Ποδόσφαιρο

Αμανατίδης: “Ο Παντελίδης πέτυχε – Καρδία λιονταριού ο Δεληζήσης”

Ο Περικλής Αμανατίδης, προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό x-press στον Ιάσονα Μίσχο

Για την επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου

Είχαμε βάλει στόχο από την αρχή να αλλάξουμε κατηγορία. Είχαμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, ένα ρόστερ το οποίο χτίσαμε από τον Μάϊο βήμα – βήμα. Σχεδόν πετύχαμε όλους τους μεταγραφικούς μας στόχους, οι οποίοι απέδωσαν αυτό που περιμέναμε. Νομίζω λογικά ήρθε το αποτέλεσμα μέσα από μια σταθερή πορεία με πολλές νίκες, πόσους βαθμούς και πολλά γκολ.

Για την κατηγορία που θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν

Αυτό είναι θέμα των αποφάσεων που θα παρθούνε όσον αφορά αυτήν την περιβόητη αναδιάρθρωση. Αυτό να πω την αλήθεια δεν είναι στο δικό μας χέρι, ελπίζω να γίνει πράγματι μια αλλαγή γενικότερα του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρο και αν αυτό γίνει προς την σωστή κατεύθυνση τότε ας παρθούν και σκληρές αποφάσεις. Δεν είμαι αντίθετος σε αυτό.

Πως είναι η κατάσταση στο Βόλο

Η πολή έχει κάποιες ιδιιαιτερότητες είναι η μεγάλη κόντρα που υπάρχει μεταξύ Ολυμπιακού και Νίκης αλλά νομίζω και οι δυο ομάδες θα αλλάξουν κατηγορία. Η μια ανέβηκε, η δική μας, αλλά και η Νίκη μέσω των μπαράζ πίστεύω θα ανέβει γιατί καμία από τις δυο ομάδες δεν είναι για αυτήν την κατηγορία, ειναι για πιο ψηλά. Οπότε πιστεύω θα αλλάξει το σκηνικό όλο προς μια καλύτερη κατεύθυνση.

Για τον Αριστείδης Λώττας

Έπαιξε καλά, είχε νομίζω όλες τις συμμετοχές. Έβαλε πέντε γκολ και είχε τουλάχιστον 18-19 ασσίστ. Έκανε ένα καλό πρωτάθλημα. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης. Οι ασσίστ ήταν χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του, είναι ένας παίκτης επίννόησης. Είναι ένα προικισμένο παιδί με ταλέντο. Είχε αδικήσει κατά την γνώμη μου τον εαυτό του αν είχε περισσότερη πίστη σε ορισμένα κομμάτια που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, σίγουρα θα ήταν ένας παίκτης που θα έπαιζε στην Super League.

Για την Super League και τον Άρη

Από ποδόσφαιρο παρακολουθώ τα πάντα. Ο Άρης πέτυχε τον στόχο του που το καλοκαίρι όποιος έλεγε σε έναν Αρειανό για την Ευρώπη θα έλεγε ότι θα ήταν πολύ πολύ ευχαριστημένος. Έγινε και μέσα από καλό ποδόσφαιρο και μέσα από καλούς παίκτες. Φαίνεται αυτήν την στιγμή ότι οι χρονιές της Β’ και Γ’ Εθνικής αποτελούν μακρινό παρελθόν. Αυτό πιστεύω ήταν και το ζητούμενο για μια ομάδα όπως ο Άρης.

Για τον Σάββα Παντελίδη

Οι Έλληνες προπονητές δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι και δεν το λέω επειδή είμαι Έλληνας προπονητής. Πηγαίνω όπως και οι συνάδελφοι μου κι έξω. Είμαστε, όσον αφορά το μυαλό, γρήγορα μυαλά. Πιστεύω πως ο Σάββας Παντελίδης το διαχειρίστηκε πολύ καλά. Πήρε τον Άρη σε μια στιγμή κρίσης, αγωνιστικά, την οποία και έβγαλε. Πέτυχε και έδειξε τι πραγματικά μπορούνε.

Για το αύριο του Άρη και τις κινήσεις του στην Ευρώπη

Το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι του Άρη γιατί δεν είναι μόνο ο προπονητής. Υπάρχει στελεχιακό ικανό προσωπικό στον Άρη, όσον αφορά τι πρέπει να γίνει με τους παίκτες. Το έδειξαν αυτό και το καλοκαίρι αλλά και με τις κινήσεις του Δεκεμβρίου με κάποιους παίκτες που ήρθαν, ήταν καινούργιοι παίκτες και πραγματικά βοήθησαν. Αν δεν κάνω λάθος ο Άρης έχει και κάποιους πόντους από κάποιες πορείες που έχει κάνει στη Ευρώπη. Όλα είναι πιθανόν να γίνουν, το θέμα είναι ότι πρέπει ακόμα να ενισχυθεί γιατί είναι μια ομάδα που κινήθηκε σε ένα υψηλο επίπεδο απόκτησης παικτών δυο μεταγραφικές περιόδους. Αν αναλογιστείτε ότι έλειπε αρκετά χρόνια από αυτό το ανταγωνιστικό επίπεδο θα χρειαστούν κι άλλες κινήσεις έτσι ώστε να έρθει μια κανονικότητα μιας ομάδας όπως είναι ο Άρης.

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος

Μπορεί να περιμένει μια σταθερή απόδοση, μπορεί να περιμένει υψηλό επίπεδο και μπορεί να περιμένει κάποιες μεγάλες στιγμές.

Ποιος ήταν ο MVP του Άρη

Ήταν πολλοί οι καλοί παίκτες που υπήρχαν στο Άρη. Δεν θέλω να μπω σε αυτήν την διαδικασία. Όσο βοήθησε ο εντυπωσιακός παίκτης Ματέο Γκαρσία μπορεί να βοήθησε και ο Γιώργος Δεληζήσης που έχει καρδιά λιονταριού. Όλοι οι παίκτες είναι χρήσιμοι.

Για τον Δεληζήση

Τυγχαίνει να τον γνωρίζω και προσωπικά γιατί τον είχα παίκτη στην Νίκη Βόλου. Αυτό που μπορώ να πω εκτός από το ότι είναι πολύ καλός παίκτης, είναι και ένα καταπληκτικό παιδί και αυτό πολλές φορές έχει την σημασία του στο ποδόσφαιρο.

Για την ερχόμενη σεζόν 

Εμένα θα με βρείτε του χρόνου σε ένα περιβάλλον το οποίο θα με ικανοποιεί για να πετύχω ξανά τους καινούργιους στόχους που θα ξαναβάλω. Έχει γίνει κουβέντα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα εξαρτηθούν όλα από τις επόμενες κινήσει, δεν είναι τίποτα σίγουρο

Ένα σχόλιο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Η αναδιάρθρωση από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Είναι χτισμένη γύρω από ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ προς τις κατηγορίες. Η πραγματική αναδιάρθρωση έχει να κάνει με πλήρες αποφάσεις. Να υπάρχει ρήτρα για τα γήπεδα, εάν μια ομάδα δεν έχει το γήπεδο της όπως πρέπει να μην παίρνει μέρος στην χρηματοδότηση. Με τις ακαδημίες, με τις υποδομές, με τις εγκαταστάσεις, με τον αριθμό εισιτηρίων, με τον αριθμό διαρκείας. Αυτή είναι η πραγματική αναδιάρθρωση. Αν δεν γίνουν αυτά όπως είναι σε όλη την Ευρώπη δεν θα γίνει ποτέ. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τους εγωισμούς και να κάνουμε συνεργασίες.

Δεν υπάρχει βούληση γιατί όπου υπάρχει συνεργασία τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Μπορείτε να το δείτε παντού αυτό, όπου υπήρχε συνεργασία πετύχανε πράγματα σε ομάδες , σε πρωταθλήματα, σε υπο-ομάδες, σε τοπικες κοινωνίες, παντού. Άρα βούληση τίποτα άλλο.

Για το αν επισκεφτεί το Κλεάνθης Βικελίδης

Την Κυριακή όχι γιατί θα είμαι στο παιχνίδι στον Βόλο γιατί ακόμα υπάρχει η πιθανότητα να μην έχουμε τελειώσει τις υποχρεώσεις μας. Αν έχουν ανοίξει άλλες δυο θέσεις στη Super League 2 για τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.

Είναι άξιο απορίας ότι είναι σχεδόν Μάϊος και δεν έχει οριστικοποιηθεί  η μορφή των πρωταθλημάτων που θα αρχίσουν. Τους παίκτες τους κρατάμε με πιθανά σενάρια, με όνειρα και με προσδοκίες. Δεν ξέρω αν τους κρατάμε και όλους.

 

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button