Ερασιτέχνης

Αντωνιάδου: “H καλύτερη ανάμνηση η κατάκτηση του κυπέλλου με τις νεάνιδες”

Η Αθηνά Αντωνιάδου είναι 23 ετών και έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Έχει αγωνιστεί στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Άρη για 8 χρόνια

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο newn.gr:

  • Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχεις από το μπάσκετ;

Παίζω μπάσκετ από μικρό παιδί , η πρώτη ανάμνηση που έχω Γυρνώντας πίσω είναι να είμαι με την αδελφή μου σε ένα ανοιχτό να παίζουμε και να μαλώνουμε ποια είναι καλύτερη .

  • Τι συντέλεσε στο να διαλέξεις αυτόν τον τρόπο άσκησης και όχι κάποιο άλλο άθλημα;

Αυτός που με επηρέασε περισσότερο ήταν ο πατέρας μου ,ήταν στο χώρο του μπάσκετ χρόνια.

  • Ποια ήταν για σένα η χειρότερη και ποια η καλύτερη ανάμνηση όσο ασχολείσαι αυτά τα χρόνια;

Η καλύτερη ανάμνηση που είχα και δεν θα ξεχάσω ποτέ μου είναι το κύπελλο που κερδίσαμε τελευταία χρόνια σαν νεανίδα ήταν από τις πιο ωραίες χρονιές μου οσο με θυμάμαι μέσα στο χώρο του μπάσκετ .Η χειρότερη που νομίζω δεν θα ξεχάσω εξίσου ήταν το πρωτάθλημα που χάσαμε την ίδια χρόνια..

  • Γράφτηκε ή ειπώθηκε ποτέ για σένα κάτι που να σε πλήγωσε ή να σε εξόργισε;

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γραφτεί κάτι που να με έχει ενοχλήσει όχι αλλά και να είχε δεν θα άφηνα να με ενοχλήσει τόσο..

  • Σκέφτηκες ποτέ να πεις «τα παρατάω γιατί η πίεση είναι τεράστια»;

Υπήρξε χρόνια που πιεζόμουν πολύ λόγο των πολλών προπονήσεων και με ομάδα και με σχολικό πρωτάθλημα που κυνηγούσαμε να κατακτήσουμε , αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω ίσα ίσα θυμάμαι είχα κίνητρο κάθε πρωί να κάνω αυτό που αγαπάω .

  • Ο γυναικείος ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Σου έχει τύχει ποτέ να αντιμετωπίσεις κάποιο ακραίο περιστατικό από συμπαίκτρια ή αντίπαλο σου;

Η αλήθεια είναι θυμάμαι περιστατικά ακραία με αντιπάλους πάνω στην ένταση του αγώνα που μετά τη λήξη του παιχνιδιού δίναμε τα χέρια και έληγε εκεί..

  • Ποιοι είναι οι στόχοι οι δικοί σου; Ποια η σχέση σου με το μπάσκετ;

Στόχος πλέον στα 23 μου είναι να κρατήσω το μπάσκετ στη ζωή μου γιατί μου έχει προσφέρει πολλά και να συνεχίσω να αθλούμαι σε ένα άθλημα που έχω αγαπήσει από μικρό παιδί .

  • Είναι το γυναικείο μπάσκετ διαδεδομένο  στην Ελλάδα. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό και με ποιους τρόπους θα μπορούσε να γίνει πιο δημοφιλές;

Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα θα έλεγα δεν είναι τόσο διαδεδομένο έχουμε αρκετά ταλαντούχα κορίτσια πάραυτα .Θεωρώ πως μέσο της εθνικής μας θα καταφέρουμε να το κάνουμε πιο διαδεδομένο με τα χρόνια .

  • Θα μπορούσε το γυναικείο μπάσκετ να συντηρήσει μία κοπέλα; Ή πρέπει να ασχοληθεί παράλληλα με κάτι άλλο; Είναι εφικτό αυτό;

Προσωπική μου άποψη είναι πως το μπάσκετ ειδικά στο γυναικείο είναι δύσκολο να σε συντηρεί από μόνο του . Για μένα είναι πρώτα η δουλειά και μετά αυτό . Εννοείται μικρότερη είχα άλλες προτεραιότητες και σκεφτόμουν αλλιώς .

  • Παρατηρούμε ότι πάρα πολλά νέα κορίτσια ασχολούνται με το crossfit. Πως έγινε «μόδα» το συγκεκριμένο;

Το crossfit ειλικρινά δεν γνωρίζω πως έχει αποκτήσει τέτοια φήμη και όλοι γυμνάζονται με αυτόν το τρόπο εμένα προσωπικά δεν μ αρέσει

  • Αν έπρεπε να συμβουλέψεις ένα νέο κορίτσι ή αγόρι που αγαπά τη γυμναστική και είναι μέρος της ζωής του, τι θα τους έλεγες να προσέξουν ή να αποφύγουν;

Σε ένα νέο αγόρι/ κορίτσι που αγαπά τον αθλητισμό και τον έχει βάλει στην καθημερινότητα του θα έλεγα για καλύτερα αποτελέσματα να προσέχει την διατροφή του είναι ένα από τα σημαντικότερα tips σε συνδυασμό με άθληση . Και για κάποιον που έχει στόχο να πετύχει μέσο του αθλητισμού να αποφύγει ότι τον κάνει λιγότερο αποδοτικό πάνω σε αυτό.

  • Ποιες είναι οι δικές σου συμβουλές για άριστη φυσική κατάσταση στις μέρες του Κορωνοιού;

Αυτές τς μέρες λόγο κορωνοιού αυτό που κάνω εγώ για να μένω σε φόρμα περιμένοντας να γυρίσουμε στα γήπεδα είναι καθημερινό τρέξιμο και πρόγραμμα ασκήσεων που μου έχει δώσει ο γυμναστής μου .

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button