Ερασιτέχνης

Αγγελούσης: “Η ασφάλεια που δεν υπογράφηκε, το τηλεφώνημα…ντροπής και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Στα Τσιμέντα” φιλοξενήθηκε ο πρώην έφορος του τμήματος χάντμπολ γυναικών του Άρη, κ.Βαγγέλης Αγγελούσης και μίλησε για όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν από πλευράς ερασιτέχνη, αλλά και την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

“Πληρώσαμε το 80% του μπάτζετ, ανεβάσαμε την ομάδα και δεν ήρθαν ούτε στο γήπεδο”

Αρχικά για την εμπλοκή του στο τμήμα ανέφερε:

Ξεκίνησα στο τμήμα το 2011 βοηθώντας τον τότε έφορο κ.Κουράκο σε μια δύσκολη χρονιά, η ομάδα είχε πέσει στην Α2 και αγωνιζόμασταν με νεάνιδες, ενώ υπήρχε τότε και πιο κάτω κατηγορία.

Τελικά η ομάδα σώθηκε αλλά το Δ.Σ. του Α.Σ. αποφάσισε να αναστείλει κάποια τμήματα ώστε να μειωθούν τα έξοδα, μέσα σε αυτά τα τμήματα, ήταν και το γυναικείο χάντμπολ.

Για την επανεκκίνηση του τμήματος μετά την αναστολή:

Εάν η αναστολή του τμήματος συνέχιζε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα χανόταν όλα τα δελτία, έτσι συμφωνήσαμε, μαζί με τον κ.Κουράκο, τον κ.Ανδρεάδη και τον κ.Μπαιρλή να κάνουμε μια νέα προσπάθεια με προπονητή τον Γ.Γιώργενα, θέλοντας να επανακτήσει το τμήμα την αξιοπιστία του αλλά και να μην χαθούν αθλήτριες με προοπτικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά τα χρόνια παρότι δεν ήταν στην ομάδα μας βοηθούσε ο κ.Πιπελίδης, (γνωστός προπονητής χάντμπολ).

Για την χρονιά της ανόδου:

Την περσινή χρονιά όπως πάντα μαζευτήκαμε μαζί με τους ανθρώπους που αποφασίσαμε να επανεκκινήσουμε το τμήμα και είπαμε ότι ή ανεβαίνουμε ή σταματάμε.

Ανέλαβε την ομάδα προπονητικά ο κ.Πιπελίδης, και ξεκινήσαμε με στόχο την άνοδο, στόχος που τελικά επιτεύχθηκε.

Για το αν υπήρχε βοήθεια από τον Α.Σ. την συγκεκριμένη χρονιά:

Είχαμε πάει στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και του είχαμε πει ότι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά αν δεν μπορούν να καλύψουν αυτοί το μεγαλύτερο κομμάτι ας μας το πουν να ανασταλεί το τμήμα.

Τότε ο κ.Ψηφίδης μας κούνησε το δάχτυλο και μας είπε ότι όσο είναι αυτός πρόεδρος δεν θα ανασταλεί κανένα τμήμα.

Τελικά κατέληξα να δίνω το 80% του συνολικού budget της ομάδας, από ταξίδια μέχρι οδοιπορικά.

Για το ότι οι άνθρωποι του Α.Σ. δεν ήταν κοντά στην ομάδα γενικοτερα:

Δεν ήρθαν να δουν ένα παιχνίδι μας σε όλο το πρωτάθλημα.

“Ντροπή για τον σύλλογο το ότι δεν είχαν λεφτά για το φαγητό των κοριτσιών και ζήτησαν…και τα ρέστα”

Για το τι συνέβη μετά την επίτευξη της ανόδου:

Στις 26 Μαίου του 2017 είχαμε ήδη στείλει τον προυπολογισμό, είχα πει ότι μπορώ να καλύψω τις παίκτριες, να τρέχω την ομάδα και θέλουμε από τον Α.Σ. να καλύψει τον προπονητή και τα ταξίδια.

Δεν πήραμε ποτέ μια ξεκάθαρη απάντηση επάνω σε αυτό, και αυτόν ήταν και το λάθος μας, ότι παρόλα αυτά τρέξαμε την ομάδα.

Για τον λόγο που ξεκίνησε ο σχεδιασμός χωρίς να έχει δοθεί απάντηση από τον Α.Σ.:

Είχαμε επαφές μαζί τους, αλλά μονίμως ακούγαμε ένα “ναι μεν, αλλά” είχε φτάσει Ιούνιος, αν περιμέναμε λίγο ακόμη θα χανόταν όλες οι παίκτριες και θα έπρεπε να δώσουμε υπερτριπλάσια χρήματα για να φτιάξουμε μια αξιόλογη ομάδα γιατί στην αγορά θα είχαν μείνει μόνο ξένες και ακριβές.

Για το πως έτρεξε το τμήμα τόσους μήνες χωρίς ξεκάθαρη απάντηση από τον Α.Σ. και την οριστική ρίξη:

Ο Α.Σ. έβλεπε έναν…βλάκα να βάζει λεφτά, εμένα δηλαδή και δεν ασχολούνταν, τον Οκτώβριο πήγαμε να τους θυμίσουμε ότι έχουμε δυο ταξίδια στην Αθήνα, ένα τον Νοέμβριο στο Καματερό και ένα τον Δεκέμβριο στην Νέα Ιωνία.

Πριν το ταξίδι του Νοεμβρίου στο Καματερό με πήρα τηλέφωνο ο κ.Οικονόμου και μου είπε “βρήκαμε τα λεφτά για το ταξίδι, αλλά όχι για το φαγητό, πες στα κορίτσια να έχουν μαζί τους λεφτά για φαγητό”.

Αυτό εγώ το θεώρησα τεράστια ντροπή για τον σύλλογο.

Για την ανακοίνωση που βγήκε μετά από αυτό:

Έλεγαν ότι παίζω στον Άρη επειδή γουστάρω να παίζω στον Άρη -πολλές από αυτές είναι και Άρης- αλλά καλό θα ήταν να μην μας βάλετε την επόμενη φορά να πληρώσουμε το λεωφορείο.

Για το εάν υπήρξε ένα συγνώμη από τον Α.Σ.:

Όχι μόνο δεν υπήρξε συγνώμη, κάποια στιγμή καλέσανε τα κορίτσια μετά το ματς με την Νέα Ιωνία για να τα επιπλήξουν για την ανακοίνωση που έβγαλαν επειδή ντρόπιαζε τον σύλλογο.

Για εμένα ντροπιαστική ήταν η κίνηση του συμβουλίου και όχι τον κοριτσιών.

“Έφυγα από τον Δεκέμβριο αλλά πληρώνω τα κορίτσια μέχρι και τώρα, θέλω να είμαι σωστός σε αυτά που συμφώνησα και ο σύλλογος να διατηρήσει την αξιοπιστία του”

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου:

Εμείς βλέπαμε ότι είχαμε κάποιες δυνατότητες, χρειαζόμασταν κάποια ενίσχυση, εμείς βρήκαμε μια πολύ καλή παίκτρια που είχε μια ατυχία με μια μεταγραφή της στο εξωτερικό.

Έκανε προπονήσεις μαζί μας, τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωμβρίου και τότε την έκλεισα για να παίξει μαζί μας από τον Ιανουάριο ενώ ενεργοποιήσαμε και το δελτίο της Αθηνάς της Αλεξιάδου.

Για την δήλωση του κ.Οικονόμου ότι ο Α.Σ. έκανε τις συγκεκριμένες μεταγραφές:

Ο κ.Οικονόμου δεν είχε ιδέα για την μεταγραφή της κ.Κωστοπούλου, τι συμφωνήσαμε, τι έγινε, ο κ.Οικονόμου ίσως ως γενικός γραμματέας έβαλε την υπογραφή του στο δελτίο.

Για την μεταγραφή της Κωστοπούλου και αν υπήρχε κάποιο κόστος:

Επειδή είναι μια καλή παίκτρια η Κωστοπούλου και την πλησίαζαν το Πανόραμα, ο Π.Α.Ο.Κ., η Βέροια αποφασίσαμε να την κλείσουμε από τον Οκτώβριο και αυτό έγινε, πληρώθηκε κάποια οδοιπορικά από τον Οκτώβριο ως προκαταβολή και μετά μέχρι και τώρα πληρώνεται από εμένα.

Για το…παράδοξο ότι παρόλο που έχει φύγει πλήρωσε έως και το τέλος της χρονιάς τις παίκτριες:

Είναι μια περίεργη κατάσταση, να έχεις φύγει από ένα τμήμα που βοηθούσες και βοηθάς αλλά να συνεχίζεις να πληρώνεις.

Επειδή όμως τις συμφωνίες με τα κορίτσια τις έκανα εγώ δεν μπορούσα να τις αφήσω ξεκρέμαστες, η ομάδα έπρεπε να υπάρχει.

Οπότε μέχρι και σήμερα το τμήμα από την πλευρά την δικιά μου, από ότι είχα πει τον περσινό Μάιο δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ.

Και συνέχισε:

Ήθελα να είμαι έντιμος απέναντι στα κορίτσια, ήθελα επίσης το τμήμα να διατηρήσει την αξιοπιστία του.

“Τραυματίστηκε παίκτρια και δεν της είπαν περαστικά μην τυχόν και ζητήσει λεφτά για την εγχείριση”

Για το ότι δεν υπήρχε ασφάλεια:

Είναι ένα θέμα που πρέπει να ερωτηθεί στους διοικούντες, είχα βρει ένα ασφαλιστήριο που κάλυπτε τα πάντα, από φυσιοθεραπείες μέχρι εγχειρίσεις, το είχα στείλει στους διοικούντες με e-mail αλλά δεν το υπέγραψαν ποτέ ενώ θα αναλάμβανα εξ ολοκλήρου το κόστος.

Για το αν δεν έγινε ασφάλεια ούτε από την στιγμή που ανέλαβε ο Α.Σ.:

Όχι, παίζουμε με τις πιθανότητες, “έλα μωρέ, σε εμάς θα συβμεί”, αντί να προλάβουμε το κακό παίζουμε με τις πιθανότητες, αυτή είναι η εξήγηση που δίνω εγώ.

Από εδώ και πέρα ελπίζω ο Α.Σ. να προνοεί.

Για το πως χειρίστηκε ο Α.Σ.:

Η διοίκηση του Α.Σ. ήταν τόσο δίπλα στην ομάδα, που ήρθε η Μαρίτα η Καγκελάρη με τις πατερίτσες και κάθισε δίπλα στον κ.Οικονόμου δεν γύρισε να την κοιτάξει, να της πει ένα περαστικά, μην τυχόν και του πει ότι “θέλουμε λεφτά για την εγχείριση”, δεν ενδιαφέρθηκαν για το ποιος πλήρωσε την εγχείριση, για το ποιος πλήρωσε τις φυσιοθεραπείες, για το ποιος ακόμη πληρώνει της φυσιοθεραπείες.

“Οι παίκτριες θέλουν να μείνουν, πρέπει όμως κάποιος να κάνει μια επαφή μαζί τους”

Για την επόμενη μέρα:

Η απόφαση του αν θα υπάρχει το τμήμα και ποιος θα είναι ο υπεύθυνος του τμήματος πρέπει να παρθεί στις επόμενες 20 μέρες, οι παίκτριες που είναι τώρα στο τμήμα θέλουν να μείνουν, αλλά θα πρέπει να υπάρξει άμεσα επαφή μαζί τους.

Αν μπούμε μετά τις 15 Ιουνίου και φύγουν οι περισσότερες αθλήτριες θα τριπλασιαστεί το μπάτζετ μας.

Για το αν έχει μιλήσει με τις παίκτριες και το τι τους έχει αναφέρει:

Τους έχω πει να περιμένουνε όσο μπορούνε περισσότερο τον Άρη να τους απαντήσει, εγώ δεν θα είμαι φέτος σε καμία περίπτωση στον Άρη, έχω βάλει τόσα χρόνια πολλά χρήματα στον Άρη και τελικά μας έβγαλαν ότι φταίγαμε κιόλας.

Ελπίζω ο άνθρωπος που θα αναλάβει να μπορέσει να πάει το τμήμα καλύτερα, και γιατί όχι να πάρει ακόμη και πρωτάθλημα, θα είναι ευχής έργον.

Για το τι μπορεί να γίνει στον Α.Σ.:

Στον Α.Σ. αρχικά θα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση, εδώ και 2 χρόνια δεν έχει γίνει γενική συνέλευση ως απολογιστική, όπως οφείλει βάση του αθλητικού νόμου.

Από εκεί και πέρα πρέπει να έρθουν άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα, μια πρόταση δικιά μου είναι ενώ το μέλος θα δίνει 20 ευρώ ως μέλος ο παράγοντας να βάζει 100 ευρώ το λιγότερο, το να είσαι παράγοντας του Άρη και να μην μπορείς να βάλεις 50 ευρώ όταν χρειάζεται είναι ντροπή.

Ακούω συνέχεια τους διοικούντες, ο κ.Λάσκαρης δεν μας έδωσε λεφτά, ο κ.Καρυπίδης δεν μας έδωσε λεφτά, εσείς σαν παράγοντες βάλατε ποτέ λεφτά;

Θα πρέπει ο Α.Σ. να φύγει από αυτό το μοτίβο, θα πρέπει να έχει τα δικά του έσοδα και όταν έρχονται τα λεφτά από την Π.Α.Ε. και την Κ.Α.Ε. να τα χρησιμοποιούμε για κάτι το εξαιρετικό, να φτιαχτεί ένας αθλητικός χώρος.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button