Ποδόσφαιρο

ΑΕΚ-Άρης: Η προϊστορία και το τελευταίο «διπλό» στο ΟΑΚΑ

Την ΑΕΚ εκτός έρδας θα αντιμετωπίσει ο Άρης για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος, ομάδα με την οποία δεν έχει και τόσο καλή προϊστορία ωστόσο πέτυχε ένα πολύ σημαντικό “διπλό” την φετινή χρονιά.

Όπως αναφέρει και χαρακτηριστικά η Super League στην επίσημη ιστοσελίδα της:

Ο Άρης
Δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό, ώστε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του να ξαναπεράσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, θα υπερασπιστεί τώρα την τρίτη θέση απέναντι στην ΑΕΚ. Έχει να κάνει νίκη από τις 18 Απριλίου, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Είναι και το μοναδικό που κέρδισε στα επτά τελευταία.

Έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 26 γκολ. Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 18 αγώνες. Περισσότερους από τους μισούς.

Έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του εκτός έδρας, καταρρίπτοντας ρεκόρ και παίρνοντας σπουδαία αποτελέσματα. Έχασε το τελευταίο παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ. Νικώντας τον Παναθηναϊκό στα Playoffs, για πρώτη φορά κατάφερε να κερδίσει οκτώ αγώνες πρωταθλήματος εκτός έδρας. Αν και δέχτηκε δύο γκολ από τον ΠΑΟΚ, έχει ακόμα την καλύτερη άμυνα εκτός έδρας με 14 γκολ, τώρα όμως τον έφτασε ο Ολυμπιακός.

Μεταξύ τους
Από «διπλό» σε… «διπλό» το πάνε η ΑΕΚ και ο Άρης στα παιχνίδια τους. Στα τελευταία τέσσερα νικά ο φιλοξενούμενος, ενώ στα τελευταία επτά δεν κερδίζει ο γηπεδούχος!

Μόλις στις 14 Ιανουαρίου έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, καθώς είχε αναβληθεί έτσι σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έπαιξαν και τα δύο παιχνίδια. Και σε λιγότερο από τρεις μήνες και το τρίτο.

Μπορεί η ΑΕΚ να κάνει συχνά «διπλά» τον τελευταίο καιρό, αλλά στην έδρα της δυσκολεύεται αρκετά από τον Άρη. Ο Άρης νίκησε φέτος την ΑΕΚ στην έδρα της μετά από δέκα χρόνια και δύο μέρες, ενώ έφυγε αήττητος για τρίτο παιχνίδι στη σειρά.

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 41
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Άρη: 4

Η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ πριν λίγους μήνες βρήκε μεγάλο νικητή τον Άρη που πήρε πολύ σημαντικό “διπλό” κόντρα στην Ένωση με 0-2, γκολ τα οποία πέτυχαν οι Λίντσεϊ Ροζ και Σαντέ Σίλβα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button