Μπάσκετ

Αθηναίου: “Ηγέτης είναι ολόκληρη η ομάδα”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης περιμένει τον Γιάννη Αθηναίου της τέταρτης περιόδου, τον παίκτη που μπορεί να βγάλει ηγετικά στοιχεία στο παρκέ. Ο Αθηναίου από την πλευρά του νιώθει… ευλογημένος που γυρίζει στον πάγκο και βλέπει μια τεράστια φυσιογνωμία του παγκοσμίου μπάσκετ.

Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε αρχικά πως:

Ήταν μια νίκη που θέλαμε πάρα πολύ μετά το ατυχές αποτέλεσμα στον Κόροιβο. Είχαμε μια νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλαμε να την αφήσουμε πίσω, για να δούμε με σοβαρότητα και όπως θα θέλαμε τον αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε, μείναμε σαν ομάδα στην πορεία και νομίζω ότι αυτή η νίκη ανήκει στην ομάδα και τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε το τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο.

Απέφυγε να αποδεχθεί τον χαρακτηρισμό του ηγέτη, επισημαίνοντας πως:

Ήγέτης είναι ολόκληρη η ομάδα και αυτό θα συμβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό θέλουμε να περάσουμε, αυτό δουλεύουμε με τους προπονητές και νομίζω ότι η φιλοσοφία του κόουτς ανέκαθεν – και αυτή που τον έχει κάνει αυτόν που είναι και σαν παίκτη και σαν προπονητή – είναι πως η ομάδα είναι πάνω από όλα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να δείχνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι.

Για το αν αυτό το παιχνίδι ήταν η… παρουσίασή του στον κόσμο του Άρη σχολίασε ότι:

Το ότι είμαι εδώ και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα είναι δεδομένο. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βρίσκω κι εγώ καλύτερα τα πατήματά μου και θα προσπαθήσω σε όλους τους τομείς να κάνω το καλύτερο για τον Άρη.

Για την παρουσία του Γιαννάκη και πόσο τον επηρεάζει είπε:

Το να βλέπεις στον πάγκο αυτόν τον άνθρωπο είναι τεράστια ευχή για κάθε παίκτη. Έχουμε δει τι έχει καταφέρει, τι σημαίνει γι’ αυτή την ομάδα και το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάθε προπόνηση, κάθε συνύπαρξη μαζί του είναι ευχή για κάθε αθλητή.

Ενώ για το ότι αρέσκεται να παίρνει τα μεγάλα σουτ σχολίασε:

Δεν μου αρέσει να κρύβομαι στα δύσκολα. Θέλω να είμαι αυτός που θα παίρνω τις προσπάθειες και αυτό θέλω να κάνω και στη συνέχεια.

Αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο:

Γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα και εδώ μέσα κάνει τον Άρη να φαίνεται τεράστιος! Είναι τρομερό πως αντιμετωπίζουμε τις άλλες ομάδες, όταν παίζουμε μέσα στο Παλέ.

Για το αν ο Γιαννάκης του μιλάει και τον συμβουλεύει, είπε ότι:

Έχω έρθει με τεράστια όρεξη, δεν είχα τον χρόνο που θα ήθελα στον Ολυμπιακό, θέλω να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι, να παίζω… Ο κόουτς μου μιλάει συνέχεια. Αυτά που μου λέει προσπαθώ να τα επεξεργάζομαι. Είναι τεράστια φυσιογνωμία, έχει πάντα να σου δώσει κάτι, από το πιο μικρό, μέχρι το πιο μεγάλο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button