Ποδόσφαιρο

Αηδία δίχως τέλος! Σφαγή του Άρη που άξιζε το διπλό

Ο Μανούχος έκανε… ό,τι μπορούσε και ο Άρης έχασε 2-1 από τον Ολυμπιακό

Ο Άρης για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν αποτέλεσε “θύμα” του Μανούχου. Όπως στο ματς του πρώτου γύρου, έτσι και σήμερα, ο Έλληνας ρέφερι ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του ντέρμπι. Οι “κίτρινοι” αδικήθηκαν ξεκάθαρα, έχοντας κερδίσει ένα πέναλτι με τον Καμαρά το οποίο… πήρε πίσω ο Μανούχος (έδειξε και κίτρινη στον Μαυριτανό για… θέατρο), με τον Έλληνα διαιτητή να “ανακαλύπτει” πέναλτι στο τελευταίο δεκάλεπτο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει το 2-1. Φυσικά, ευθύνες είχε και ο Καραντώνης, που βρισκόταν στο VAR.

Τεράστια ευκαιρία με Ιτούρμπε, χαμένο πέναλτι από Ολυμπιακό και γκολ από Σισέ λίγο πριν την λήξη

Στο 7′ ο Καμαρά προσπάθησε να μπει μέσα στην περιοχή, σπρώχτηκε από αντίπαλο αλλά ο Μανούχος δεν έδειξε φάουλ όταν έπεσε στο έδαφος ο Μαυριτανός. Στο 10′ ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ και ο Φαμπιάνο απομάκρυνε. Το πρώτο 15λεπτο κύλησε δίχως κάποια αξιόλογη φάση ενώ στο 21′ ο Καμαρά σούταρε από την γωνία της μικρής περιοχής και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Άουτ κατέληξε το σουτ (εκτός μεγάλης περιοχής) του Γκάνεα ενώ στο 24′ ο  Ελ Αραμπί βγήκε επικίνδυνα κόντρα στον Κουέστα, ο οποίος απέκρουσε αρχικά και μετά έκοψε σωτήρια η άμυνα του Άρη. 

Το σύνολο του Μπούργος στο 28′ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ιτούρμπε δέχτηκε την πάσα (από τον Σούντγκρεν) από τα δεξιά και κοντά από το σημείο του πέναλτι δεν κατάφερε να διαμορφώσει το 0-1. Ο Βατσλίκ επενέβη και έτσι ο Άρης δεν απέκτησε το προβάδισμα στο ντέρμπι. Λίγο πριν το 40′ υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Άρη στον Μανούχο, με τον Έλληνα ρέφερι να είναι πάλι προκλητικός σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό…

Σε επίθεση από πλευράς των “κιτρίνων” δεν δόθηκε καθαρό φάουλ υπέρ του Σάσα και στην εξέλιξη της φάσης, έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Ροντρίγκες έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Γκάνεα και ο Ελ Αραμπί ανέλαβε να εκτελέσει από τα 11 μέτρα αλλά ο Κουέστα απέκρουσε. Αυτό έγινε στο 40′, ωστόσο στο 45′ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν. Μετά το κόρνερ του Καρβάλιο, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας του Άρη και “έγραψε” το 1-0. 

Γελοιότητες Μανούχου, που έδωσε την… νίκη στον Ολυμπιακό

Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν δύο ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Εμβιλά είχε δοκάρι και μετά ο Κουέστα “έσωσε” τον Άρη από προσπάθεια του ίδιου παίκτη του Ολυμπιακού. Μετέπειτα, ο Γκάμα έβγαλε ωραία πάσα προς τον Καμαρά, ο οποίος έφυγε σε θέση τετ α τετ. Ο Βατσλίκ ανέτρεψε τον Μαυριτανό και δόθηκε πέναλτι. Ήταν μια καθαρή παράβαση αλλά παρ’ όλα αυτά ο Μανούχος πήγε να δει την φάση στο VAR,  μετά από υπόδειξη του Καραντώνη! Τι έγινε μετά;

Οχι μόνο δεν δόθηκε πέναλτι (υπήρχε ξεκάθαρα επαφή), αλλά ο Καμαρά είδε την κίτρινη για θέατρο, σε μια απίθανη απόφαση. Μια ακόμη τραγική απόφαση από τον Μανούχο πάρθηκε στο 58′. Ο Φαμπιάνο έκοψε τον αντίπαλο αλλά δόθηκε φάουλ, με τον Βραζιάνο στόπερ να διαμαρτύρεται. Στο 62′ ο Άρης ισοφάρισε σε 1-1, έπειτα από συνεργασία του Καμαρά με τον Εντιαγέ.

Ο Μαυριτανός έδωσε ωραία πάσα και ο Εντιαγέ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ. Νίκησε τον πορτιέρο του Ολυμπιακού και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κουέστα έκανε δύσκολη απόκρουση στο 72′ και στο 76′ ο Γκάνεα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Επεσε στο έδαφος και έπιανε το πόδι του. Δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ντέρμπι και έτσι έγινε αλλαγή. Ο Λούμορ ήταν αυτός που πέρασε στη θέση του Ρουμάνου, o οποίος μετά έβαλε πάγο πάνω από το γόνατο. 

Στο 82′ ο Μανούχος έδωσε πάλι… ρεσιτάλ. Σε μια ανύποπτη φάση, έπειτα από κόρνερ του Ολυμπιακού, ο Ελληνας ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα! Ο Ματίγια είδε την κίτρινη, καθώς τόσο αυτός όσο και άλλοι παίκτες του Άρη διαμαρτυρήθηκαν. Ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε και έκανε το 2-1. Από τον Άρη υπήρχαν έντονα παράπονα για μια ακόμη τραγική απόφαση του Μανούχου. Λίγο πριν το φινάλε, ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (81′ Βρουσάι), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63′ Μ. Καμαρά), Μασούρας (46′ Αγκ. Καμαρά), Γκάρι Ροντρίγκες (63′ Βαλμπουενά), Ζοάο Καρβάλιο (63′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (76′ Λοιύμορ), Ματίγια, Σάσα, Εντιαγιέ, Ιτούρμπε (70′ Χαϊροβιτς), Μπρούνο Γκάμα (69′ Πάλμα), Καμαρά

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button