Βασικά ΘέματαΜπάσκετ

Αγνώριστος Άρης στο Β’ μέρος, ήττα και έπεσε στο 1-4 (75-82)

Ο Άρης Midea έκανε ένα εξαιρετικό επιθετικά πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε να προηγείται και με 12 στο 22′ αλλά δεν άντεξε στην αντεπίθεση της Τσεντεβίτα στη τελευταία περίοδο και ηττήθηκε

Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα μικρό σερί 5-0 το παιχνίδι με καλάθια των Μπανκς και Νόλεϊ. Γρήγορα οι Σλοβένοι “ισορρόπησαν” την αναμέτρηση και κατάφεραν να πάνε ισόπαλοι (9-9) στο πρώτο τηλεοπτικό τάιμ-άουτ.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη επανήλθε στο παρκέ και πήρε αμέσως το προβάδισμα στο σκορ με εντυπωσιακό follow κάρδωμα του Τζέιμς Μπανκς. Μέσα σε ένα λεπτό, όμως, η Τσεντεβίτα βρέθηκε στο +5 (11-16) με κύριους εκφραστές της επιθετικά τους Μπλάζιτς και Ρόμπινσον που είχαν από 6 πόντους έκαστος.

Στα 3′ ο Γκιουζέλης τραυματίστηκε στο χέρι και αντικαταστάθηκε από τον Ντε Τζούλιους. Δύο τρίποντα του Τολιόπουλου έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (17-17) και ανάγκασαν τον Άντζιτς να καλέσει το πρώτο του τάιμ-άουτ. Το έμμεσο τρίποντο του αρχηγού του Άρη που είχε 9 πόντους στη περίοδο έκανε το 22-21 και η περίοδος έκλεισε στο 24-23.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου οι ομάδες ξεκίνησαν άστοχες. Η Τσεντεβίτα σκόραρε μόνο δύο βολές, ενώ ο Άρης έσπασε το ρόδι με τρίποντο του Ντε Τζούλιους στο 13′ για το 27-25.

Η ομάδα της Σλοβενίας σκόραρε για πρώτη φορά εντός πεδιάς στο 15′ με λέι απ του Μπλάζιτς αλλά έξι σερί πόντοι του Νόλεϊ και ένα τρίποντο του Χοτζ έστειλαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +9 (38-29).

Οι κίτρινοι προηγήθηκαν και με διψήφια διαφορά (41-31) στο 17′ με νέο εύστοχο σουτ του Τολιόπουλου από τη περιφέρεια. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Χοτζ έκανε το 48-37 με το δεύτερο τρίποντό του στη βραδιά. Αυτό το σκορ έμελλε να είναι και το τελικό του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες αλλά τον Άρη να κατορθώνει να διατηρήσει τη διψήφια διαφορά που είχε αποκτήσει από το πρώτο μισό με το σκορ να είναι 53-43 στα 5′ για τη λήξη της περιόδου.

Ο Μπλάζιτς με το πρώτο τρίποντο των φιλοξενουμένων και ο Στιούαρτ με ένα εκτός ισορροπίας δίποντο μείωσαν τη διαφορά στους 5 (55-50) στο 28′ και ανάγκασαν τον Γιάννη Καστρίτη να καλέσει για πρώτη φορά τάιμ-άουτ στην αναμέτρηση. Δύο βολές του Γκέμπεν έφερε τους δύο μονομάχους σε απόσταση καλαθιού.

Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου ο Χοτζ με το τρίτο του τρίποντο και ένα καλάθι του Ντε Τζούλιους έδωσαν προσωρινή ανάσα στον Άρη (61-54) σκορ με το οποίο θα οδηγούνταν οι δύο ομάδες στη τελευταία και καθοριστική περίοδο.

H τέταρτη περίοδος άνοιξε με τις δύο ομάδες να ανταλλάζουν τρίποντα με Χοτζ και Ράντοβιτς και τον Ρόμπερτς με δίποντο να δίνει στέλνει το χάντικαπ των δύο ομάδων στους 9 (66-57) στο 32′. Σε ένα λεπτό όμως η ομάδα του Τζόρτζε Άντζιτς μείωσε στους 2 και έβαλε φωτιά στον αγώνα.

Δύο καλάθια του Μπλάζιτς, ένα έμμεσο τρίποντο του Ράντοβιτς και μία βολή του Στιούραρτ όχι μόνο έφεραν τη Τσεντεβίτα για πρώτη φορά στη θέση του οδηγού μετά το 24-25 της δεύτερης περιόδου αλλά της έδωσαν και αέρα τεσσάρων πόντων (68-72) φτάνοντας στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου.

Δύο βολές του Νόλεϊ “ξεκόλλησαν” τους κιτρινόμαυρους από τους 68. Τα καλάθια των Ρόμπινσον και Στιούαρτ έφεραν τη Τσεντεβίτα στο +8 (70-78) 1:52 για το τέλος της αναμέτρησης και έκαναν πολύ δύσκολο το έργο του Άρη.

Ο Τολιόπουλος με μία τρίποντη βόμβα από τα 7μιση μέτρα έστειλε στους 3 το ματς (75-78) με 67″ να απομένουν και έβαλε φωτιά στο Αλεξάνδρειο. Δύο εύστοχες βολές του Στιούαρτ έδωσαν και πάλι απόσταση ασφαλείας στους Σλοβένους, ο Ντε Τζούλιους αστόχησε σε τρίποντο, ο Στιουάρτ ξανά σκόραρε στον αιφνιδιασμό και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα 75-82.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button