Ποδόσφαιρο

Ήττα που “απομακρύνει” την τετράδα…

Ο Άρης έχασε εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό με 3-0 και η προοπτική της τετράδας του πρωταθλήματος… ξεθωριάζει

Πρώτη ήττα του Άρη στα πλέι οφ… Οι “κίτρινοι” έχασαν με 3-0 από τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που δεν ικανοποίησαν με την όλη εικόνα τους. Πλέον, με αυτό το αποτέλεσμα “ανοίγει” η απόσταση από την τετράδα. Ο Άρης είναι στο -12 από τον Ολυμπιακό, αντί για το… -6 που ήταν ο στόχος, πριν το αποψινό ματς (σ.σ. η διαφορά με τους “ερυθρόλευκους” ήταν στο -9 προτού γίνει το σημερινό παιχνίδι).

Πολλά κενά στην άμυνα, πίσω στο σκορ (1-0) ο Άρης στο ημίχρονο με χαμένο πέναλτι του Ελ Καμπί

Η πρώτη καλή φάση για τον Άρη ήταν στο 2′. Ο Μορόν βρήκε ωραία τον Οντουμπάτζιο, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά αλλά το σουτ που έκανε, πέρασε άουτ. Στο 6′ του ντέρμπι ο Ελ Καμπί σκόραρε. Μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο συγκεκριμένος παίκτης πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε Μπράμπετς και Ρόουζ και διαμόρφωσε το 1-0.

Εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας του Άρη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 17′ οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν φάουλ σε επικίνδυνη θέση και η εκτέλεση του Φορτούνη έφυγε άουτ. Ακολούθησε εκτέλεση κόρνερ στο 19′ από τους γηπεδούχους και ο Κάρμο πήρε την κεφαλιά… ανενόχλητος, σε μια ακόμη φάση στην οποία οι παίκτες του Άρη “νικήθηκαν” στον αέρα, αλλά η κεφαλιά αυτή την φορά δεν βρήκε στόχο.

Στο 31′ υπήρχε ξανά… θέμα στην καρδιά της άμυνας των “κιτρίνων”. Εκεί βρέθηκε ο Έσε μετά από γύρισμα του Φορτούνη και το πλασέ του κόντραρε, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να κερδίσουν κόρνερ. Ο Κουέστα έπασε στα πόδια του Γιόβετιτς και μπλοκάρει την μπάλα. Στο 40′ ο Ελ Καμπί κέρδισε πέναλτι από τον Μπράμπετς, εκτέλεσε κάκιστο πέναλτι και ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα, διατηρώντας το 1-0, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου, λίγο πριν την λήξη του οποίου ο Μορόν έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Άμεσα τρεις αλλαγές για να… αλλάξει ο Άρης, αλλά το 2-0 τελείωσε τα πάντα

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Μάντζιος προχώρησε σε τρεις αλλαγές, θέλοντας να αλλάξει την -μη ικανοποιητική- εικόνα του Άρη. Στο ματς πέρασε ο Φαμπιάνο, ο Σαμόρα και ο Μάνου. Στον πάγκο οδηγήθηκαν οι Ρόουζ, Σαβέριο και Ζουλ.

Ο Σαμόρα σούταρε στο 49′ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τζολάκη και στο 55′ σε μια επικίνδυνη φάση, ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ μετά από σουτ του Γιόβετιτς. Οι γηπεδούχοι πήραν αέρα δυο τερμάτων στο 61′. Η άμυνα του Άρη άφησε χώρο στον Ποντένσε, ο οποίος δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Κουέστα, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το 2-0.

Ο Μορόν αντικαταστάθηκε από τον Ανσαριφάρντ στο 67′ όπως και ο Σουλεϊμάνοφ από τον Φετφατζίδη στο 78′. Ο τελευταίος βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και από καλή θέση δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στην συνέχεια ο -ανενόχλητος μέσα στην περιοχή- Καρβάλιο πέτυχε τρίτο γκολ για την ομάδα του, και ο Άρης ηττήθηκε με 3-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι (86′ Κίνι), Εσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (71′ Ζέλσον Μαρτίνς), Φορτούνης(71′ Μασούρας), Ελ Καμπί (82′ Ελ Αραμπί) και Γιόβετιτς (82′ Καρβάλιο).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Ρόουζ (46′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Οντουμπάτζιο, Ζουλ, Βερστράτε, Νταρίντα, Σαβέριο (46′ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (78′ Φετφατζίδης) και Μορόν (67′ Ανσαριφάρντ).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button