Ποδόσφαιρο

Ανάλυση: Οι δέκα πρώτες αγωνιστικές του Άρη σε σύγκριση με πέρυσι (photos)

Βαδίζοντας προς την 11η αγωνιστική της φετινής Superleague 1, είναι άξια αναφοράς η σύγκριση των 10 πρώτων αγωνιστικών με την προηγούμενη σεζόν, όσον αφορά τον Άρη. Πού βελτιώθηκαν και πού υστερούν συγκριτικά με πέρυσι οι Κίτρινοι;

Αγωνιστική Περίοδος 2019/20

Τη σεζόν που διανύουμε οι Κίτρινοι, μετά το πέρας 10 αγωνιστικών, βρίσκονται στην 7η θέση, όπου ισοβαθμούν με τη Λάρισα με 15 βαθμούς. Αυτοί προήλθαν από 4 νίκες (Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός), 3 ισοπαλίες (ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος) και 3 ήττες (ΑΕΛ, Ολυμπιακός, Βόλος).

Όσον αφορά τις τελικές, ο Άρης έχει πραγματοποιήσει 111 ευκαιρίες, πετυχαίνοντας 16 γκολ. Πετυχαίνει δηλαδή 1 γκολ ανά 7 περίπου προσπάθειες ενώ έχει μέσο όρο 11 τελικές ανά αγώνα.

Αντίθετα, έχει δεχθεί 80 τελικές από τις οποίες οι 11 μετουσιώθηκαν σε γκολ στην εστία των Κιτρινόμαυρων. Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης δέχεται γκολ ανά 7,2 τελικές. Ανά αγώνα, η άμυνα του δέχεται μέσο όρο 8 τελικές.

Πρώτοι σκόρερ για τον Άρη είναι οι Γκάμα (3 γκολ με 9 τελικές σε 9 αγωνιστικές), Ντιγκινί (3 γκολ με 22 τελικές) και Ιντέγε (3 γκολ με 22 τελικές). Ο Γιάννης Φετφατζίδης έχει πετύχει 1 γκολ σε 11 τελικές. Σκόρερς για τον Άρη ήταν και οι Βέλεθ, Σάσα με 2 γκολ έκαστος.

Αγωνιστική Περίοδος 2018/19

Στις αντίστοιχες 10 πρώτες αγωνιστικές πέρυσι, ο Άρης είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τους ίδιους βαθμούς (15). 5 νίκες και 5 ήττες ήταν ο πρώτος απολογισμός. Επικράτησε των Λαμία, ΑΕΛ, Λεβαδειακού, Αστέρα, Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης ενώ ηττήθηκε από ΠΑΣ Γιάννενα, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Σχετικά με τις τελικές, ο Άρης είχε 92 συνολικά τις 10 πρώτες αγωνιστικές, βρίσκοντας δίχτυα 12 φορές. Ουσιαστικά, πέτυχε γκολ ανά 7,6 τελικές. Παράλληλα, ολοκλήρωνε μέσο όρο 9,2 τελικές ανά αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τον Άρη ήταν ο Ματέο Γκαρσία (5 γκολ με 18 τελικές). Ακολουθούσαν οι Γιουνές (3 γκολ με 12 τελικές), Ντιγκινί (2 γκολ με 11 τελικές) και Μπρούνο Γκάμα (2 γκολ με 20 τελικές). Μόνο σε 2 αγώνες δεν αγωνίστηκε ολοκληρωμένη η συγκεκριμένη τετράδα.

Στο αμυντικό κομμάτι, οι Κιτρινόμαυροι δέχθηκαν συνολικά 91 τελικές στα πρώτα 10 παιχνίδια της περσινής σεζόν. Μάλιστα, στους αγώνες με αντιπάλους τον Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Άρης δέχθηκε από 13 τελικές. Συνολικά, η εστία του παραβιάστηκε 10 φορές ενώ σε 4 παιχνίδια οι Κίτρινοι κράτησαν το 0 παθητικό.

*Η περσινή Superleague είχε 30 αγωνιστικές σε αντίθεση με τις 26 φέτος.

Συνοπτικά η σύγκριση:

Οι σκόρερς και οι τελικές τους:

Γκολ Υπέρ και Κατά ανά Τελική προσπάθεια:

Γκολ ανά γραμμή

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button