Μπάσκετ

Αγγέλου: «Να διαχειριστούμε ενεργειακά και εγκεφαλικά αυτά τα παιχνίδια»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε για το FIBA Europe Cup, στο οποίο ο Άρης ξεκινάει αύριο τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Κατάγια, όπως επίσης απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό το περασμένο Σάββατο.

Ο προπονητής του Άρη είπε αρχικά για την Ευρώπη: «Δεν προσεγγίζουμε τα παιχνίδια με πιο είναι ευκολότερο ή δυσκολότερο. Ξεκινάμε μια προσπάθεια που την αντιμετωπίζουμε οργανωτικά. Μέσα σε 14 μέρες έχουμε 5 παιχνίδια και τις επόμενες 17 μέρες άλλα 6 παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μας με την ιδιομορφία που έχει το ρόστερ μας και η κατάσταση της ομάδας, η οργάνωση και ο τρόπος που λειτουργούμε έχει πολύ μεγάλη σημασία και ενεργειακά και σε σχέση με το πώς το αντιλαμβάνεται κάθε παίκτης σε σχέση με τα επόμενα παιχνίδια, όπως έγινε και με ομάδες της Ευρωλίγκας, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πολύ σημαντικό πως θα διαχειριστούμε ενεργειακά και εγκεφαλικά αυτά τα παιχνίδια».
Αν αντέχει η ομάδα τα δύο παιχνίδια τη βδομάδα: «Το κίνητρο της Ευρώπης βασικό ατού στο να έρθουν κάποιοι παίκτες. Έγινε σοβαρή προσπάθεια και μάχη για να μπει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ευρώπη πρέπει να έχει την παρουσία του Άρη αλλά και ο Άρης θέλει την ευρωπαϊκή παρουσία. Η ομάδα χτίστηκε για να παίζει τρία παιχνίδια τη βδομάδα και είναι πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για τα επόμενα χρόνια αυτής της ομάδας».
Για το επίπεδο της διοργάνωσης: «Θα φανεί στην πορεία. Το πώς αντιμετωπίζεις και χρησιμοποιείς αυτά τα παιχνίδια έχει σημασία. Δεν έχει σχέση αν παίζεις με έναν αδύναμο ή δυνατό αντίπαλο. Αυτό που έχω υποσχεθεί στους παίκτες ότι θα σεβαστώ αυτό το κομμάτι της καριέρας τους, την ευρωπαϊκή παρουσία τους. Στο τέλος θα γίνει ένα συνολικό ταμείο».
Για τα αγωνιστικά: «Προσπαθούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Πως θα παίζει η ομάδα στο μισό γήπεδο όταν λείπει ο ΜακΓκι. Υπάρχει ένα πρόβλημα, ένα έλλειμμα που προσπαθούμε να το λύσουμε. Η ομάδα ξεκίνησε να διεκδικήσει τους αρχικούς στόχους βασιζόμενη στην ενέργεια και στις σχέσεις των παικτών. Δεν μπορεί η ομάδα να πιέζει συνέχεια. Θέλει αυτοματισμούς επιθετικούς. Δεν μπορούν καταπονούνται συνέχεια οι επιθετικοί σου παίκτες».
Για το συμβάν του Σαββάτου με τον Τσάβι Πασκουάλ: «Τα επικριτικά σχόλια γράφονται και λέγονται. Σέβομαι πάντα τη κριτική. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται. Η στάση η δική μας είτε σωστά, είτε με λάθη, που εγώ δεν αρνούμαι ότι γίνονται λάθη, είναι προς μια κατεύθυνση. Να υποστηρίξεις αυτό που δουλεύεις κάθε μέρα στη προπόνηση, αυτό που έχεις υποσχεσεί στην ομάδα ανθρώπων που δουλεύεις. Η αρχή του μπάσκετ είναι μια, ο ανταγωνισμός. Αν δεν είσαι ανταγωνιστικός με τον εαυτό σου… Με τις ακραίες αναλύσεις δεν συμφωνώ αλλά τις σέβομαι».
Για το τι τον εξόργισε: «Δεν με εξόργισε τίποτα. Ρωτήστε τι εξόργισε τον Παναθηναϊκό. Αν είδατε το βίντεο, εμένα δε με εξόργισε τίποτα. Σέβομαι και τον Παναθηναϊκό και τον κόουτς Πασκουάλ. Η αρχή του ανταγωνισμού είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού. Υπήρχε μια κατάσταση που οι διαιτητές την αξιολόγησαν όπως την αξιολόγησαν. Προχωράμε παρακάτω και συνεχίζουμε. Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό και συνεχίζουμε με τις δικές μας υποχρεώσεις».
Για το αν θα έπρεπε να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση: «Σαφώς. Καταρχάς η ομάδα δεν είναι δικό μου παιδί. Εγώ είμαι παιδί της ομάδας. Η ομάδα έχει διοίκηση και εγώ είμαι υφιστάμενος της διοίκησης. Το ότι κάποια στιγμή η απόφαση μπορεί να κριθεί ως σωστή ή λάθος, είναι δεκτό».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button