Ποδόσφαιρο

ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης μεγαλομέτοχος με 80,74% της ΠΑΕ

Από χθες το απόγευμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι και τυπικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς απέκτησε με ποσοστό 80,74% το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Στην χθεσινή Γενική Συνέλευση του σωματείου “Ένωση Φίλων ΑΕΚ”, που είχε τον έλεγχο του πλειοψηφικού πακέτου, αποφάσισε τη μεταβίβαση του 80,74% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη!
Η νέα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ πλέον διαμορφώνεται ως εξής: Το 80,74% των μετοχών περνάει σε εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, το 6,84% παραμένει στην “Ένωση Φίλων ΑΕΚ” και το 2,42% στον επιχειρηματία Στέργιο Γαντζούλα, ενώ φυσικά πάντα υπάρχει και το 10% που ανήκει στο ερασιτεχνικό σωματείο.
Εδώ και καιρό είχε δρομολογηθεί , αφού η μέχρι σήμερα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ οφειλόταν, στα κωλύματα κυρίως που υπήρχαν για τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας, όταν το 2014 είχε συσταθεί η νέα ΠΑΕ.
Τα κωλύματα αφορούν την εταιρική του συμμετοχή στην ΟΠΑΠ Α.Ε. όπου από τον Μάρτιο του 2019 είχαν εκλείψει , με τον νέο αθλητικό νόμο, αλλά με τη διαφορά ότι είχε επιχειρήσει να τα επαναφέρει με τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μόλις τον περασμένο Ιούνιο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Πρόκειται για τροπολογία στην οποία είχε αντιδράσει έντονα η ΑΕΚ και την είχε χαρακτηρίσει “φωτογραφική”, παρά το γεγονός ότι δεν της δημιουργούσε κάποιο σοβαρό πρόβλημα σε εκείνη τη χρονική στιγμή .
Ο Μελισσανίδης τότε δεν είχε κάνει χρήση του νόμου Βασιλειάδη, όσον αφορά την παύση του κωλύματος που ίσχυε μέχρι και τον Μάρτιο του 2019, αφού ούτε διοικητική θέση πήρε επίσημα στην ΑΕΚ, ούτε μετοχές.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή μερικές μέρες αργότερα τελικά υπαναχώρησε και η συγκεκριμένη τροπολογία που αφορούσε το ασυμβίβαστο για όσους κατέχουν μετοχές σε στοιχηματική εταιρεία και σε ΠΑΕ αποσύρθηκε για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη προκειμένου να γίνει και τυπικά μεγαλομέτοχος της.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button