ΒόλεϊΕρασιτέχνης

Αγγελής: “Στόχος μας οι μικροί να επανδρώσουν την μεγάλη ομάδα – Να έχει ο Άρης συνεχή παρουσία σε διοργανώσεις”

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «New Generation» φιλοξενήθηκε ο προπονητής των ανδρικών τμημάτων βόλεϊ του Άρη, Άγγελος Αγγελής.

Ο coach των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για την νέα σεζόν που ξεκίνησε στις Ακαδημίες βόλεϊ του Άρη αλλά και την Pre League στην οποία θα αγωνίζεται η ανδρική ομάδα, την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου το άθλημα να γίνει πιο ελκυστικό ενώ τόνισε πως ένας από τους στόχους φυσικά είναι η μετ’ έπειτα στελέχωση της ανδρικής ομάδας να είναι ως επί το πλείστον από παιδιά που βγήκαν από τα «σπλάχνα» του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην Ελένη Παπαδοπούλου:

Κλείνετε έναν χρόνο και μερικούς μήνες στον Άρη.

Ακριβώς, εγώ ήρθα τον Αύγουστο του 2019 για να αναλάβω τα τμήματα των Εφήβων, Παίδων και Παμπαίδων. Αρχικός μου ρόλος ήταν να οργανώσουμε τις Ακαδημίες και ο Άρης σιγά σιγά να έχει δικά του παιδιά. Στην συνέχεια, υπήρξε η ανάγκη να αναλάβω τον Δεκέμβριο την ανδρική ομάδα και καταφέραμε μέσα από διάφορα προβλήματα να ανεβούμε στην Pre League, που είναι μια νεοσύστατη κατηγορία και στην οποία θα αγωνιστούμε φέτος. Ταυτόχρονα με την ομάδα των Εφήβων, καταφέραμε να βγούμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα και μέσα από τους πανεπαρχιακούς αγώνες να φτάσουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος.

Αυτή ήταν ίσως και η πιο σημαντική στιγμή της χρονιάς για τους Εφήβους.

Ναι ήταν αν και στο τέλος σταθήκαμε λίγο άτυχοι γιατί λόγω της διακοπής της καραντίνας, ενώ ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση, μετά μείναμε πίσω. Η ομάδα απαρτιζόταν κυρίως από φοιτητές οι οποίοι όπως είναι λογικό δεν έμεναν στη Θεσσαλονίκη, πήγαν στις πόλεις τους. Επομένως ήταν αρκετά δύσκολο για εμάς να συνεχίσουμε τις προπονήσεις και όταν τελικά επιστρέψαμε και έγινε το τουρνουά, ήμασταν εκτός ρυθμού και δεν κατακτήσαμε την θέση την οποία πίστευα εγώ ότι μπορούσαμε.

Σε κάθε περίπτωση ήταν επιτυχία που βρεθήκαμε εκεί και ο Άρης θα πρέπει να έχει συνεχή παρουσία σε τέτοιες διοργανώσεις για να μπορέσει να προσελκύσει παιδάκια που θα έρθουν, θα μάθουν και θα αγαπήσουν το βόλεϊ και γιατί όχι σε λίγα χρόνια η ομάδα του Άρη να επανδρώνεται από παιδιά που ξεκίνησαν από τις Ακαδημίες του.

Επομένως είναι ένας «διαρκής» στόχος του Άρη η προσπάθεια στελέχωσης της ανδρικής ομάδας με παιδιά από τις Ακαδημίες του.

Φυσικά, αυτός είναι ο κύριος στόχος και αυτό μου ζητήθηκε σαν προπονητής και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Φέτος και πάλι έχουμε στόχο το Εφηβικό να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει αρχικά στο Final 4 της ΕΠΕΣΘ και σιγά σιγά να μαζεύουμε παιδιά, να δουν και εκείνα πως είναι το βόλεϊ σαν άθλημα και σταδιακά να ανέβουν και να φτάσουν στο σημείο να επανδρώσουν την ανδρική ομάδα. Ήδη μάλιστα στο Ανδρικό, το μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από παιδιά που πέρσι ήταν στο Εφηβικό, έγιναν και κάποιες προσθήκες έμπειρων παικτών που θα μας βοηθήσουν για να κατέβουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα που έχουμε και πιστεύω πως στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε καταφέρει αυτό που θέλουμε, δηλαδή παιδιά μικρότερης ηλικίας και στα οποία στηριζόμαστε να έχουν το βήμα παραπάνω και η ομάδα την επόμενη χρονιά να μπορεί να βασιστεί σε αυτά σε μεγαλύτερο βαθμό. Θα αποτελεί και «φάρο» για τα μικρότερα παιδάκια να βλέπουν έναν αθλητή και να λένε πως και εκείνος ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Άρη και του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Αυτό θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για τα παιδάκια να έρθουν στο βόλεϊ του Άρη.

Ο Άρης εξακολουθεί να έχει αυτό το ισχυρό όνομα που αποτελεί πόλο έλξης για τις μικρότερες ηλικίες;

Σίγουρα, ένα παιδάκι ακούγοντας το όνομα του Άρη, αυτό και μόνο αποτελεί κίνητρο για να έρθει να παίξει. Όμως εδώ, θα πρέπει να βρει και κάποιες συνθήκες, τις οποίες εμείς τώρα προσπαθούμε να βελτιώσουμε καθημερινά έτσι ώστε να αποτελεί κίνητρο για το παιδί. Έχοντας δηλαδή το ισχυρό όνομα και σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συνθήκες, το παιδί να βελτιώνεται συνεχώς και να «ανέβει» ένα σκαλί παραπάνω. Αυτό είναι το ζητούμενο στις Ακαδημίες, να ζητά το παιδί και να χαίρεται που έρχεται για προπόνηση.

Από όσο βλέπουμε και αυτό είναι και το θετικό, γίνονται μεγάλες προσπάθειες από πλευράς Ερασιτέχνη για την βελτίωση αυτών των συνθηκών.

Εννοείται και αυτό παρακινεί το παιδί να μείνει παραπάνω εδώ ή για παράδειγμα να προτείνει στον φίλο του να έρθει επίσης στον Άρη γιατί γίνονται προσπάθειες, υπάρχει ένα καλό επίπεδο και κλίμα. Σε πρώτη φάση αυτό είναι το ζητούμενο στις μικρές ηλικίες και στην συνέχεια φυσικά θα είναι κερδισμένα και τα παιδιά και ο σύλλογος σε βάθος χρόνου. Αυτό όμως θέλει υπομονή και επιμονή γιατί είναι δύσκολο όπως καταλαβαίνετε να γίνει από την μια μέρα στην άλλη, ειδικά σε μια περίοδο που κακά τα ψέματα τα οικονομικά δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο.

 Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων έχουν ξεκινήσει;

Ναι, οι Παίδες έχουν ήδη παίξει δύο αγώνες και τώρα το Σάββατο στις 20:00 αντιμετωπίζουν τη ΧΑΝΘ. Οι Έφηβοι ξεκίνησαν και εκείνοι την προηγούμενη εβδομάδα, κερδίσαμε μέσα στη ΧΑΝΘ που ήταν πολύ καλή νίκη διότι παίζαμε με μια ομάδα που θα είναι εκ των ανταγωνιστών μας φέτος ενώ την Κυριακή παίζουν με τον ΠΑΟΚ. Είναι από τα παιχνίδια που θέλουμε να κερδίσουμε, πιστεύω πως τα παιδιά θα το αντιμετωπίσουν όπως έκαναν και στα προηγούμενα παιχνίδια και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Στο τμήμα των Παμπαίδων, ο κύριος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη. Θέλουμε να πάμε στο Final 4. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τον προπονητή των Θοδωρή Παπαδημητρίου και θέλουμε να φέρουμε κι’ άλλα παιδιά στο γήπεδο και μέσα από την ποσότητα να καταφέρουμε να αποκτήσουμε ανταγωνιστικότητα για να πρωταγωνιστήσουμε στα επόμενα χρόνια.

Εγώ είμαι ευχαριστημένος γιατί όσα παιδιά έχουν έρθει, το 90% έχουν μείνει κάτι που φυσικά είναι καλό σημάδι. Δένονται με την ομάδα, τους προπονητές και σταδιακά θα βελτιώνονται και θα υπάρξει εξέλιξη και στην ομάδα.

Η ανδρική ομάδα θα αγωνίζεται φέτος στην Pre League, ένα καινούργιο πρωτάθλημα.

Είναι ένα καινούργιο εγχείρημα της Ομοσπονδίας που θέλει να κάνει έναν «προθάλαμο» για τις ομάδες έτσι ώστε όταν ανέβουν στην Volley League να είναι πιο έτοιμες κυρίως από οργανωτική πλευρά, διότι μέχρι πρότινος η Α2 χωριζόταν σε βορά και νότο με μικρότερες αποστάσεις και έξοδα. Όμως όταν ανέβαιναν στην Volley League αυξάνονταν και τα έξοδα και η οργάνωση ήταν διαφορετική. Με την Pre League αυτός είναι ο στόχος, ο Άρης είναι σε αυτή την κατηγορία που να σας πω πως είναι δύσκολη. Καταρχάς δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα είναι, γιατί δεν την έχουμε αντιμετωπίσει ξανά ούτε οι υπόλοιποι. Στον δικό μας όμιλο, πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί με παίκτες από Α1, με ξένους και αυτό με κάνει να πιστεύω πως θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλει δουλειά και υπομονή, οργάνωση για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα φέρει αυτή η νέα κατηγορία, σίγουρα βαδίζουμε στο άγνωστο.

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

Εμείς έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα που κατά κύριο λόγο απαρτίζεται από μικρούς αθλητές που από πέρσι επανδρώνουν και την εφηβική ομάδα. Έχουμε πάρει κάποιους έμπειρους παίκτες και σκοπός μας είναι να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά και όταν κάποια στιγμή ο Άρης θα μπορέσει να ανέβει κατηγορία, αυτά τα παιδιά να είναι ο «κορμός» της ομάδας που θα παίξει στην Α1. Εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα από την δουλειά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αυτό είναι το σίγουρο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button