Ποδόσφαιρο

“Ανήκει στα…σαλόνια ο Άρης-Πρέπει ο κόσμος να μπορεί να βλέπει την Εθνική και στο Κλεάνθης Βικελίδης”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Αρχικά για τον ρόλο του στην νέα Ε.Π.Ο. ανέφερε:

“Θα συγκροτηθεί μια επιτροπή ανάπτυξης η οποία θα ασχοληθεί με τις υποδομές των Εθνικών ομάδων, το σχέδιο, το πως πρέπει να προχωρήσουμε την επόμενη μέρα ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για τις Εθνικές ομάδες”.

Για το τι πρέπει να γίνει ώστε να υπάρξει ανάπτυξη του Ελληνικού ποδοσφαίρου:

Πρέπει προς στιγμήν να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες, μόνο στην Football League το κάνουμε αυτό, όπου έχουμε σχεδόν 90% Έλληνες. Υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες παίκτες στα Ελληνικά γήπεδο, και στην Super League, και στο εξωτερικό και στα ερασιτεχνικά γήπεδα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Έλληνα παίκτη, τον Έλληνα προπονητή και το Ελληνικό στοιχείο, δηλαδή θα έχουμε για πάντα εισαγόμενο ποδόσφαιρο;”

Για το εάν υπάρχει πραγματικά η θέληση αυτήν την φορά να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο:

“Υπάρχει θέληση, θα πρέπει να έρθουμε και σε συνεννόηση με τις ενώσεις, υπάρχουν ενώσεις που δεν έχουν κανονικό γήπεδο να κάνει προπόνηση η Εθνική παίδων και παίζουν σε πλαστικό. Η ένωση του Πειραιά για παράδειγμα που είμαι και εφώ, δεν έχουν γήπεδο με χόρτο, δεν πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνει ένα πλάνο, οι ενώσεις να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Π.Ο. και να γίνει δουλειά;”

Για το ότι μόλις 1 στους 7.000 Έλληνες γίνεται επαγγελματίας ποδοσφαιριστής:

“Το ζω καθημερινά, δώσαμε μάχη στην Football League να μπαίνουν τα νεαρά παιδιά”.

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο κι αν τον εμπιστεύεται:

“Είναι ένας καλός, ένας έντιμος άνθρωπος και νομίζω ότι έχουμε υποχρέωση να τον εμπιστευτούμε. Το ζητούμενο είναι να γίνουν αλλαγές στην πράξη και όχι στα λόγια”.

Για το ότι παρόλο που άλλαξε η διοίκηση της Ε.Π.Ο. είδαμε και πάλι διαιτησία που αλλοίωσε αποτέλεσμα όπως στην Τούμπα κι αν τελικά η “παράγκα” ζει, αλλά με άλλα πρόσωπα είπε:

“Όλα αυτά υπήρχαν επί χρόνια, τα είχαμε συναντήσει, το θέμα είναι η καινούργια Ε.Π.Ο., ο κ.Περέιρα με την Κ.Ε.Δ. να βλέπουν αυτά τα προβλήματα και να μην είναι συνεχόμενα και συχνά, πρόβλημα θα υπάρχει αν τα προβλήματα είναι συνεχόμενα. Η καινούργια Ε.Π.Ο. βρέθηκε στην καρέκλα για να προσφέρει κάτι καλύτερο στο ποδόσφαιρο και οφείλει να το κάνει…”.

Για το ότι ως πρόεδρος της Football League πηγαίνει να παρακολουθεί τα παιχνίδια:

“Δεν πρέπει να είναι οι παράγοντες στα γραφεία, αλλά στα γήπεδα. Μπορεί να μην παίζουμε εμείς ποδόσφαιρο, αλλά οφείλουμε να αφουγκραστούμε τα προβλήματα και να είμαστε κοντά στις ομάδες. Και το Σάββατο θα πάω να δω Άρης-Παναχαική, και την Κυριακή θα πάω να δω Δόξα-Εργοτέλης”.

Για το αποτελέσματα στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει παρακολουθήσει:

“Μέχρι στιγμής δεν έχει χάσει γηπεδούχος σε όσα παιχνίδια έχω παρακολουθήσει, έχουν νίκες και κάποιες ισοπαλίες οι ομάδες που παίζουν εντός έδρας”…

Για την φετινή Football League:

“Ο κόσμος θεωρώ ότι δείχνει ότι αγαπάει την Β’ Εθνική, η διαιτησία θεωρώ ότι φέτος είναι καλή, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα και η ΕΡΤ μας βοηθάει που δείχνει τα παιχνίδια. Όσο περνάει ο καιρός θέλουμε το προϊόν να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό και ακόμα πιο αξιόπιστο”.

Για το ότι υπήρξε ήδη η πρώτη αποχώρηση από την Football League με τον Αχαρναϊκό και εάν δόθηκε λύση με τον Αιγινιακό:

“Δεν μπορούμε να πάμε σε άλλες εποχές και να παίζουν ομάδες με 7 και 8 παίκτες, μακάρι να είναι καλά τα πράγματα και να μην έχουν προβλήματα οι ομάδες. Κρίμα για τον Αχαρναϊκό, αλλά δεν βρέθηκε λύση. Μίλησα και με τον κ. Νιώπα, έχει λυθεί το πρόβλημα και ο Αιγινιακός θα συνεχίσει κανονικά. Δεν πρέπει και οι παράγοντες να βιάζονται να μιλήσουν πριν ξεκαθαρίσει η κατάσταση”.

Για τον Άρη που είναι και η πιο εμπορική ομάδα:

“Ο Άρης είναι πρώτος, έχει το απόλυτο, είναι ένα μεγάλο και ιστορικό σωματείο και σαφώς πρέπει να είναι στα μεγάλα σαλόνια”.

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη και για το ότι φέτος «πρέπει» να πετύχει:

“Ο Άρης είναι μεγάλο και ιστορικό σωματείο, με μεγάλο βεληνεκές όσον αφορά την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, υπάρχει η πίεση του κόσμου, είναι σαφές αυτό”.

Για το θέμα της έδρας της Εθνικής και το ότι το Κλεάνθης Βικελίδης είναι στις υποψήφιες έδρες:

“Εγώ δεν έχω κάποια πληροφόρηση, στο συμβούλιο που κάναμε δεν μιλήσαμε συγκεκριμένα για στάδια, τώρα προφανώς ο κ.Γραμμένος εξετάζει κάποιο. Εγώ θεωρώ ότι την Εθνική πρέπει να την βλέπουν σε όλην την χώρα, και στο Βικελίδης, και στο Καραισκάκης, και στην Δράμα και παντού, θα πρέπει όλοι οι φίλαθλοι να έχουν την ευκαιρία να δουν την ομάδα. Φυσικά θα πρέπει να ερωτηθούν και οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο”.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button