Μπάσκετ

Αντίο Ευρώπη με ακόμη μια ήττα, μπορούσε αλλά δεν τα κατάφερε

Ο Άρης φιλοξένησε στο «Nick Galis Hall» την Οστάνδη για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, έβγαλαν καταπληκτικές άμυνες με 4 κλεψίματα  υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους σε 7 λάθη με αποτέλεσμα να μπορέσουν να πετύχουν μόνο 7 πόντους. Στην επίθεση οι γηπεδούχοι ήταν επίσης εξαιρετικοί και με καλά τρεξίματα αλλά και μερικές ωραίες και σωστές ατομικές ενέργειες πέτυχαν 22 πόντους στην πρώτη περίοδο.

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: 22-7

Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση των «κιτρινόμαυρων» έπεσε κάπως ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν μόνο 15 πόντους στην δεύτερη περίοδο ενώ δέχτηκαν 20. Ο Άρης ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν τα κατάφερε εξίσου καλά, όπως και στην επίθεση που εκεί του έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική επιλογή, παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα αλλά και μια διαφορά 10 πόντων. Αυτός που ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο για τον Άρη ήταν ο Ιβάν Μάρας, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους με 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου: 37-27

Η πτώση της απόδοσης για τους «κιτρινόμαυρους» συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να πετύχουν μόνο 12 πόντους ενώ δέχτηκαν 19 αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να καταφέρουν να μειώσουν την διαφορά στους 3 πόντους, μετατρέποντας το παιχνίδι σε «ρώσικη ρουλέτα» που θα κρίνονταν στην λεπτομέρεια.

Τέλος τρίτου δεκαλέπτου: 49-46

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Άρης δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι, οι φιλοξενούμενοι του είχαν πάρει το μομέντουμ και το κράτησαν μέχρι τέλους και έτσι οδήγησαν τους «κιτρινόμαυρους» σε μια ακόμη ήττα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Άρης σήμερα το έχασε μόνος του το παιχνίδι αν και μετά από κάποιο σημείο τα σημάδια κόπωσης ήταν φανερά.

Τέλος παιχνιδιού: 66-70

Ο Άρης λέει αντίο στην Ευρώπη οριστικά, πλέον με την σημερινή ήττα (έχασε και η Αβελίνο από την Βόννη) έχασε και τις ελπίδες του για την πρόκριση στο Fiba Europe Cup, οι «κιτρινόμαυροι» αυτό που πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα είναι να στοχεύσουν στο πρωτάθλημα, οπού εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς ο Άρης έχει μείνει πολύ πίσω.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button