάδα με τον βασικό κορμό της προηγούμενης χρονιάς και βρήκε τρόπο παιχνιδιού αυτόν της περυσινής χρονιάς.
Φέτος τα πράγματα άλλαξαν, οι ποιοτικές προσθήκες πολλών εκατομμυρίων, κάνουν τον κόσμο να θέλει να δει ποιοτικό ποδόσφαιρο από αυτούς τους παίκτες, καθώς πλέον ο Άρης έχει τα υλικά να δημιουργήσει ποδόσφαιρο.
Σάσα και Τζέγκο δεν είναι παίκτες που δημιουργούν ποδόσφαιρο, είναι παίκτες που στη θέση του κέντρου δεν αφήνουν κανέναν να περάσει και στηρίζουν την επιθετική γραμμή. Φέτος ο Άρης έχει τον Εντιαγιέ, έναν παίκτη που απο τη στιγμή που μπήκε στη θέση του “8” δείχνει πως είναι η φυσική του θέση, η θέση της δημιουργίας του παιχνιδιού.
Αυτό που μπορούσε κανένας να παρατηρήσει εύκολα χθες και να ενοχληθεί, ήταν πως η ομάδα δεν πραγματοποίησε ούτε μια κάθετη πάσα, η μπάλα πήγαινε συνεχώς από το κέντρο στα πλάγια και έπειτα πίσω στο κέντρο και ξανά σε μια εκ των δύο πλαγίων μεριών.
Ο κόσμος της ομάδας δε στεναχωριέται μόνο για το αποτέλεσμα, αν ο κόσμος έβλεπε την ομάδα του να παίζει ποδόσφαιρο και ας μην ερχόταν το αποτέλεσμα, θα έβλεπε πως η ομάδα του έχει προοπτικές ανάπτυξης και ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν ως φυσικό επόμενο.
Η ομάδα του Άρη όμως δείχνει πως αν δε σκοράρει νωρίς, τότε δε μπορεί να πάρει εύκολα το αποτέλεσμα της νίκης, καθώς υστερεί στην επιθετική δημιουργία αλλά και καινοτομία.
Η διαφορά της ομάδας από πέρυσι είναι πως οι αντίπαλοι δεν είχαν μάθει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, κάτι που έχει αλλάξει φέτος, η ομάδα γίνεται εύκολα προβλέψιμη και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει ο προπονητής της ομάδας του Άρη.
Η διακοπή λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, πρέπει να λειτουργήσει ως διαδικασία για την αντίδραση που θα βγάλει η ομάδα αλλά και στην εύρεση λύσης της αλλαγής του παιχνιδιού της, αλλά και της νοοτροπίας της, γιατί η ομάδα έχει τις βάσεις αλλά και τα απαραίτητα “συστατικά” αλλά δεν έχει βρει ακόμα την “συνταγή”.