Ποδόσφαιρο

Αναγνώστου: «Ο Άρης μπορεί να διεκδικήσει υψηλή θέση στο πρωτάθλημα»

Ο βετεράνος και αγαπητός παίκτης του Άρη, Ανδρέας Αναγνώστου, μίλησε το Yellow Radio 101,7 και στον Γιώργο Τότσικα για την σύσταση του νέου Άρη, όπως και για τις δυνατότητες του.

Δεν εμφανίζεσαι συχνά στο ραδιόφωνο: Δεν είναι καλό να μιλάς και πολύ, αλλά όλα εξαρτώνται από τα ραδιόφωνα και πόσες φορές σε καλούν. Πάντοτε για όλα έχουμε μία άποψη αλλά δεν χρειάζεται να λέμε πάρα πολλά.

Πώς βλέπεις να διαμορφώνεται ο Άρης; Φέτος απ’ ότι βλέπουμε, πήραμε αρκετούς παίκτες. Η δυσκολία τώρα βρίσκεται στο πως ο προπονητής θα τους προσαρμόσει στην ομάδα και πως θα κάνει ένα καλό σύνολο. Γιατί, με λίγα λόγια, μπορούμε να πούμε πως σε κάθε θέση υπάρχουν δύο παίκτες. Έντονος ανταγωνισμός, να βρεις την αρμονία ανάμεσα στους παίκτες για να δημιουργήσεις ένα σύνολο πολύ καλό και πιστεύω πως φέτος θα είναι μία καλή ευκαιρία να διεκδικήσουμε πρώτη, δεύτερη ή Τρίτη θέση. Πρώτη θέση νομίζω πως είναι πιο δύσκολο, αλλά δεύτερη ή Τρίτη μπορούμε με τόσο καλή ποιότητα ομάδας. Η ομάδα έχει καλή ποιότητα θεωρητικά, στην πράξη θα το δούμε.

Οι νέες μεταγραφές προμηνύουν κατάκτηση πρωταθλήματος; Πιστεύω πως σίγουρα θα βρισκόμαστε στις τρεις πρώτες θέσεις. Όπως βλέπουμε, να εξελίσσονται τα πράγματα στις άλλες ομάδες, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι σε σπουδαίο επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ πιστεύω πως θα είναι χειρότερος από πέρυσι. Άρα είναι μία ευκαιρία, με την ενίσχυση του Άρη, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτές τις πρώτες θέσεις.

Ποιες είναι οι μεταγραφές που σου έκαναν εντύπωση και πιστεύεις πως μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο του Άρη; Εκείνο που ήθελε ο Άρης ενίσχυση, ήταν στην θέση των χαφ, να έχουμε χαφ που θα μπορούν να σκοράρουν, να μπαίνουν στην περιοχή. Γιατί μία ομάδα δεν σκοράρει μόνο όταν έχεις δύο επιθετικούς. Είναι τα χαφ εκείνα που δίνουν δύναμη και καλή ποιότητα στην ομάδα. Χαφ που θα μπορούν να σκοράρουν αλλά και να αμύνονται. Η δύναμη κάθε ομάδας βρίσκεται πάντα στο κέντρο. Ενισχυθήκαμε στο κέντρο και στην επίθεση, γιατί όντως στην θέση του σέντερ φορ θέλαμε έναν παίκτη που θα έχει εύκολο το γκολ. Όταν λέμε εύκολο γκολ, εννοούμε καλό σέντερ φορ, εννοούμε να μπορεί να βάλει 14-15 γκολ στο πρωτάθλημα. Αν και από τα υπόλοιπα 5 χαφ, μπορούμε να πετύχουμε από 5 με 10 γκολ ο καθένας, θα είναι το τέλειο, εκεί είναι η δύναμη. Από εκεί και πέρα από την περσινή άμυνα δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε παράπονα, είχαμε σταθεί καλά αμυντικά, αν κοιτάξουμε τα στατιστικά. Από εκεί, όμως έφυγε ο Ρόουζ, ενισχυθήκαμε με δύο παίκτες στην άμυνα, ας ελπίσουμε πως θα κρατήσουμε τα περσινά δεδομένα και λίγο καλύτερα.

Προσωπική άποψη για Μπράμπετς; Είναι σε πολύ καλή ηλικία και φαίνεται πως είναι καλός παίκτης. Από όσα ξέρουμε και έχουμε δει ως τώρα, η ερώτηση είναι το πως θα δέσει με το άλλο σέντερ μπακ.

Δύσκολη αποστολή του Άκη Μάντζιου το να “δέσει” τους παίκτες; Βέβαια, έχει και την δυσκολία του ποιους θα επιλέξει γιατί είναι αρκετοί παίκτες οι οποίοι δικαιούνται να παίξουν στην βασική ενδεκάδα. Πώς θα φέρεις την ισορροπία; Είναι και αυτό ένα δύσκολο θέμα για έναν προπονητή. Γιατί έχει αρκετούς παίκτες που θέλουν να διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα, που είναι θετικό και αρνητικό. Θετικό γιατί όποιον και να βάλεις, είσαι σίγουρος για το πολύ καλό του επίπεδο, αρνητικό γιατί δεν ξέρεις πως θα κρατήσεις την ηρεμία στα αποδυτήρια. Πιστεύω με τους συνεργάτες που έχει να δημιουργήσει μία ομάδα που θα μπορεί να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μπορεί ο Καμαρά να δώσει την λύση στα γκολ; Είναι νωρίς ακόμα, τον είδαμε μόνο σε δύο παιχνίδια. Έναν παίκτη όταν τον βλέπεις δεν σε ενθουσιάζει αμέσως ότι θα δώσει το γκολ, χρειάζεται να δούμε μερικά παιχνίδια ακόμη για να μπορέσουμε να εκφραστούμε καλύτερα για το τι μπορεί να προσφέρει. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι δεν είναι ο Καμαρά μόνο. Μία ομάδα που έχει 6 παίκτες, μεσοεπιθετικά τουλάχιστον, οι οποίο μπορούν να σκοράρουν, να έχεις δηλαδή ευκολία στο γκολ από πολλούς παίκτες 5-6 άτομα. Μην περιμένουμε όλη την δουλειά από τον Καμαρά, την περισσότερη δουλειά θα την κάνουν οι υπόλοιποι, όχι μόνο ο ένας. Αν ανατρέξεις σε παλαιότερα πρωταθλήματα, που πήγαν πολύ καλά, θα δεις ότι έχουν παίκτες – διάφορες ομάδες, όχι μόνο ο Άρης – που σκοράρουν εύκολα, οι κεντρώοι τους. Υπάρχει μεγάλος αριθμός παικτών που μπορούν να σκοράρουν στο επιθετικό κομμάτι.

Δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από τον Καμαρά, θα σε βάλει 10-15 γκολ, επιτυχία θα είναι. Οι υπόλοιποι, μπορούν να βάλουν τα υπόλοιπα; Όλα εκεί παίζονται.

Ιτούρμπε, Μπερτόγλιο, Γκαρσία, Γκάμα, δίνουν μία αισιόδοξη νότα στην ομάδα; Φυσικά και ο Γκαρσία, τα αμυντικά χαφ ο Τζέγκο μαζί με τον Σάσα, δηλαδή έχεις πληθώρα παικτών, οπότε έχεις δυσκολία. Εκείνο που θέλω να τονίσω, είναι το παράπονο μου, γιατί στις ελληνικές ομάδες δεν βολεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προωθούνται ελληνόπουλα; Το χρήμα βρίσκεται στους Έλληνες. Όταν προωθείς μικρούς Έλληνες παίκτες, εγώ θα σου έλεγα, κάθε χρόνο μπορείς να προωθείς δύο νεαρούς Έλληνες; Όχι απαραίτητα στην ενδεκάδα, αλλά γενικά να τους δώσεις την ευκαιρία να δείξουν την ποιότητα τους. Να τους κρατάς δύο χρόνια, αν δείξουν την ικανότητα τους να μείνου, αν δεν την δείξουν να φύγουν. Έτσι, κάποια στιγμή σε ένα διάστημα τριετίας να αποτελείται η ομάδα από 4-5 Έλληνες. Γιατί δεν είναι και θετικό να βλέπεις 10-11 παιδιά που δεν είναι Έλληνες. Θέλουμε να βλέπουμε κι Έλληνες.

Υπάρχει έλλειμμα Ελλήνων παικτών στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Δεν είναι μόνο έλλειμα του Άρη, όλων των ελληνικών ομάδων. Βλέπεις τον Ολυμπιακό που πάντα προωθεί 1-2 ελληνόπουλα μόλις φτάνουν 20-21 χρονών, τα κάνουν μεταγραφή. Ο ΠΑΟΚ το κάνει τελευταία επίσης. Γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς; Να μπορέσει και ο κάθε πρόεδρος, στην προκειμένη περίπτωση ο Καρυπίδης, να βγάλει κάποια επιπλέον λεφτά για να μπορέσει να ενισχυθεί η ομάδα. Ενίσχυση δεν σημαίνει μόνο ότι παίρνω παίκτες, ενίσχυση σημαίνει πως χτίζω και υποδομές, μέσα στα γήπεδα. Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα σαν τον Άρη να έχει μόνο το Νέο Ρύσιο και οι ακαδημίες του να τρέχουν από εδώ και από εκεί. Είναι μεγάλο θέμα, για να γίνει μία ομάδα μεγάλη, πρώτα αυτό πρέπει να λύσει. Ο Άρης πρέπει να έχει 10 γήπεδα για τις ομάδες του. Θα πρέπει να είναι στόχος για τα επόμενα 2-3 χρόνια, δεν μπορεί να γίνει αύριο, είναι δύσκολο, αυτά έχουν κόστος. Αυτό πρέπει να μπει σαν στόχος, όχι μόνο με ενοίκιο, αλλά να έχεις δικά σου γήπεδα. Μπορείς να κάνεις πολύ καλή δουλειά εκεί που θέλεις, με τους παίκτες σου.

Μπορεί ο Άρης να πάρει ο Άρης το πρωτάθλημα; Αν ναι, πως; Αρκετά δύσκολα παίρνεις το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να το κυνηγήσεις, γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις και έναν Ολυμπιακό με μπάτζετ 70 εκατομμύρια ευρώ, δεν μπορείς να το συγκρίνεις με του Άρη. Πρέπει να δημιουργήσεις, όμως, μία καταπληκτική ομάδα για να ξεπεράσεις αυτά τα εμπόδια. Δεν αποκλείεται, αλλά είναι αρκετά δύσκολα. Δεύτερη και Τρίτη θέση είναι σαφώς πιο εύκολη.

Το Κύπελλο φαντάζει πιο εύκολο; Το Κύπελλο είναι και λίγο θέματ τύχης. Αν έχεις εύκολους αντιπάλους και φτάνεις να αγωνίζεσαι με μικρότερες ομάδες που υπάρχουν, τότε πας στον τελικό, είναι ένα παιχνίδι. Τα παίζεις όλα για όλα.

Θετικό ή αρνητικό πρόσημο η παρουσία του Θοδωρή Καρυπίδη τα τελευταία 7 χρόνια; Είναι θετικό. Ο Άρης έχει σταθεροποιηθεί σε θέσεις τετράδας και πάνω, έχει μία σταθερότητα σε αυτές τις θέσεις αν σκεφτούμε που βρισκόμασταν τα προηγούμενα χρόνια, έβδομη και έκτη θέση. Τώρα βλέπεις μία σταθερότητα και το πρόσημο είναι θετικό.

Ποια είναι η στιγμή που συγκρατείς από όταν αγωνιζόσουν με την φανέλα του Άρη; Οι στιγμές στο ποδόσφαιρο, οι καλές, δεν είναι λίγες, είναι πολλές. Τις νίκες εκτός έδρας, όταν κερδίσαμε στην έδρα του τον Παναθηναϊκό, αυτές είναι οι καλές στιγμές. Νίκες εκτός έδρας, βασικά. Είναι κάτι που δεν το πετυχαίνεις κάθε χρόνο, αν το πετύχεις μία ή δύο φορές στα 5-6 χρόνια, είναι μια στιγμή που μένει αξέχαστη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button