Μπάσκετ

Ανακοίνωσε τον Κάουαν ο Προμηθέας

Τον μέχρι πρότινος καλαθοσφαιριστή του Άρη, Άντονι Κάουαν Τζούνιορ, ανακοίνωσε ο Προμηθέας Πάτρας.

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, Άντονι Κάουαν Τζούνιορ, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα αλλά για λογαριασμό του Προμηθέα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Προμηθέας:

“Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Αμερικάνο καλαθοσφαιριστή Anthony Cowan Jr., ο οποίος για τα επόμενα δύο χρόνια θα αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας μας.

Ο Cowan είναι γεννημένος στις 7 Οκτωβρίου 1997, έχει ύψος 1,83 και αγωνίζεται κυρίως ως play maker, όμως με την ίδια ευχέρεια μπορεί να καλύψει και την θέση του shooting guard. Ο βραχύσωμος Αμερικάνος την σεζόν 2021/22 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και έπαιξε για την ομάδα του Άρη. Ήταν αναμφίβολα από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις εμφανίσεις τους, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου με 359 πόντους σε 24 αγώνες (14.96 μ.ο.), ενώ ήταν και τρίτος σε ασίστ. Βέβαια, ο νέος guard του Προμηθέα είχε καταθέσει τα διαπιστευτήρια του από τα κολεγιακά του χρόνια, όντας ένας από τους πλέον σταθερούς παίκτες του Πανεπιστημίου του Maryland, από όπου αποφοίτησε το 2020 με 16.3 πόντους, 4.7 ασίστ και 3.6 ριμπάουντ μέσο όρο την τελευταία του χρονιά, ενώ ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας της περιφέρειας Big Ten. Το επόμενο του βήμα, πριν έρθει στην Ελλάδα, ήταν η GLeague και η ομάδα των Memphis Hustle, ενώ, όπως αναφέρθηκε, στην συνέχεια συστήθηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, φορώντας τα «κιτρινόμαυρα» του Άρη.

Υποδεχόμαστε τον Anthony Cowan Jr. στην μπασκετική μας οικογένεια και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button