Γενικά

Αντίθετη με την αναστολή συμβάσεων στο Λιμάνι η ΓΣΕΕ

“Είναι αδιανόητο να σκορπούν δημόσιο χρήμα σε εταιρίες με υψηλή κερδοφορία όπως η ΟΛΘ ΑΕ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕΕ, αναφορικά με την αναστολή συμβάσεων 50 εργαζομένων -στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για επιχειρήσεις και εταιρίες που πλήττονται από τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας

“Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση της διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε., που διαχειρίζεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης , να προχωρήσει στην αναστολή συμβάσεων εργαζομένων της, κάνοντας χρήση της διάταξης για τις πληττόμενες εταιρείες.

Η ΟΛΘ ΑΕ, ενώ διαφημίζει όλο το τελευταίο διάστημα ότι έχει συγκρατήσει την κερδοφορία της στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα λόγω του Covid-19, εκμεταλλευόμενη ότι ανήκει στις ΚΑΔ που μπορούν να επιδοτηθούν με δημόσιο χρήμα, προχωρά στην αναστολή συμβάσεων για 50 εργαζόμενους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξαιρέσει την ΟΛΘ ΑΕ από τις πληττόμενες εταιρείες.

Είναι αδιανόητο το δημόσιο χρήμα να μοιράζεται σε εταιρείες όπως η ΟΛΘ ΑΕ, των οποίων τα έσοδα και τα οικονομικά στοιχεία δεν αιτιολογούν ότι πλήττονται.

Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και ζητά από την Διοίκηση της Εταιρείας να ανακαλέσει την αναστολή των συμβάσεων εργασίας, σε μία κίνηση σοβαρής και ηθικής στάσης”.

Σχετικά με την αναστολή συμβάσεων, υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ προχώρησαν σε στάση εργασίας αντιδρώντας στην εφαρμογή από τη διοίκηση του λιμένα του μέτρου της αναστολής συμβάσεων
εργαζομένων που “ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button