Μπάσκετ

Αθωώθηκε ο πρόεδρος της FIBA για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης δεκάδων γυναικών

Αθώος κρίθηκε ο πρόεδρος της FIBA, Χαμανέ Νιάνγκ για τις τις κατηγορίες περί υπόθαλψης φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης και επιστρέφει στα καθήκοντά του.

Ο πρόεδρος της FIBA, Χαμανέ Νιανγκ πριν από τρεις μήνες, κατηγορήθηκε επειδή αγνόησε δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε αθλήτριες. Υπήρχαν ισχυρισμοί γιακακοποίηση και συστηματική σεξουαλική παρενόχληση δεκάδων γυναικών παικτριών στο Μάλι, με την πλειοψηφία να είναι έφηβες, τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο 69χρονος Νιάνγκ δεν κατηγορήθηκε ο ίδιος για διάπραξη σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά επειδή αγνόησε τις καταγγελίες. Η νέα εξέλιξη ωστόσο, όχι μόνο τον κρίνει αθώο, αλλά του επιτρέπει να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Μετά από ενδελεχή έρευνα που έγινε και καταγράφεται σε μία έκθεση 114 σελίδων, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να συνηγορεί στο γεγονός ότι ο Χαμανέ Νιάνγκ, ήξερε, ή θα έπρεπε να γνωρίζει, τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στην Ομοσπονδία του Μάλι.

Με βάση το επίσημο πόρισμα που έφτασε στα γραφεία της FIBA, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τόνισε: «Η έρευνα που διεξήχθη είναι υπέρτατης σημασίας και θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική και άνευ όρων υποστήριξή μου στα θύματα. Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να διώκονται από τη FIBA μέσω των ανεξάρτητων διαδικασιών. Δεδομένου ότι η αρμόδια αρχή για τη ακεραιότητα, επιβεβαίωσε την αθωότητά μου, θα επιστρέψω στα καθήκοντά μου».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button