Ποδόσφαιρο

Αγγελούδης: «Ο Άρης δείχνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κερδίσει τον κάθε αντίπαλο-Καλύτερη τριάδα οι Φετφατζίδης, Σάσα και Βέλεθ»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Αγγελούδης.

Ο πρώην παίκτης των «κιτρινόμαυρων» που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει Άρης και βρισκόταν στο γήπεδο το Σάββατο παρακολουθώντας το ντέρμπι μιλάει για τα όσα βίωσε στο Άρης-ΠΑΟΚ, σχολιάζει την φετινή πορεία αλλά και τα όσα έζησε εκείνος στα δύσκολα χρόνια και εξηγεί γιατί ο Άρης μπορεί να διεκδικήσει θέση στην τετράδα και το Κύπελλο!

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Πως βίωσες το «ηφαίστειο» το Σάββατο;

Δεν έχω λόγια, η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά εκπληκτική. Στην αρχή βέβαια όσο ο κόσμος δεν ήταν μέσα, δεν ήταν τόσο «ζεστή». Ξαφνικά έγινε το μπαμ και η ατμόσφαιρα «απογειώθηκε». Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, είχαμε πολύ καιρό να το δούμε έτσι. Ακόμη και στο περσινό Άρης-ΠΑΟΚ δεν ήταν όπως φέτος. Φαινόταν η θέληση του κόσμου να δει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Θα ήθελες και εσύ να αγωνιστείς σε τέτοιο γήπεδο;

Φυσικά! Αν είσαι ποδοσφαιριστής, όποια ομάδα και αν υποστηρίζεις, σε τέτοιο γήπεδο θέλεις να παίζεις και όχι σε άδεια με ομάδες που δεν έχουν καθόλου κόσμο, αυτό είναι δύσκολο.

Αγωνιστικά, πως σχολιάζεις το εμφατικό 4-2;

Κοιτάξτε, ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 20 λεπτά μπήκε πολύ δυναμικά, μας έκανε το 0-1 και υπήρξε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στην απόκρουση του Κουέστα. Από εκεί και πέρα νομίζω πως εμείς σαν ομάδα διαχειριστήκαμε πολύ καλά το παιχνίδι, βρήκαμε την ευκαιρία μας στην οραγνωμένη κόντρα να πετύχουμε το 1-1 και έπειτα ο Άρης πάτησε καλά στο γήπεδο, έπαιξε έξυπνα και η τακτική του ήταν άψογη. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, δεν σημαίνει ότι έπαιζε και καλύτερα. Ο Άρης είχε την τακτική του, βγήκε, τα γκολ μπήκαν.

Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση ότι ο Άρης φέτος είχε καταγράψει πολλές τελικές αλλά λίγα γκολ, ίσως «ξέσπασε» σε αυτό το ματς..

Αν δεν έμπαιναν τα γκολ ο Άρης μπορεί να είχε κι’άλλες τελικές γιατί φυσικά θα πίεζε περισσότερο. Εδώ τα γκολ μπήκαν σχετικά γρήγορα, ακόμη και το τρίτο. Λογικό ήταν με αυτό το σκορ ο Άρης να «μαχευτεί» λίγο, ο ΠΑΟΚ από την άλλη προσπάθησε να βγει μπροστά, αυτό ήταν και το λογικό δεν χρειάζεται να γίνεται συζήτηση πάνω σε αυτό.

Άρα δικαίως πήρε την νίκη ενώ ταυτόχρονα «έσπασε» και το περιβόητο αήττητο..

Το αήττητο από μόνο του μεγαλώνει την νίκη. Δεν είναι μόνο ένα ντέρμπι, κέρδισες μια ομάδα που είχε κάνει ένα μεγάλο σερί οπότε αν η νίκη ήταν μεγάλη επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι, τώρα διπλασιάζεται γιατί ήταν μια ομάδα που τόσο καιρό ήταν αήττητη.

Νιώθεις κομμάτι του Άρη;

Αυτό εννοείται και δεν είναι φυσικά κρυφό. Μεγαλώσαμε στον Άρη, αγαπάμε τον Άρη και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό, γιατί να πούμε ψέμματα.

Σήμερα έχει αγώνα Κυπέλλου, θεωρείς θα καταφέρει πιστεύεις να φέρει στον κόσμο του έναν τίτλο;

Με την Ξάνθη απ’όσο θυμάμαι έχουμε παράδοση εκεί σωστά; Οπότε γιατί και σήμερα να μην πάνε όλα καλά; Να συνεχιστεί η παράδοση, να πάνε όλα καλά και να συνεχίσουμε. Η ομάδα ειδικά μεσοεπιθετικά πείθει πάρα πολύ. Υπάρχει φέτος το κάτι παραπάνω, δείχνει ότι ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Υπήρχαν βέβαια κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά από εδώ και πέρα η ομάδα πρέπει να παραμείνει σοβαρή. Βλέπουμε ότι κάνει μια νίκη και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι κάτι της λείπει, αυτό πρέπει να διοθρώσουμε. Να μπορέσει ο προπονητής με τους παίκτες να μην ξανασυμβεί.

Ο Άρης έχει ήδη εννιά βαθμούς στα λεγόμενα «ντέρμπι», λέει κάτι αυτό;

Αν το αναλύσουμε ποδοσφαιρικά, όποια ομάδα δώσει λίγο χώρο στον Άρη γιατί αφού μιλάμε για ντέρμπι όπως είναι λογικό και ο αντίπαλος θα ανοιχτεί να βγει για την νίκη, ο Άρης μπορεί να της κάνει ζημιά. Το είπα και πριν η ομάδα μεσοεπιθετικά είναι φοβερή και ειδικά άμα βρίσκει χώρους και βγαίνει στην κόντρα, νομίζω δεν πιάνεται.

Ποιον παίκτη έχεις ξεχωρίσει στην μέχρι τώρα πορεία του Άρη; Ποιος είναι ο αγαπημένος σου;

Εγώ θα έβαζα την τριάδα Φετφατζίδης, Βέλεθ και Σάσα. Από εκεί και πέρα όμως, είδαμε και ότι ο Δεληζήσης που έχει επιστρέψει, σε κάποια παιχνίδια η ομάδα είναι πολύ σταθερή, έχει δέσει νομίζω πολύ καλά με τον Βέλεθ. Γενικώς η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, δείχνει ότι πατάει πολύ καλά. Ο Σάσα έχει δείξει ότι παίζει πανοτύ, όπου και αν τον βάλουμε αν και εγώ θεωρώ πως δεν πρέπει να φεύγει από το κέντρο, είναι «εργαλείο». Πέρσι η «καψούρα» μου ήταν ο Ματίγια (γέλια).

Φέτος όμως μας τα «χαλάει» λίγο..

Συμβαίνουν αυτά, ποδοσφαιριστής είναι. Θα υπάρξει και διάστημα που δεν θα βρίσκεται στο τοπ επίπεδο για τον εαυτό του. Η ποιότητα του Ματίγια όμως δεν αλλάζει.

Αν πλησίαζε τον περσινό του εαυτό έστω και στο 30%, που θα έφτανε ο Άρης;

Σίγουρα σε 2-3 παιχνίδια που τα έχασε σε λεπτομέρειες, θα μπορούσε να τα κερδίσει, με δύο «χτυπήματα» του Ματίγια να αλλάξει το αποτέλεσμα, αυτό μας έδειξε πέρσι.

Ο Άρης θέλει να μείνει στην τετράδα και να συνεχίσει στο Κύπελλο. Τι προβλέπεις;

Και εγώ πιστεύω ότι θα γίνει αυτό. Δεν νομίζω ότι οι αντίπαλοι μπορούν να κάνουν μεγάλο σερί. Είναι 3-4 ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο «καζάνι» δηλαδή Ατρόμητος, Λάρισα και Ξάνθη. Η Λαμία βλέπω ότι πηγαίνει για να διεκδικήσει εξάδα, αλλά ο Άρης είναι ένα επίπεδο πάνω από αυτές τις ομάδες και δεν νομίζω ότι μπορούν να τον περάσουν ή να τον απειλήσουνγια να μείνει εκτός πεντάδας και λεώ πεντάδας γιατί στην εξάδα είναι σίγουρα.

Λείπει η σταθερότητα βέβαια σε μερικά παιχνίδια, υπάρχει αυτή η αφέλεια..

Αν μπορέσουεμ αν βελτιώσουμε αυτό, να υπάρχει μια σταθερότητα στην απόδοση και στα αποτελέσματα, θα είμαστε μια χαρά.

Ποιο «Άρης-ΠΑΟΚ» έχει μείνει στην μνήμη σου;

Ήμουν περίπου 8-10 χρονών, το 2-0 στο τέλος με τον Ντε Μπα. Ήταν αξέχαστο εκείνο το παιχνίδι, το θυμάμαι σαν χθες. Σαν παίκτης τώρα, ήμασταν σε πολύ δύσκολα χρόνια τότε. Ο ΠΑΟΚ ήταν σε καλό επίπεδο. Δεν θα ξεχάσω που πήγαμε στην Τούμπα και κάναμε με τον Ουντότζι το 0-1 και μπήκε αλλαγή ο Λούκας που την επόμενη χρονιά βγήκε πρώτος σκόρερ στην Λα Κορούνια και ο Στοχ που τότε ήταν τοπ. Εμείς ήμασταν όλοι πιτσιρικάδες και είχαμε τρεις μεγάλους ξένους.

Έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή πως ήσουν άτυχος επειδή βρέθηκες στον Άρη στα πολύ δύσκολα και αν ήταν διαφορετικές οι συγκυρίες, θα μπορούσες να μείνεις για πολλά χρόνια στον Άρη;

Σίγουρα το έχω σκεφτεί, όταν πρωτοβγήκα από την ομάδα νέων η ομάδα ήταν ακριβώς έτσι, σε αυτή την κατάσταση, με τους Κόκε, Καστίγιο κτλ. Τους προλάβαμε αλλά δεν τους απολαύσαμε για πολλά χρόνια. Νιώθαμε τους παίκτες που δεν άντεχαν άλλο και σιγά σιγά αποχωρούσαν. Βρεθήκαμε την επόμενη χρονιά να είμαστε μια νέα ομάδα.

Πως αντιμετωπίζεις την θλιβερή είδηση του Βούλγαρου οπαδού;

Είναι ότι πιο άσχημο υπάρχει γενικά στον αθλητισμό. Πραγματικά εύχομαι να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί που ευθύνονται γιατί δεν μπορεί για τον αθλητισμό να φεύγουν ψυχές. Ο αθλητισμός γενικά και το ποδόσφαριο ειδικά υπάρχουν για να το απολαμβάνουν και να το χαίρονται όσοι το παρακολουθούν, δεν γίνεται να «φεύγει» μια ψυχή για τα οπαδικά.

Που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Ξεκίνησα την χρονιά στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, αλλά πλέον έχω κάποιες βλέψεις με έναν φίλο μου για ένα μαγαζί, να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο. Είμαστε σε σκέψεις ακόμα, δεν υπάρχει κάτι σίγουρο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button